SvD > Utrikes

Friday, 22 November, 01:25

SvD - 13 sep 11 kl. 12:31

Just nu: Våldsammaeldstrider i KabulIsaf-högkvarteret beskjuts. Svenska UD: Inte överraskad.
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Kabul, UD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Justnu , Våldsammaeldstrideri , Kabul
Expressen - 22 feb 12 kl. 08:09

Vilda demonstrationer i Kabul

KABUL. Det pågår vilda demonstrationer just nu i Kabul. Amerikanska soldater misstänks ha eldat upp Koranen inne på en militär bas.

Kristianstadsbladet - 11 mar 14 kl. 10:01

Journalisten Nils Horner dödad i Kabul

Foto: Lars Pehrson/TT
Den svenske journalist som skjutits ihjäl i Kabul i dag är Nils Horner, bekräftar SR Ekot.
Han sköts ned med ett skott på öppen gata, säger vittnen i den afghanska huvudstaden till AFP. - Jag hörde ett enda skott och såg mannen falla ned, säger ett vittne till nyhetsbyrån.

YA - 01 mar 12 kl. 06:30

Vem bryr sig om vår man i Kabul?

Med världens rykande oroshärdar i TV är det på ett vidrigt sätt som med låtarna i schlagerfestivalen - de liknar varandra till utplåning och man förstår föga.
Jo, vi minns Ranelid men för att det inte rörde sig om schlager utan bara om ännu ett av hans gig som Sveriges mesta stå-upp-författare. Och att han är härifrån, det lokalas seger.

YLE - 23 maj 17 kl. 13:51

Polischef i Kabul: Talibaner bakom kidnappning av finländsk biståndsarbetare

Polischefen i Afghanistans huvudstad Kabul, Hassan Shah Frogh, säger till nyhetssajten Tolonews att det är talibaner som står bakom kidnappningen av den finländska biståndsarbetaren och mordet på en annan i Kabul sent på lördag kväll. I samband med attentatet mot ett gästhem i Darul Aman-distriktet i Kabul dödades en tysk biståndsarbetare och en afghansk säkerhetsvakt, medan finländskan av någon orsak kidnappades. Enligt uppgifter som kom ut på måndagen skedde morden på ett mycket rått sätt - vakten fick halsen avskuren och den tyska kvinnan sköts rakt i ansiktet.

Nyhetskanalen - 15 apr 12 kl. 12:02

Flera explosioner i Kabul

Fler än tio explosioner skakar just nu Kabul i vad som verkar vara en serie koordinerade attacker. Flera gärningsman är på väg in i det afghanska parlamentet, skriver AFP Raketer skjuts mot parlamentet och den ryska ambassaden. Larmet på den amerikanska ambassaden i området ljuder och dess personal har uppmanats att sätta sig i säkerhet.

Nyhetskanalen - 15 apr 12 kl. 12:02

Kabul skakas av explosioner

Fler än tio explosioner skakar just nu Kabul i vad som verkar vara en serie koordinerade attacker. Flera gärningsman är på väg in i det afghanska parlamentet, skriver AFP Raketer skjuts mot parlamentet och den ryska ambassaden. Larmet på den amerikanska ambassaden i området ljuder och dess personal har uppmanats att sätta sig i säkerhet.

SR - 01 jun 13 kl. 03:00

Välkomstcenter i Kabul för avvisade flyktingbarn

Migrationsverket förhandlar just nu med afghanska myndigheter om att öppna ett center i huvudstaden Kabul dit man ska kunna skicka ensamkommande barn och ungdomar som fått avslag på asylansökan i Sverige..

SVT - 11 nov 15 kl. 14:41

Skottlossning mot demonstranter i Kabul – SVT:s utsända evakuerades

Under en demonstration mot det växande politiska våldet i Afghanistans huvudstad Kabul öppnade beväpnade vakter eld mot demonstranter som försökte klättra över muren till presidentpalatset. Presidentpalatset ligger bredvid det hotell där SVT:s utsända just nu befinner sig. Hotellets gäster och personal evakuerades under skottlossningen.

SvD - 24 aug 16 kl. 17:57

Just nu: Attack mot universitet i Kabul – studenter instängda

Explosioner och skottlossning rapporteras från det amerikanska universitetet i Afghanistans huvudstad Kabul..

SR - 24 aug 16 kl. 17:48

Just nu: Attack mot amerikanska universitetet i Kabul

Skottlossning och explosioner har hörts vid det amerikanska universitetet i Afghanistans huvudstad Kabul..

Expressen - 31 maj 17 kl. 06:22

JUST NU: Stor explosion nära ambassad i Kabul

En kraftig explosion har hörts nära Indiens ambassad i Afghanistans huvudstad Kabul. Enligt de första rapporterna ska hus och glasrutor skadats hundratals meter från bort. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.