Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 12 November, 21:48

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

SEB tror på starkare krona
Turbulensen på valutamarknaden i skuldkrisens skugga befaras tillta i höst, tror SEB. I blåsvädret spås kronan stärkas, trots att Riksbanken inte väntas höja reporäntan förrän tidigast 2013. – Vi är på väg att få en omvärdering av kronan, säger Carl Hammer, chefsstrateg för valutor på SEB. Till årsskiftet räknar han med en kurs på 8:80 kronor per euro, mot dagens 9:12 kronor. Mot dollarn räknar han med ett lyft till 6:12 kronor, från dagens 6:75..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
SEB, Riksbanken, Carl Hammer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, tror, starkare, krona
DI - 07 feb 17 kl. 18:45

SEB: Riksbanken måste acceptera starkare krona

SEB står fast vid att Riksbanken höjer räntan innan året är slut. Chefsekonomen Robert Bergwvist tror att Stefan Ingves kommer få ha tålamod med inflationen och acceptera en starkare krona när resursläget i den svenska ekonomin pressas upp..

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 11 kl. 09:17

Sjunkande räntor och starkare krona

Marknadsräntorna sjönk under den inledande handeln. Kronan stärktes mot dollar och euro. Tioårig statsobligation: 3,22 procent (3,28).

DI - 15 nov 13 kl. 12:13

Hon varnar för starkare krona

Den låga inflationen ger vatten på kvarn för riksbankschefen Stefan Ingves tyngsta kritiker, vice riksbankschefen Karolina Ekholm. Hon varnar också för en starkare krona på sikt, om inte Riksbanken byter kurs..

FriaTider - 10 dec 13 kl. 10:04

Starkare krona ger julhandeln renässans

För första gången på nästan två decennium slog julhandeln i Sverige inte rekord under förra året, då en våg av arbetslöshet drabbade landet. Men i år väntas en starkare krona ge ny skjuts åt julhandeln, som möter ökad konkurrens från utländska e-handlare..

Affärsvärlden - 10 dec 15 kl. 15:22

"Riksbanken kan acceptera en starkare krona"

Riksbanken kommer gradvis att acceptera en starkare krona. Detta i takt att inflationsutsikterna stärks i kölvattnet av en allt hetare arbetsmarknad..

DI - 25 maj 18 kl. 09:38

Riksgälden positionerar sig för starkare krona

Riksgälden har beslutat att ta en position för en starkare krona i syfte att sänka kostnaderna för statskulden. .

DI - 13 jan 17 kl. 16:18

SEB tror på en börsuppgång på 10 procent

SEB tror på en börsuppgång på 10 procent under 2017. Och det är bolagens vinster som driver börsen. Det tror SEB:s börsexpert Esbjörn Lundevall i bankens nyhetsbrev Ögat..

PrivataAffärer - 13 jan 17 kl. 15:00

SEB tror att börsen ökar 10 procent

För första gången på sju år blir det en vinstdriven börsuppgång under 2017. Det skriver SEB:s börsexpert Esbjörn Lundevall i bankens nyhetsbrev Ögat. SEB tror på en börsutveckling på cirka 10 procent på helåret....

SR - 24 jan 11 kl. 18:21

SEB tror inte på sprickande bostadsbubbla

Det är 19 år sedan fastighetskrisen slog till. Då, precis som nu, hade värdet på bostäder stigit kraftigt samtidigt som räntan steg och många drabbades hårt när de tvingades sälja. Men Robert Bergqvist, chefsekonom på SEB, tror inte att vi står inför en ny sprickande bostadsbubbla..

PrivataAffärer - 13 maj 14 kl. 11:23

SEB tror att Ingves sänker två gånger

SEB tror att Riksbanken, med Stefan Ingves i spetsen, kommer att sänka räntan vid två tillfällen i år. Det skriver banken i den konjunkturprognos som presenterades på tisdagen....

PrivataAffärer - 19 jan 16 kl. 09:30

SEB tror på starkt börsår 2016

SEB tror att världsekonomin förbättras under 2016, vilket gynnar utvecklingen på världens börser, inte minst i Europa, men även i Asien....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.