Expressen > Nyheter

Friday, 22 November, 08:08

Expressen - 13 sep 11 kl. 13:03

Mangs häktad för mordförsökMALMÖ. Flera skott avlossades mot polishuset i Malmö i mars förra året. Den skytten misstänks vara Peter Mangs. På tisdagen häktades han av Malmö tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt även för mordförsök. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
MalmÖ, Malmö, Peter Mangs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mangs, häktadför , mordförsök
BT - 23 nov 12 kl. 09:48

Livstid för Peter Mangs

Peter Mangs, 40, döms till livstids fängelse för mord och mordförsök av Malmö tingsrätt. Malmö tingsrätts dom innebär att Peter Mangs döms för bland annat två mord, fem mordförsök och tre fall av grovt olaga hot. Bland de gärningar som tingsrätten inte finner styrkta ur åtalet finns mordet på Gånglåtsvägen i Malmö den 28 juli 2003, skriver Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande.

BT - 28 jan 13 kl. 17:25

Peter Mangs läser vidare i hovrätten

Livstidsdömde Peter Mangs kräver frikännande från domen för mord och mordförsök, men vill slippa vara med under hela rättegången i hovrätten i Malmö. Första dagen ägnade han sig åt medhavd lektyr och hade tidvis fingrarna i öronen. När rättens ordförande, Göran Abelson, i inledningen ropade upp Mangs namn vinkade denne med ena handen och bekräftade personnummer och bostadsadress med ett kort "ja".

BT - 25 apr 13 kl. 11:38

Hovrätten dömer Mangs till livstids fängelse

Hovrätten dömer Peter Mangs till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök. Mangs greps och häktades i november 2010, efter en serie skottdåd i Malmö, som främst riktades mot människor med invandrarbakgrund. Han kom att kallas "serieskytt och "en ny laserman".

BT - 19 jun 12 kl. 11:40

Mangs berättar själv i rätten

Tre mord och tolv mordförsök har nu betats av - nu är det dags för flera dagar med allmän bevisning och därmed flera besvärande vittnesmål att lyssna på för misstänkte Peter Mangs. Mangs vän ska till exempel redogöra om promenader där Mangs bland annat ska ha erkänt alla tre morden. Och snart dyker psykologer och läkare upp för att berätta om Mangs intresse för dödande.

Trelleborgs Allehanda - 28 jan 13 kl. 07:18

Mangs kan fällas på fler punkter

Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
Rättegången i hovrätten i Malmö mot livstidsdömde Peter Mangs har inletts. Åklagarna har under förmiddagen på nytt redogjort för bevisen mot honom. Huvudpersonen gör som i tingsrätten: Läser en bok.

Kristianstadsbladet - 25 jun 13 kl. 08:52

HD nekar Mangs prövningstillstånd


Högsta domstolen (HD) ger inte prövningstillstånd till livstidsdömde seriemördaren Peter Mangs, som tidigare i år dömdes i hovrätten för två mord och åtta mordförsök, rapporterar TV4 Nyheterna Malmö.I resningsansökan var det framför allt de avgörande vapenanalyserna, som knyter Mangs vapen till hylsor och kulor på brottsplatser, som försvarsadvokaterna underkände. Försvaret ville att de kriminaltekniska undersökningarna av Mangs vapen skulle göras om av tekniker som inte deltagit i tidigare undersökningar.

BT - 19 jun 12 kl. 09:18

I dag väntas Mangs förklaring komma

Tre mord och tolv mordförsök har nu betats av - nu är det dags för flera dagar med allmän bevisning och därmed flera besvärande vittnesmål att lyssna på för misstänkte Peter Mangs. Mangs vän ska till exempel redogöra om promenader där Mangs bland annat ska ha erkänt alla tre morden. Och snart dyker psykologer och läkare upp för att berätta om Mangs intresse för dödande.

Sydsvenskan - 28 nov 15 kl. 04:00

Ett svar på gåtan Peter Mangs

För två år sedan, i november 2013, möttes Mattias Gardell och Peter Mangs i ett intervjurum på säkerhetsanstalten Saltvik i Härnösand.De var nyfikna på varandra. Peter Mangs är dömd till livstids fängelse för en serie rasistiska mord och mordförsök i Malmö.

Kristianstadsbladet - 25 apr 13 kl. 11:07

Mangs dömd för fler mordförsök

Hovrätten dömer Peter Mangs till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök.
Av Malmö tingsrätt dömdes han till livstids fängelse för bland annat två mord och fem mordförsök till livstids fängelse. "Hovrätten gör i skuldfrågorna i stort sett samma bedömningar som tingsrätten.

