Newsmill > Opinion

Wednesday, 13 November, 21:12

Newsmill - 13 sep 11 kl. 10:28

Afghanistan blir ett förlorat land om USA drar sig urhttp://www.newsmill.se/trackback/39406En fortsatt militär närvaro i Afghanistan handlar inte bara om att säkerställa en framtid för de olika folkgrupperna utan också om den politiska stabiliteten i Centralasien. Ett tillbakadragande nu och risken finns att Afghanistan är ett förlorat land, åtminstone ur ett västerländskt perspektiv, skriver Dennis Andersson..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
USA, Afghanistan, Centralasien, Dennis Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Afghanistanblir ett , förlorat, landom , USAdrar sig ur
Sydsvenskan - 16 jun 11 kl. 16:37

Afghanistan - världens farligaste land för kvinnor

Afghanistan rankas som världens farligaste land för kvinnor. Nu kan framsteg som ändå gjorts gå om intet när utländska trupper reser hem.
Oron är stor att talibanerna åter ska få makt i landet.

DN - 21 dec 18 kl. 12:30

Trumps beslut att minska trupperna i Afghanistan i linje med USA:s "berg-och-dalbanepolitik"

Den amerikanske presidenten Donald Trump följer upp beslutet att dra tillbaka USA:s styrkor i Syrien med en drastisk minskning av den amerikanska militära närvaron i Afghanistan. Truppminskningen befaras påverka nyligen påbörjade fredsförhandlingar med talibanerna..

YLE - 03 maj 17 kl. 04:15

Mohammad avvisades till Afghanistan: “Alla här föraktar mig för att jag inte lyckades”

Hittills har 16 personer med afghanskt ursprung tvångsdeporterats från Finland till Afghanistan, de senaste i april i år. Men landet saknar möjlighet att ta emot flyktingarna. Utan kontakter till bostad eller arbete blir det en svår tillvaro, speciellt i det krigsdrabbade och oroliga landet.

Sydsvenskan - 11 sep 11 kl. 06:30

Made in USA

Usama bin Ladin hämtade inspiration och uppslag från samma land som han ville förgöra, skriver Måns Mosesson.
Nio dagar efter attackerna på Manhattan stod president George W Bush i kongressen, framför landets tyngsta politiker. Det var nu han skulle definiera den nya fienden, det nya Amerika, den nya tiden.?

BT - 13 sep 12 kl. 10:34

USA-ambassad i Jemen stormades

USA:s ambassad i Jemen stormades i dag av demonstranter och skottlossning utbröt. Och från Kairo rapporteras om nya oroligheter. Runt om i den muslimska världen växer nu vreden mot den film som utlöste oroligheterna.

BT - 13 sep 12 kl. 10:34

Fler attacker mot USA-ambassader

USA:s ambassad i Jemen stormades i dag av demonstranter och skottlossning utbröt. Och från Kairo rapporteras om nya oroligheter. Runt om i den muslimska världen växer nu vreden mot den film som utlöste oroligheterna.

Sydöstran - 29 jun 17 kl. 15:11

Stoppa dödens charter till Afghanistan

Afghanistan är inte ett land man reser till. Det är ett land man flyr ifrån. Afghanistan är ett land som svenska utrikesdepartementet avrått resor till i mer än tio år..

Sydsvenskan - 24 jun 11 kl. 06:30

USA sover med fienden

Tio år efter terrorattacken mot World Trade Center kan USA:s reträtt från Afghanistan börja. En lyck?
Tio år efter terrorattacken mot World Trade Center kan USA:s reträtt från Afghanistan börja.

Kristianstadsbladet - 19 okt 13 kl. 09:36

Drönarfokus vid Sharifs USA-besök

Pakistans premiärminister Nawaz Sharif reste på lördagen till USA, där samtal på hög nivå om drönare och fredsprocessen i grannlandet Afghanistan står på agendan.
Pakistanska The Express Tribune skriver att Sharif ska träffa utrikesminister John Kerry på söndag och möta president Barack Obama på onsdag. Mötena tyder på att relationen mellan de båda länderna är på väg att tina upp, efter att ha nått en absolut fryspunkt 2011 då amerikanska styrkor dödade al-Qaidaledaren Usama bin Ladin på pakistansk mark - utan att informera landets regering eller militär i förväg.

BT - 19 okt 13 kl. 09:39

Drönarfokus vid Sharifs USA-besök

Pakistans premiärminister Nawaz Sharif reste på lördagen till USA, där samtal på hög nivå om drönare och fredsprocessen i grannlandet Afghanistan står på agendan. Pakistanska The Express Tribune skriver att Sharif ska träffa utrikesminister John Kerry på söndag och möta president Barack Obama på onsdag. Mötena tyder på att relationen mellan de båda länderna är på väg att tina upp, efter att ha nått en absolut fryspunkt 2011 då amerikanska styrkor dödade al-Qaidaledaren Usama bin Ladin på pakistansk mark - utan att informera landets regering eller militär i förväg.

Kristianstadsbladet - 05 apr 14 kl. 05:17

Vallokalerna öppnade i Afghanistan


Efter en våldsam upptakt inleddes presidentvalet i Afghanistan på lördagen. Dagen innan sköts två kvinnliga journalister av afghansk polis. Den tyska journalisten Anja Niedringhaus dog omedelbart.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.