Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 12 November, 00:11

Trelleborgs Allehanda - 13 sep 11 kl. 13:01

Förhandlingar om storregionLandstinget Kronoberg, Regionförbundet Södra Småland, Blekinge och Kalmar har visat intresse för att samarbeta med Region Skåne. På tisdagen möts företrädarna för de fem parterna för att diskutera förutsättningarna.
.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Löfqvist Pia Kinhult, Kronoberg, Södra Småland, Kalmar, Region Skåne, Pia Kinhult

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förhandlingarom , storregion
SmålandsPosten - 22 aug 13 kl. 06:57

Storregion ? ett bisarrt projekt

Moderaternas arbetslinje gäller tydligen bara för sjuka och oförskyllt arbetslösa. Nu ska skattemedel fortsätta och rulla i förberedelserna för en storregion, ett dödfött megalomant projekt, skriver Bengt Järhult, distriktsläkare, Ryd. Inför öppen ridå har i sommar svenska folket kunnat följa kaoset i Region­ Skånes sjukvård.

Kristianstadsbladet - 14 nov 11 kl. 17:07

Försiktig avsiktsförklaring för storregion

Foto: Thomas Löfqvist
- Ett mycket försiktigt "ja", sa Pia Kinhult, regionstyrelsens ordförande. På måndagen ställde sig styrelsen bakom en gemensam avsiktsförklaring att arbeta vidare med regionbildning i södra Sverige.
Många analyser och diskussioner väntar innan en storregion verkligen kan vara på plats 2019.

Sydsvenskan - 15 nov 11 kl. 06:30

Storregion 2019 får helgardering För- och nackdelar med en utvidgad region i Sydsverige

En majoritet av regionstyrelsen ställer sig försiktigt bakom förslaget att Skåne och grannlandstingen bildar en storregion 2019. I måndagens beslut lämnar politikerna dock bakdörren vidöppen.
?

SmålandsPosten - 08 jun 13 kl. 08:22

Det finns inga vinster med en storregion

Äktenskap mellan Kronoberg och Region Skåne? Det är vad fyra ledande moderater, bland dem Suzanne Frank, förordar den 15 maj. Detta trots att partivännerna i Skåne bestämt sig för att det inte ska bli någon sydsvensk storregion.

SmålandsPosten - 29 aug 13 kl. 07:50

Onödigt med storregion

Distriktsläkaren Bengt Järhult har återigen, enligt egen uppgift för femte gången, tagit till orda i regionfrågan (Smålandsposten den 22 augusti). Han befarar att införandet av en storregion skulle få negativa konsekvenser för sjukvården i vårt län. Vi delar hans farhågor och stöder oss på en mer än trettioårig verksamhet som läkare vid lasarettet i Växjö.

Kristianstadsbladet - 05 okt 11 kl. 06:30

Skapa ingen halvdan storregion

Regionfrågan är inne i ett avgörande skede. Nu i oktober måste landsting och kommuner komma fram til?
Annars lär Mats Sjöstrand, som utreder den statliga organisationen, bestämma.

Sydsvenskan - 11 nov 11 kl. 06:30

Hälften känner till planerna på en storregion

Hälften av skåningarna vet om att det finns planer på att bilda en stor region i södra Sverige. Och ovanligt många, 20 procent, är positiva till en större region.
Att bilda nya regioner brukar inte vara särskilt populärt bland medborgarna, och få är insatta i sådana frågor.

Kristianstadsbladet - 21 dec 11 kl. 23:23

Ja till storregion i söder

Foto: Google Maps
Efter flera timmars debatt sade landstingsfullmäktige i Kalmar län ja till att ingå i en framtida storregion tillsammans med Skåne, Blekinge och Kronobergs län. Beslutet togs efter votering, där röstsiffrorna blev 57 röster för och nio mot.
En ledamot avstod från att rösta och flera reservationer gjordes mot beslutet, enligt ett pressmeddelande från landstinget.

