Biotech Sweden > Teknik

Tuesday, 12 November, 07:55

Biotech Sweden - 13 sep 11 kl. 08:43

19 miljoner till Diamyd
Smrtprojekt fr forskningsanslag frn amerikanska National institutes of health..
Läs mer på Biotech Sweden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 19 miljoner till Diamyd
VA - 26 apr 11 kl. 07:00

Genombrott för Diamyd nära

26 april I mitten av februari gjorde den sista patienten sitt 15-månaders besök på en av klinikerna i bolagets europeiska studie. Sedan dess har bolaget sammanställt data från de 320 patienterna. Snart kommer studien att avblindas och resultatet att presenteras.

VA - 23 jun 11 kl. 09:12

Bakslag för Diamyd

23 juni Diamyd Medical avbryter sin amerikanska fas 3-studie med diabetesläkemedlet Diamyd. Beslutet är baserat på en blindad analys av de effektdata som hittills samlats in i studien, samt det tidigare rapporterade negativa resultatet av en europeisk fas 3-studie med samma design, skriver Diamyd i ett pressmeddelande. Arbetet med att stänga studien kommer att inledas omgående.

VA - 09 maj 11 kl. 10:39

Enorm besvikelse för Diamyd

9 maj Dagens bakslag för diabetesbolaget Diamyd Medical är tragiskt ur flera perspektiv. I första hand för de som tidigt i livet drabbas av typ 1-diabetes och som Diamyd såg en chans att slippa vara insulinberoende, helt eller delvis, med alla de biverkningar som följer. För de andra för de aktieägare som bidragit med finansiering och varit med och bygga upp ett bolag som före dagens kollaps var värderat till cirka 4 miljarder kronor.

VA - 01 jun 11 kl. 08:55

Diamyd Medical lägger ned Fas 3-studie

1 juni Diamyd avslutar sin europeiska fas 3-studie. Det framgår av ett pressmeddelande. Den 9 maj rapporterade bolaget negativa resultat kring projektet och nedläggningsbeslutet följer som en konsekvens härav.

VA - 01 jun 11 kl. 08:50

Partner säger upp Diamyd-avtal

1 juni Diamyd Medical meddelar att bolaget har återfått kontrollen över diabetesterapin Diamyd efter att partnern Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals valt att avsluta det avtal som de två bolagen tecknade i juni 2010 för att utveckla och kommersialisera Diamyd. Det framgår av ett pressmeddelande. Uppsägningen av avtalet följer på utvärderingen av resultaten från en europeisk fas 3-studie med Diamyd som rapporterades den 9 maj.

VA - 26 apr 11 kl. 14:52

Vd-bytet har inget med Diamyd-studie att göra

26 april Att Elisabeth Lindner får sparken som vd för Diamyd Medical har inget med bolagets fas 3-studie Diamyd, mot typ 1-diabetes, att göra. Det säger bolagets styrelseordförande Anders Essen-Möller till Nyhetsbyrån Direkt. "Det har inget som helst med studien att göra, inte ett dugg.

VA - 09 maj 11 kl. 11:04

För tidigt att fatta beslut enligt Diamyd

9 maj Det är för tidigt att fatta några beslut kring hur Diamyd Medical ska gå till väga med sitt nyckelprojekt Diamyd mot diabetes typ 1. Och därmed är projektet inte utdömt. Det säger bolagets tillförordnade vd Peter Zerhouni till Nyhetsbyrån Direkt, med anledning av beskedet på måndagen att fas 3-studien i Europa för Diamyd inte uppfyllde det primära målet, "Det är naturligtvis väldigt tråkigt och en väldig besvikelse med dagens besked, men det är alltför tidigt att säga något om hur vi ska gå vidare med projektet", säger han.

VA - 11 maj 11 kl. 14:52

Lindkvist fortsätter minska i Diamyd

11 maj Bertil Lindkvist har minskat sitt innehav i Diamyd Medical från cirka 8,5 miljoner till cirka 6,52 miljoner aktier och rösträtter. Efter transaktionen, daterad den 10 maj, motsvarar Bertil Lindkvists innehav i Diamyd Medical 22,05 procent av kapitalet och 15,3 procent av rösterna. Det framgår av ett flaggningsmeddelande på onsdagen.

BT - 01 jun 11 kl. 14:22

Börsslakt på Diamyd

Stockholmsbörsen steg med 0,6 procent på onsdagen. Tele2 och Biophausia var två vinnare. Sämre gick det för Diamyd Medical och Nokia.

E24 - 14 feb 11 kl. 09:29

Diamyd slutför fas III-studie

Diamyd Medical har slutfört den europeiska fas III-studien av Diamyd, för behandling av typ 1-diabetes..

E24 - 09 maj 11 kl. 12:18

Diamyd: För tidigt att döma ut projekt

Det är för tidigt att fatta några beslut kring hur Diamyd Medical ska gå till väga med sitt nyckelprojekt Diamyd mot diabetes typ 1. Och därmed är projektet inte utdömt..

Fler nyheter från Biotech Sweden

Biotech Sweden - 06 sep 12 kl. 10:11

Innovation på agendan


Nya åtgärder krävs för att få branschen på fötter efter nedläggningarna.

Biotech Sweden - 07 sep 12 kl. 12:26

Hallå där ...


... Aud Sjökvist, gd i regeringskansliet som nyligen utsetts till att ta fram regelverk för hur vårdpersonal ska hantera behandlingssituationer då patienten är beslutsoförmögen. Vad är syftet med utredningen?.

Biotech Sweden - 07 sep 12 kl. 14:14

Alla ombord i Moberg-studie


97 patienter rekryterade till fas II-studien med Limtop..

Biotech Sweden - 07 sep 12 kl. 13:22

Meda köper sex nya läkemedel


Övertar rättigheter för amerikanska kvinnoläkemedel. Betalar 641 miljoner kronor..

Biotech Sweden - 10 sep 12 kl. 07:11

Svensk medicin ska få Mellanöstern på fötter


Bolagsjätten Qaiwan Group storsatsar inom vårdsektorn för att bygga upp det krigsdrabbade Irak. Trehundra apotek och två stora sjukhus ska byggas och fyllas med svenska produkter och läkemedel..

Biotech Sweden - 10 sep 12 kl. 14:01

Astra stoppar fetmaläkemedel


Avbryter utvecklingsprogram med en läkemedelskandidat efter att oväntade komplikationer uppstått..

Biotech Sweden - 10 sep 12 kl. 11:08

Symphogen gör storaffär


Licencierar ut cancerpreparat till Merck i avtal värt 4,1 miljarder kronor..

Biotech Sweden - 17 sep 12 kl. 11:20

Välkommen till Life Science Sweden!


Biotech Sweden växer och blir Life Science Sweden. Här berättar chefredaktör Ingrid Heath om den nya tidningen..

Biotech Sweden - 17 sep 12 kl. 10:39

Söker bolag att investera i


Pascal Van Peborgh, som startat det nya riskkapitalbolaget Vanadis Capital, har 500 miljoner kronor som ska investeras i life science..

Biotech Sweden - 11 sep 12 kl. 16:04

Life science har nått fram - åtminstone i retoriken


Även om många orosmoln finns kvar är dagens besked från regeringen ett trendbrott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.