Opinionen.se > Opinion

Friday, 22 November, 01:25

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Vinstfall för Elekta
Elekta, verksamt inom cancerbehandling, redovisar en vinst före skatt på 65 miljoner kronor för perioden maj–juli. Det är en rejäl försämring jämfört med vinsten på 147 miljoner kronor samma period i fjol. Omsättningen sjönk från 1 627 miljoner till 1 428 miljoner kronor..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Elekta

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vinstfallför , Elekta
Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 13:11

Vinstfall för Elekta

Elekta, verksamt inom cancerbehandling, redovisar en vinst före skatt på 65 miljoner kronor för perioden maj?juli. Det är en rejäl försämring jämfört med vinsten på 147 miljoner kronor samma period i fjol.

VA - 21 jun 11 kl. 15:01

Elekta stärker konkurrenskraften

21 juni Det är två själaglada vd:ar, Tomas Puusepp och Jos Lamers, som presenterar dagens samgående mellan svenska Elekta och holländska Nucletron. Bolagen passar som hand i handsken och stärker de båda bolagen i konkurrensen mot den gemensamma fienden, amerikanska Varian. ?

VA - 13 sep 11 kl. 14:34

Därför svajar Elekta

13 september Att Elektas aktiekurs åkt berg och dalbana på tisdagen sedan rapporten klockan 13.00 är sannolikt beroende av den höga grad av osäkerhet som rådde inför rapporten. Å ena sidan landade utfallet sämre än förväntningarna, vilket pressade aktiekursen omedelbart.

PrivataAffärer - 29 nov 18 kl. 08:12

Elekta ökar omsättningen

Elekta redovisar ett ebita-resultat på 601 miljoner kronor för det andra kvartalet i sitt brutna räkenskapsår 2018/2019 (566). Analytiker hade räknat med ett ebita-resultat på 612 miljoner kronor, enligt Infront Datas prognossammanställning av upp till elva analytikers bidrag. Omsättningen uppgick till 3.

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 07:47

Elekta köper i Polen


Medicinteknikföretaget Elekta har för avsikt att köpa RTA, som enligt Elekta är en ledande distributör i Polen specialiserad inom modern strålbehandlingsteknik, skriver Elekta i ett pressmeddelande. Det slutgiltiga avtalet undertecknas i januari nästa år.Förvärvet väntas bidra positivt till Elektas resultat per aktie och beräknas öka nettoomsättningen med omkring 0,3 procent på årsbasis, skriver Elekta vidare.

TA - 25 aug 14 kl. 07:47

Elekta köper i Polen


Medicinteknikföretaget Elekta har för avsikt att köpa RTA, som enligt Elekta är en ledande distributör i Polen specialiserad inom modern strålbehandlingsteknik, skriver Elekta i ett pressmeddelande. Det slutgiltiga avtalet undertecknas i januari nästa år.Förvärvet väntas bidra positivt till Elektas resultat per aktie och beräknas öka nettoomsättningen med omkring 0,3 procent på årsbasis, skriver Elekta vidare.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 14 kl. 07:49

Elekta köper i Polen

Medicinteknikföretaget Elekta har för avsikt att köpa RTA, som enligt Elekta är en ledande distributör i Polen specialiserad inom modern strålbehandlingsteknik, skriver Elekta i ett pressmeddelande. Det slutgiltiga avtalet undertecknas i januari nästa år. Förvärvet väntas bidra positivt till Elektas resultat per aktie och beräknas öka nettoomsättningen med omkring 0,3 procent på årsbasis, skriver Elekta vidare..

BT - 25 aug 14 kl. 07:47

Elekta köper i Polen

Medicinteknikföretaget Elekta har för avsikt att köpa RTA, som enligt Elekta är en ledande distributör i Polen specialiserad inom modern strålbehandlingsteknik, skriver Elekta i ett pressmeddelande. Det slutgiltiga avtalet undertecknas i januari nästa år. Förvärvet väntas bidra positivt till Elektas resultat per aktie och beräknas öka nettoomsättningen med omkring 0,3 procent på årsbasis, skriver Elekta vidare.

PrivataAffärer - 29 nov 18 kl. 13:17

Spännande framtid för Elekta

Medicintekniska bolaget Elekta har slitit sina aktieägare mellan hopp och förtvivlan under senare år – och aktien har upplevt stora svängningar. Den som tajmat sina köp rätt har kunnat göra goda vinster, men om det blivit fel tidpunkt för köpen så har förlusterna blivit stora även om de naturligtvis kan vara orealiserade än så länge. I år har optimismen varit stor eftersom bolaget har fått fram nya produkter och först och främst fått ett godkännande i Europa för Unity där de stora förhoppningarna finns för framtiden.

Dagens PS - 15 nov 19 kl. 10:56

Elekta börsdagar efter sänkt prognos

Medicinteknikbolaget Elekta släpper preliminära siffror för räkenskapsårets andra kvartal som är lägre än väntat samt justerar prognosen för ebita-marginalen för helåret. Aktien rasar över 13 procent på beskedet. Elekta uppger att den underliggande verksamheten är fortsatt stark men valutor och försenade installationer har påverkat ebita negativt under kvartalet.

Dagens PS - 15 nov 19 kl. 10:56

Elekta börsrasar efter sänkt prognos

Medicinteknikbolaget Elekta släpper preliminära siffror för räkenskapsårets andra kvartal som är lägre än väntat samt justerar prognosen för ebita-marginalen för helåret. Aktien rasar över 13 procent på beskedet. Elekta uppger att den underliggande verksamheten är fortsatt stark men valutor och försenade installationer har påverkat ebita negativt under kvartalet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.