Expressen > Ekonomi

Wednesday, 13 November, 20:32

Expressen - 07 sep 11 kl. 10:10

Riksbanken: Räntan lämnas oförändradDet blev ingen höjning av riksbankens viktiga styrränta - och man öppnar till och med för en framtida sänkning. Beskedet om att räntan ligger still var väntat. - Man flackar ut räntebanan ganska mycket. Det var ändå till stor del väntat. Framtidsutsikterna har förändrats väldigt mycket, säger Sanna Eckardt, makroanalytiker på SEB.
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sanna Eckardt, SEB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbanken, Räntan, lämnas, oförändrad
Skånskan - 06 jul 16 kl. 10:07

Reporäntan lämnas oförändrad

Nyheter Reporäntan lämnas oförändrad på 0.5 procent, meddelar Riksbanken på onsdag förmiddag. Banken sänker samtidigt räntebanan, prognosen över framtida ränteförändringar, som en följd av brexit.

DN - 06 jul 16 kl. 09:32

Reporäntan lämnas oförändrad


Riksbanken ändrar prognosen för framtida räntehöjningar som en följd av brexit. Reporäntan lämnas oförändrad..

Expressen - 04 jul 17 kl. 09:30

Riksbanken: Räntan lämnas oförändrad

Riksbanken lämnar minusräntan oförändrad – än en gång."Det har tagit tid att få upp inflationen och för att den ska stabiliseras runt 2 procent krävs en fortsatt expansiv penningpolitik", skriver banken i ett pressmeddelande..

SR - 26 okt 17 kl. 09:31

Beskedet: Räntan lämnas oförändrad

I dag kom Riksbanken med sitt räntebesked. Reporäntan lämnas oförändrad på minus 0,50 procent..

SVT - 05 sep 13 kl. 09:35

Räntan lämnas oförändrad

Precis som väntat lämnade Riksbanken räntan oförändrad. SVT:s ekonomikommentator Peter Rawet ställer frågor på plats..

Trelleborgs Allehanda - 21 apr 16 kl. 09:45

Reporäntan lämnas oförändrad

Riksbanken köper statsobligationer för ytterligare 45 miljarder kronor, men lämnar reporäntan oförändrad på minus 0,5 procent. I och med utökningen av programmet kommer Riksbanken i slutet av 2016 ha gjort stödköpt på totalt 245 miljarder kronor.(TT).

YA - 21 apr 16 kl. 09:45

Reporäntan lämnas oförändrad

Riksbanken köper statsobligationer för ytterligare 45 miljarder kronor, men lämnar reporäntan oförändrad på minus 0,5 procent. I och med utökningen av programmet kommer Riksbanken i slutet av 2016 ha gjort stödköpt på totalt 245 miljarder kronor.(TT).

Kristianstadsbladet - 21 apr 16 kl. 09:45

Reporäntan lämnas oförändrad

Riksbanken köper statsobligationer för ytterligare 45 miljarder kronor, men lämnar reporäntan oförändrad på minus 0,5 procent. Kronan stärktes efter beskedet. I och med utökningen av programmet kommer Riksbanken i slutet av 2016 ha gjort stödköpt på totalt 245 miljarder kronor..

Expressen - 20 dec 17 kl. 09:30

Räntan lämnas oförändrad – då ska den höjas

Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad.Men en räntehöjning ligger runt hörnet och riksbankchefen Stefan Ingves har planen klar för en höjning nästa år."För att inflationen ska ligga kvar vid målet även framöver behöver penningpolitiken vara fortsatt expansiv", skriver Riksbanken..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Räntan lämnas oförändrad

Riksbanken meddelade på torsdagen att man lämnar sin viktigaste styrränta, reporäntan, oförändrad på 1,25 procent."En fortsatt låg ränta stimulerar ekonomin så att inflationen stiger mot målet på 2 procent. Riksbankens direktion har därför beslutat att behålla reporäntan på 1,25 procent och att sänka reporäntebanan.

SVT - 03 jul 13 kl. 09:40

Reporäntan lämnas oförändrad

Riksbanken lämnar som väntat den styrande reporäntan oförändrad på 1,0 procent. Liksom tidigare räknar banken med att reporäntan långsamt börjar höjas under andra halvåret 2014..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 apr 13 kl. 09:04

Banker säljer vidare kundinformation

Har du nekats bolån av din bank? Då kan det vara så att de har sålt din information vidare till ett mindre låneinstitut där du kommer att få dubbelt så hög ränta, avslöjar Svenska Dagbladet. Efter tidningens avslöjande säger dock både SBAB och SEB upp avtalen med låneinstitutet Bluestep.

Expressen - 30 apr 13 kl. 18:47

Cyperns parlament godkände nödlån

NICOSIA. Det cypriotiska parlamentet godkände på tisdagen, med knapp marginal, den kontroversiella överenskommelsen om nödlån från EU och Internationella valutafonden (IMF)..

Expressen - 28 maj 13 kl. 17:42

Northland på väg att klara sig ur krisen

Det akuta konkurshotet är undanröjt för krisdrabbade gruvbolaget Northland Resources, anser bolagets rekonstruktör advokat Lars Söderqvist..

Expressen - 12 okt 13 kl. 14:15

Regeringen föreslår nya regler för boränta

Regeringen vill ha nya regler om att i förtid lösa bolån med bunden ränta. På så sätt kan kunderna spara tiotusentals kronor. Förslaget presenteras på Dagens Nyheters debattsida av justitieminister Beatrice Ask (M) och finansmarknadsminister Peter Norman (M)..

Expressen - 13 okt 13 kl. 13:13

Ekonomisk vinter efter den arabiska våren

STOCKHOLM. Den fortsatta politiska oron efter Tunisien och Egyptens revolutioner slår mot ekonomin i de båda länderna. Svenska företag märker av problemen genom minskad export..

Expressen - 29 apr 13 kl. 17:58

Åklagare får inte se Telia-utfrågningar

STOCKHOLM. Telia Sonera har lovat att samarbeta med åklagarna i utredningen om företagets affärer i Uzbekistan. Men utfrågningar med brottsmisstänkta personer lämnas inte vidare..

Expressen - 02 maj 13 kl. 13:47

ECB sänker räntan – riksbanken kan följa

Europeiska centralbanken sänker styrräntan för första gången sedan sommaren 2012, med 0,25 procentenheter till rekordlåga 0,50 procent. Nu tyder mycket på att riksbanken följer efter och sänker räntan i juli, enligt Richard Falkenhall, valutastrategi på SEB. – Men man får komma ihåg att räntor i omvärlden och i Sverige är på extremt låga nivåer, säger han till Expressen.

Expressen - 17 maj 13 kl. 22:34

Facebooks aktie floppade på börsen

Drygt en miljard användare och en grundare med stjärnstatus. Allt talade för Facebook när aktien introducerades. Men investerarnas förhoppningar grusades snabbt.

Expressen - 25 jan 14 kl. 11:19

Mångmiljonär tvingad fly efter tågkommentar

En 39-årig brittisk mångmiljonär har fått sparken och flytt Singapore, efter att ha utlöst en nätstorm med föraktfulla kommentarer om kollektivtrafik..

Expressen - 25 jan 14 kl. 12:35

Facebook – en bubbla eller en solid raket?

Tioårsjubilerande Facebook slog den här veckan återigen nytt kursrekord på Nasdaq-börsen. Aktien har tredubblat sitt värde sedan bottennoteringen för 1,5 år sen. Men olyckskorpar kraxar om en bubbla med sprickrisk..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.