Expressen > Nyheter

Thursday, 21 November, 06:21

Expressen - 13 sep 11 kl. 12:41

Ambassadör i Saab-möteGöTEBORG. Saabs kinesiska affärer var på den svenske Kinaambassadörens bord på tisdagen. Ambassadören träffade representanter för det särskilda departementet NDRC (Nationella utvecklings- och reformkommissionen). .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Saab, Kinaambassadörens, NDRC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ambassadöri , Saab-möte
BT - 30 dec 11 kl. 11:05

Kriget i Irak inte över för Saab

Ett radarsystem från Saab ska hjälpa privata säkerhetsvakter att skydda de 16 000 anställda vid USA:s ambassad i Irak när nu USA formellt tagit hem sina styrkor. Vakternas ställning är omstridd efter tidigare incidenter. Det oroar amerikanska konfliktexperter, som påpekar att vakternas regler för strid hemligstämplats.

UNT - 30 dec 11 kl. 11:03

Kriget i Irak inte över för Saab

Ett radarsystem från Saab ska hjälpa privata säkerhetsvakter att skydda 16 000 anställda vid USA:s ambassad i Irak sedan USA formellt tagit hem sina styrkor. Vakternas ställning är omstridd efter tidigare incidenter. (TT).

Nyhetskanalen - 05 maj 11 kl. 19:12

Saab-delägaren överdriver siffror

Saabs nya delägare, kinesiska Hawtai, överdriver sina siffror. Det framgår av en rapport som Sveriges ambassad i Peking skickat till UD.
.

DI - 17 jul 17 kl. 10:32

Storslam i Falsterbo för Saab-ryttaren

Det blev storslam för industrigruppens Saabs ambassadör inom ridsporten, Patrik Kittel, på Falsterbo Horse Show..

Sydsvenskan - 13 feb 14 kl. 05:30

Jas-nasandet kan slå tillbaka

Att Sveriges regering hjälper Saab att sälja Jas Gripen till Schweiz är inget konstigt. Så går det till i stora exportaffärer.Men de energiska försöken att påverka den schweiziska folkomröstningen riskerar att slå tillbaka.

Sydsvenskan - 28 sep 11 kl. 06:30

Här avgör byråkraterna Saabs framtid

Det är på kinesiska superdepartementet NDRC som Saabs öde avgörs. Myndigheten ska fatta beslut om Youngman och Pang Da får investera i det svenska bilföretaget. Sydsvenskans Ola Wong söker svar på frågor om hur man ser på Saabs framtid i Kina.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hela listan: Dessa får gå på prinsbröllopet

På lördag är det dags för pins Carl Philip och Sofia Hellqvist att bli äkta makar. Och nu avslöjar Aftonbladet vilka som får komma på den kungliga vigseln i Storkyrkan.Alltifrån näringslivstoppar till kungligheter, vänner och politiker.

BT - 12 feb 14 kl. 10:31

Ekot: Hemlig svensk plan för Gripen

Sverige har en hemligstämplad plan för aktiviteter som ska hjälpa ja-sidan att vinna i Schweiz folkomröstning om köpet av stridsflygplanet Gripen, uppger Ekot i Sveriges Radio. Försvarsmyndigheter, högt uppsatta tjänstemän i regeringskansliet och sju svenska ministrar ska enligt nyhetsprogrammet vara informerade. Både utrikesminister Carl Bildt och handelsminister Ewa Björling säger till Ekot att de inte känner till någon sådan plan.

Kristianstadsbladet - 08 apr 13 kl. 13:29

Kissinger stoppade Viggenaffär

USA:s utrikesminister Henry Kissinger stoppade 1976 en försäljning av svenska Viggenplan till Indien. Det framgår av amerikanska dokument som publicerats av Wikileaks.
Wikileaks släpper i dag över 1,7 miljoner amerikanska diplomat- och underrättelserapporter samt kongresskorrespondens från 1970-talet.

BT - 08 apr 13 kl. 13:32

Kissinger stoppade Viggenaffär

USA:s utrikesminister Henry Kissinger stoppade 1976 en försäljning av svenska Viggenplan till Indien. Det framgår av amerikanska dokument som publicerats av Wikileaks. Wikileaks släpper i dag över 1,7 miljoner amerikanska diplomat- och underrättelserapporter samt kongresskorrespondens från 1970-talet.

