SvD > Kultur

Friday, 22 November, 12:29

SvD - 13 sep 11 kl. 00:10

Kina vill legalisera försvinnandenKonstnären Ai Weiwei håller igen på intervjuer. Anledningen är att Kina vill göra det lagligt att låta dissidenter ?försvinna?..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Ai Weiwei, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinavill , legalisera, försvinnanden
BT - 22 dec 14 kl. 22:03

Säkerhetsrådet diskuterar Nordkorea

En regim som gör sig skyldig till mord, slavarbete, tortyr, tvångsaborter, sexuellt våld, tvångsförflyttningar och försvinnanden - och sätter 80 000-120 000 människor i fångläger. Anklagelserna rör Nordkorea och fördes fram i en omfattande FN-rapport i våras. FN:s säkerhetsråd diskuterar under kvällen ämnet, och huruvida man ska hänvisa Nordkorea till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) för brott mot mänskligheten som rapporten rekommenderar.

BT - 22 dec 14 kl. 22:29

USA: Nordkorea en "levande mardröm"

Nordkorea får skarp kritik i FN:s säkerhetsråd från USA som anklagar regeringen för "sadistiska bestraffningar" och brutalitet. Ryssland och Kina försökte förhindra att frågan tas upp i rådet, men misslyckades. USA:s FN-ambassadör Samantha Power skräder inte orden när hon inför FN:s säkerhetsråd beskriver människorättsläget i Nordkorea.

BT - 22 dec 14 kl. 12:10

FN:s säkerhetsråd tar upp Nordkorea

En regim som gör sig skyldig till mord, slavarbete, tortyr, tvångsaborter, sexuellt våld, tvångsförflyttningar och försvinnanden - och sätter 80 000-120 000 människor i fångläger. Anklagelserna rör Nordkorea och fördes fram i en omfattande FN-rapport i våras. I kväll ska FN:s säkerhetsråd diskutera ämnet, och huruvida man ska hänvisa Nordkorea till Internationella brottmålsdomstolen (ICC) för brott mot mänskligheten som rapporten rekommenderar.

Sydsvenskan - 25 maj 13 kl. 00:45

Läs ett utdrag ur ?De förlorade barnen?

4. Mohammed. London
Det finns inget skydd för regnet på torget vid Marble Arch så vi kastar oss över gatan och upp på en röd dubbeldäckare.

Kristianstadsbladet - 15 feb 14 kl. 03:42

FN anklagar Nordkorea för övergrepp

En FN-kommission har funnit bevis för att brott mot mänskligheten har begåtts i Nordkorea och rekommenderar att slutsatserna ska lämnas över till Internationella brottmålsdomstolen.
Det uppger källor med insyn i utredningen för nyhetsbyrån AP, skriver flera medier.Kommissionen har arbetat sedan i mars, på uppdrag av FN:s människorättsråd UNHRC, och ska presentera sina slutsatser på måndag.

BT - 15 feb 14 kl. 03:44

FN anklagar Nordkorea för övergrepp

En FN-kommission har funnit bevis för att brott mot mänskligheten har begåtts i Nordkorea och rekommenderar att slutsatserna ska lämnas över till Internationella brottmålsdomstolen. Det uppger källor med insyn i utredningen för nyhetsbyrån AP, skriver flera medier.Kommissionen har arbetat sedan i mars, på uppdrag av FN:s människorättsråd UNHRC, och ska presentera sina slutsatser på måndag.

Sydsvenskan - 05 mar 16 kl. 07:52

Bokhandlare tillbaka i Hongkong

En av de fem bokhandlare som försvann i höstas under mystiska omständigheter har återvänt till Hongkong. Lui Por har bett polisen där att lägga ner utredningen om hans försvinnande men "vägrar ge några ytterligare detaljer". Lui Por har inte heller begärt någon ytterligare hjälp av myndigheterna, skriver CNN.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.