SvD > Nyheter

Friday, 15 November, 16:30

SvD - 13 sep 11 kl. 12:48

?Läkaren bör dömas för dråp?Åklagare: Stor mängd tiopental i barnets kropp..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkaren, bör, dömasför , dråp
Expressen - 29 sep 16 kl. 12:06

Svenska läkaren kommer att dömas

Efter över tre år kommer nu domen mot den svenska hjärtläkaren Fikru Maru. Den etiopiska domstolen meddelade i dag att han kommer att dömas som skyldig - men domen dröjer ytterligare en vecka för den svårt sjuke hjärtläkaren. – Mycket olyckligt, säger svenske advokaten Hans Bagner..

Expressen - 04 apr 16 kl. 06:06

Bunkerläkaren kan få ett hårdare straff

När läkaren Martin Trenneborgs, 38, försök att hitta kärleken gång på gång misslyckades bestämde han sig för att kidnappa en kvinna och hålla henne inspärrad i sin specialbyggda bunker. Under måndagen inleds förhandlingarna i hovrätten. Åklagaren vill att läkaren döms till ett ännu strängare fängelsestraff – försvaret vill se en mildare påföljd.

Helsingborgs Dagblad - 14 maj 13 kl. 09:51

Abortläkare kan dömas till döden

Den läkare i USA som dömts för mord på tre spädbarn drev en abortklinik i Philadelphia som amerikanska medier beskriver som ett "skräckhus". Den 72-årige nu pensionerade läkaren riskerar dödsstraff. Han fälldes för att ha genomfört sena aborter, som i tre fall ledde till att barn dödades genom att läkaren klippte av ryggraden på dem med en sax..

Expressen - 09 feb 16 kl. 15:06

Yrkar på långt straff för bunkerläkaren

Rättegången mot den misstänkte bunkerläkaren är inne i ett dramatiskt slutskede. Under eftermiddagens slutplädering yrkade åklagaren Peter Claesson på att han ska dömas till mellan 15 och 16 års fängelse..

Skånskan - 28 apr 16 kl. 14:45

Bunkerläkaren överväger att överklaga till HD

ÖSTRA GÖINGE/STOCKHOLM Bunkerläkarens försvarsadvokat Mari Schaub ser positivt på att hovrätten sänkte straffet, men tycker fortfarande att det är för hårt. Hon öppnar därför för att överklaga hovrättens dom till Högsta domstolen.– Vi är glada för att påföljden sänkts, men den har inte sänkts tillräckligt mycket.

YLE - 06 okt 16 kl. 12:28

Tidigare ledande läkaren i Hangö åtalas för förskingring

Läkaren i Hangö Outi McDonald borde dömas för förskingring och för brott mot tjänsteplikt av oaktsamhet. Det krävde åklagaren i en rättegång som pågick hela onsdagen (5.10).

Expressen - 03 dec 17 kl. 10:58

Skandalläkaren kan få fängelse – i 235 år

Den före detta amerikanska landslagsläkaren Larry Nassar står åtalad för flera fall av våldtäkt, något han riskerar minst 175 år i fängelse för. Nu rapporterar USA Today att Nassar dessutom erkänt barnpornografibrott, vilket gör att han kan dömas till ytterligare 60 år i fängelse för. .

UNT - 19 sep 13 kl. 16:37

Quicks vård ska bedömas i rätten

Den 21 oktober kommer förvaltningsrätten i Falun att hålla en muntlig förhandling om vården av Sture Bergwall. Domstolen har kallat två nya experter till rätten. Även överläkaren vid Säters sjukhus ska höras.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 10:00

Fel, men ursäktligt, att tvångsinjicera

Malmö Det var fel av läkaren att tvångsinjicera en svårhanterlig flicka med lugnande medel, anser Malmö tingsrätt. Som dock menar att felbedömningen var i hög grad ursäktlig, eftersom den skedde i en akut, pressad situation.Läkaren har stått åtalad för tjänstefel, och ett sådant har begåtts, menar tingsrätten.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 14:45

Kvinnans advokat: Inte fått tillräcklig upprättelse

ÖSTRA GÖINGE/STOCKHOLM – Min klient är besviken och känner inte att hon har fått tillräcklig upprättelse.
Det säger kvinnans målsägandebiträde Charlotte Nordström efter hovrättens dom.Kvinnan hade yrkat på att bunkerläkaren även skulle dömas för grov våldtäkt samt att straffet skulle höjas även om han enbart fälldes för människorov.

SVT - 16 jan 17 kl. 11:28

Svenske läkaren riskerar dömas för terrorbrott

Åtalet mot den svenske hjärtkirurgen Fikru Maru har utökats och han anklagas nu för att lett upproret på Kalinto-fängelset som ledde till 23 människors död. Döms han för terroristbrott kan han få mer än 20 års fängelse..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.