TA - 08 apr 13 kl. 13:36

Kissinger stoppade Viggenaffär

USA:s utrikesminister Henry Kissinger stoppade 1976 en försäljning av svenska Viggenplan till Indien. Det framgår av dokument som publicerats av Wikileaks. Planet hade amerikanska komponenter som USA ville skydda.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Amnestys varning om Google och Facebook

Människorättsorganisationen Amnesty International pekar ut sociala medier-jättarna Facebooks och Googles övervakning som ”en fara utan motstycke för mänskliga rättigheter”. Nu uppmanar organisationen regeringar världen över att omedelbart agera – och stifta lagar som gör att bolagen tvingas respektera användarnas privatliv. – De här bolagen har valt en specifik affärsmodell som påverkar privatlivet, yttrandefrihet och andra mänskliga rättigheter, säger Kumi Naidoo, generalsekreterare för Amnesty International.

Expressen - 30 minuter sedan

Harris svar efter Bidens miss: ”Står precis här”

Joe Biden är en av huvudfavoriterna till att bli Demokraternas presidentkandidat 2020.Men under den femte stora tv-debatten under kampanjsäsongen stod han för en groda som ledde till skrattsalvor från publiken på plats i Atlanta. .

Expressen - 4 timmar sedan

Kraftig jordbävning på gränsen mellan Thailand och Laos

En kraftig jordbävning har inträffat i gränstrakterna mellan Thailand och Laos, enligt US Geological Service. Epicentrum ligger nära provinsen Nan i norra Thailand. Skalvet fick byggnader i Bangkok att skaka..

Expressen - 5 timmar sedan

Svenska astronauten Jessicas liv i rymden

Svensk-amerikanska Jessica Meir, 42, har drömt om att bli astronaut sen hon var fem år gammal.Nu lever hon sitt liv i rymden.Där vaknar hon bland annat med månen som morgonutsikt och har gått på världens första helkvinnliga rymdpromenad..

Expressen - 5 timmar sedan

Uppmaningen till Sydney-borna: Stanna inomhus

De omfattande bränderna i Australien tvingar myndigheter att uppmana Sydneyborna hålla sig inomhus, skriver BBC.Den tjocka röken har nu lagt sig över storstaden i sydöstra delen av landet. Katastrofvarning har utfärdats i flera stater.

Expressen - 7 timmar sedan

Dansk gängkriminell på fri fot efter dramatisk flykt

Skott avlossades när flera gärningsmän fritog en 24-årig gängkriminell från en anstalt i Danmark. Nu befaras han vara på väg till Sverige, enligt uppgifter till Aftonbladet.– Det finns ingen direkt anledning till oro för allmänheten, säger danska polisinspektören Kim Kliver, i ett pressmeddelande..

Expressen - 7 timmar sedan

Skandalbygget NKS utan pris för bästa vårdbyggnad - men nominerat till ett nytt

Nya Karolinska universitetssjukhuset i Solna blev utan pris för bästa vårdbyggnad.Det stod klart när Forum Vårdbyggnad delade ut pris under onsdagskvällen. Vann i klassen större projekt gjorde Hälsostaden Ängelholm.

Expressen - 8 timmar sedan

Förtroendet för Åkesson ökar inom näringslivet

Sverigedemokraterna går starkt i opinionen – nu ökar även stödet för Jimmie Åkesson inom svenska näringslivet.I Dagens industris nya mätning har 43 procent ”stort” eller ”mycket stort” förtroende för SD-ledaren. M-ledaren Ulf Kristersson toppar mätningen.

Expressen - 9 timmar sedan

JUST NU: Knivbeväpnad man gripen på Ica Maxi

En knivbeväpnad gick på onsdagskvällen runt inne på Ica Maxi på Cypressvägen i Malmö och betedde sig aggressivt. Nu har han gripits för grovt brott mot knivlagen och misshandel.– När vi kom dit hade han låst in sig på en kundtoalett, säger Rickhard Lundqvist..

Expressen - 9 timmar sedan

JUST NU: Man till sjukhus – en person gripen för mordförsök

Vid 17.59 på onsdagskvällen larmades polisen om ett bråk i en lägenhet på Kronetorpsgatan på Segevång i Malmö. En man i 45-årsåldern ska ha fått stick- eller skärskador och förts till sjukhus med ambulans..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.