Kristianstadsbladet - 30 okt 14 kl. 10:37

Ingen ny storregion i Sydsverige

Det blir ingen ny storregion i södra Sverige. Smålänningarna i Kronobergs län, som initierade projektet, vill inte gå vidare med planerna på en storregion.
Tanken var att det skulle bildas en storregion i Sydsverige där Skåne, Kronoberg, Kalmar och Blekinge bildade en region.

Trelleborgs Allehanda - 30 okt 14 kl. 11:46

Ingen ny storregion i Sydsverige

Det blir ingen ny storregion i södra Sverige. Smålänningarna i Kronobergs län, som initierade projektet, vill inte gå vidare med planerna på en storregion.
Tanken var att det skulle bildas en storregion i Sydsverige där Skåne, Kronoberg, Kalmar och Blekinge bildade en region.

Sydöstran - 02 mar 16 kl. 06:00

Skåne nobbar storregion med Blekinge

Skåningarna har bestämt sig: De vill inte bilda storregion med Blekinge eller någon annan. Kronoberg nobbar också tanken på en storregion. Bara Kalmar kan tänka sig en storregion där Blekinge ingår..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 15 minuter sedan

Dagens ros…

…till den omtänksamma person som tog hand om mina borttappade kort i mataffären den 5 november. Du besparade mig mycken oro och mycket besvär. .

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Insändare: En framtidsvision för Trelleborgs kommun

Alla tillgångar i kommunen skall säljas för nu skall det byggas ringväg och sjöstad..

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Insändare: Hur ska vi äldre få kontakt med vården?

Jag är 90 år gammal, har ingen dator, men vill komma i kontakt med min vårdcentral. Dit blir jag hänvisad om jag söker på sjukhuset..

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Insändare: Låt den palliativa vården visa vägen

Apropå eventuell privatisering av den palliativa vården. Varför ändra ett vinnande koncept? Varför äventyra något som fungerar?

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Insändare: Stäng framtidens vårdavdelning

Det är verkligen beklämmande att Trelleborgs lasarett skall spara 10 miljoner när de hållit sin budget i flera år. Lägg mer sparbeting på de stora akutsjukhusen som aldrig håller sina budgetar..

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Insändare: Sämre skolresultat, datorer och strålning

På TA:s ledarsida (den 31 oktober) skriver Caroline Dahlman om hur svenska elevers skolresultat försämrats, och undrade vad de egentligen gör i skolan. Hon citerade skoldebattören Isak Skogstad, ”andelen lågpresterande studenter har ökat kraftfullt”..

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Insändare: Tekniken tar oss på sängen – men går att besegra

Tekniken slår hål på ett värdigt liv som pensionär, ensamstående och mindre bemedlad..

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Insändare: Tillåt dödshjälp under ordnade former

Jag hör på TV om den stackars mannen som gav efter för sin döende fru och gjorde henne till viljes och avkortade hennes lidande. Han är nu åtalad för dråp, en lindrigare åtalspunkt än mord..

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Insändare: Trelleborg är en stad som jag verkligen tycker om

Hej Trelleborg! Jag är en utflyttad trelleborgare, bor i Uppsala, men har en stuga i Trelleborg och följer vad som händer där via TA när jag inte är i Trelleborg. Jag har lite funderingar med utgångspunkt från Uppsala:.

Trelleborgs Allehanda - 10 minuter sedan

Vem bryr sig om Maglarps gamla kyrkklockor?

När jag för några år sedan berättade om mitt engagemang för de gamla klockornas öde för en ung Maglarps bo, en tonåring, fick jag kommentaren ’Vem bryr sig?’ Och det var väl en fullt förståelig reaktion, att i den åldern inte i första hand tänker på gamla kyrkklockor – då när man som mest skall försöka förstå vad livet går ut på, försöka förstå och förverkliga sig själv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.