Kristianstadsbladet - 30 maj 13 kl. 12:25

Mangs kräver ny vapenundersökning


Den för mord och mordförsök dömde Peter Mangs försvarare vill att förundersökningen i brottmålet återupptas inför en slutgiltig förhandling i Högsta domstolen (HD), dit Mangs har överklagat sin livstidsdom från hovrätten i Malmö.De två advokaterna misstror resultaten av de kriminaltekniska undersökningarna av Mangs skjutvapen som enligt både tingsrätten och hovrätten användes vid en rad skottlossningar i Malmö 2009 och 2010.Försvaret begär att undersökningarna av vapnen, patronhylsor och kulor görs om hos SKL - men av två tekniker som inte deltog i de tidigare vapentekniska undersökningarna.

Skånskan - 10 jul 18 kl. 11:11

Mangs varnas för att ha utlöst larm – igen

SKÅNE/HÄRNÖSAND För tredje gången sedan i mitten av mars har Peter Mangs utlöst larmet på Saltviksanstalten. Nu får han ännu en varning av Kriminalvården.
Enligt beslutet svarade Mangs att ”det är matdags” när personalen frågade om han tryckt på knappen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Tonåring till sjukhus – knivskars av flera rånare

En tonårig pojke rånades och knivskars av okända gärningsmän i Stockholmsförorten Östberga sent på torsdagskvällen.– Han fördes med ambulans till sjukhus, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen..

Expressen - 30 minuter sedan

Här är morgonens nyheter

Det brinner kraftigt i en verkstad utanför Avesta. I byggnaden finns gasoltuber som riskerar att explodera.■■■En stor sökinsats pågår efter Jones, 6, på Öland.

Expressen - 45 minuter sedan

Djupa sprickan: Meghan utfryst av kungafamiljen

Efter den svåra tiden ignoreras nu prins Harry och hertiginnan Meghan av den brittiska kungafamiljen. Det uppger en källa för People Magazine.– Ingen i kungafamiljen kollar läget, sms:ar eller pratar med dem, säger källan..

Expressen - 45 minuter sedan

Fyra bilar i brand i Växjö: ”Värmen är otroligt hög”

Under fredagsmorgonen kallades räddningstjänst och polis till en brand på Höstvägen i Växjö.Det var fyra bilar som stod i lågor. – Hade vi inte kommit till platsen så snabbt som vi gjorde hade förmodligen ännu fler bilar förolyckats, säger Magnus Månsson, insatsledare på Värends räddningstjänst till Smålandsposten..

Expressen - 1 timme sedan

Miljardärens hyllning till flickvännen

Fastighetsmiljardären Erik Selin ger nu en detaljerad inblick i sitt engagemang för hjälporganisationen Hand in hand. För tidningen Dagens industri berättar han om sin och flickvännen Isabella Löwengrips biståndsresa till Kenya och att det var hon som fick iväg honom på resan.– Isabella är lite mer handlingskraftig än jag, säger han i sin hyllning till flickvännen..

Expressen - 1 timme sedan

Vilka fler företag önskar MP livet ur?

Hur ser Miljöpartiets konkurslista ut för det svenska näringslivet? Vilka fler företag vill man se försvinna? Det är många som ställer sig den frågan efter MP-toppen Lorentz Tovatts utspel, skriver Lars Beckman (M)..

Expressen - 2 timmar sedan

Efter skräckupplevelsen – Petra valde att föda i Norge

Petra Hedströms första förlossning var traumatisk. När hon åter blev gravid ville hon förlösas med ett planerat kejsarsnitt, men fick nej.Då vände hon sig till Norge för hjälp – och fick den.

Expressen - 2 timmar sedan

Kraftig brand i verkstad i Avesta – explosionsrisk

Det brinner kraftigt i en verkstad utanför Avesta. I byggnaden finns gasoltuber som riskerar att explodera. – Den var helt övertänd när vi kom på plats, säger Mats Hurtig, styrkeledare på Södra dalarnas räddningstjänstförbund.

Expressen - 3 timmar sedan

Trump vill ställas inför rätta i senaten

USA:s president Donald Trump vill att ett riksrättsåtal mot honom leder till en fullständig rättegång i senaten.– Det är uppenbarligen den enda plats där han kan förvänta sig rättvisa och en korrekt process, säger Vita husets talesperson..

Expressen - 4 timmar sedan

Svensk misstänkt för rånförsök mot casino i Spanien

En 23-årig svensk man har gripits av spansk polis efter ett misstänkt rånförsök på spanska solkusten, enligt tidningen La Vanguardia..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.