Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 17 November, 09:18

Affärsvärlden - 13 sep 11 kl. 12:01

IF Metall nobbar LOIF Metall sger nej till LO-samordningen. Det skriver IF Metall i ett pressmeddelande p tisdagen..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IF Metall, nobbarLO
DN - 09 nov 12 kl. 09:01

Metall nobbar lokalt krisavtal

SSAB förbereder i Borlänge, där 240 är varslade, ett lokalt avtal med sänkt lön och sänkt arbetstid för heltidsanställda. Centralt säger IF Metall nej..

YLE - 23 okt 13 kl. 05:53

HRM börjar samla in glas och metall

Glas- och metallinsamling inleds nu vid alla bostadshus med minst 20 lägenheter. HRM kommer att placera ut 15 000 insamlingskärl för glas och metallskräp i huvudstadsregionen. HRM hoppas på att invånare i huvudstadsregionen blir vana vid att sortera glas och metall för nästa höst ska blandavfallet börja brännas vid ett nytt avfallskraftverk i Vanda.

BT - 05 sep 11 kl. 14:46

Risk för huggsexa i valrörelsen - Metall vill inte satsa på kvinnorna

LO:s samordning sprack redan innan avtalsrörelsen började. Metall trotsar den kvinnopott som de andra vill ha. Även arbetsgivarna beklagar och fruktar nu en huggsexa.

Magazin24 - 26 nov 12 kl. 21:15

Inget krisavtal för IF Metall

Över 50 000 personer i Sverige har varslats om uppsägning, 1 147 av dem är varsel i Västmanland men IF Metall vill inte ha några krisavtal, skriver P4 Västmanland. 2008 och 2009 under lågkonjunkturen var det många som varslades och IF Metall gick med på att införa krisavtal med kortare arbetstid och löneavdrag. Men i år är inte krisen tillräckligt djup för att införa krisavtal, säger Tommy Eriksson, ombudsman på IF Metall i Köping till P4 Västmanland.

YLE - 16 apr 15 kl. 10:23

Talvivaara lagrar metallösningar i dagbrott

Talvivaaras konkursbo måste lagra starka metallösningar i ett dagbrott. Talvivaara meddelade på onsdagen till NTM-centralen i Kajanaland att de nu förbereder sig på förvaring i dagbrottet. Det innebär att vattensituationen i konkursboet förvärras ytterligare då metallösningarna blandas i avfallsvattnet som redan finns i dagbrottet.

Expressen - 26 jan 16 kl. 14:42

Fejkat brev från IF Metall till Löfven

I ett brev till statsminister Stefan Löfven påstås IF Metall Malmfälten i Kiruna ha brutit med Socialdemokraterna på grund av Margot Wallströms lägenhetsaffärer. Men brevet – som registrerats i regeringskansliets diarium som en officiell skrivelse från IF Metall - är en bluff. – Det där har vi inte skickat, säger vice ordföranden för IF Metall Malmfälten, Roger Norman.

Nya Wermlands Tidningen - 12 jan 18 kl. 21:00

Metall+metall i Steneby

Under onsdagskvällen öppnades utställningen Metall+metall i Steneby konsthall. Inbjudna som utställare är femton tidigare elever på HDK-Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet och Objekt Smyckekonst, Stenebyskolan..

SmålandsPosten - 21 feb 18 kl. 08:12

IG Metall och VW gör upp

Det tyska fackförbundet IG Metall och biltillverkaren Volkswagen har gjort upp om ett löneavtal för drygt 120 000 anställda i Tyskland, enligt IG Metall. Uppgörelsen krävde fyra förhandlingsrundor och kommer sedan IG Metall hotat att lamslå Volkswagens produktion.(TT).

Barometern - 21 feb 18 kl. 08:12

IG Metall och VW gör upp

Det tyska fackförbundet IG Metall och biltillverkaren Volkswagen har gjort upp om ett löneavtal för drygt 120 000 anställda i Tyskland, enligt IG Metall. Uppgörelsen krävde fyra förhandlingsrundor och kommer sedan IG Metall hotat att lamslå Volkswagens produktion.(TT).

Sydöstran - 21 feb 18 kl. 08:12

IG Metall och VW gör upp

Det tyska fackförbundet IG Metall och biltillverkaren Volkswagen har gjort upp om ett löneavtal för drygt 120 000 anställda i Tyskland, enligt IG Metall. Uppgörelsen krävde fyra förhandlingsrundor och kommer sedan IG Metall hotat att lamslå Volkswagens produktion.(TT).

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Tar rygg på Nordiska Värdeportföljen

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen investerar i en aktie som sedan tidigare finns i Nordiska Värdeportföljen..

Affärsvärlden - Igår: 10:46

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Affärsvärlden - Igår: 13:02

Peter Hamberg tankar aktier i Net Ent

Peter Hamberg köpte den 14 november 80.000 B-aktier i Net Ent. Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering..

Affärsvärlden - Igår: 13:05

ING: SEB välpositionerad mot eventuella kostnader

Storbanken SEB är överlag välpositionerad för att hantera eventuella kostnader ifall sådana skulle uppstå med anledning av de penningtvättsuppgifter från SVT-programmet Uppdrag granskning som SEB informerade om på fredagsmorgonen. Det bedömer investmentbanken ING, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - Igår: 12:47

Midroc New Technologys vd: Det slutgiltiga Powercell-priset en kompromiss

Midroc har förhandlat med Bosch under en lägre tid och eftersom kursen i Powercell steg brant under tiden hade parterna svårt att enas om priset. Det slutliga priset om knappt 107 kronor per aktie - stor rabatt i förhållande till rådande kurs - var resultatet av en kompromiss..

Affärsvärlden - Igår: 12:43

Aktierna som går mot strömmen

Efter en öppning uppåt vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som tyngsta sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - Igår: 11:26

Mohammed al-Amoudi säljer i Powercell

Det tyska verkstads- teknikbolaget Bosch har köpt drygt 5,8 miljoner aktier i det First North-listade bolaget Powercell, motsvarande 11,3 procent av aktierna i bränslecellsbolaget. Aktierna såldes av Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi..

Affärsvärlden - Igår: 11:13

Carnegie: Småspararfavoriten fortfarande köpvärd

Carnegie har höjt riktkursen för Embracer till 95 kronor, från tidigare 93:30, efter gamingbolagets rapport på torsdagen. Investmentbanken upprepar samtidigt sin köprekommendation..

Affärsvärlden - Igår: 11:09

UBS: Här får investerare räkna med ett svagt 2020

Investerare bör förbereda sig på låg avkastning under 2020, då handelskriget mellan USA och Kina väntas dra ned tillväxten. Tillväxten kommer dock sannolikt att hämta sig under andra hälften av 2020, säger UBS Asienstrateg Niall MacLeod till South China Morning Post..

Affärsvärlden - Igår: 10:49

SEB och Elekta tunga sänker på börsen

Efter en initial uppgång vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.