Newsmill > Opinion

Friday, 15 November, 13:51

Newsmill - 11 sep 11 kl. 15:03

Farligt att kalla islam frihetens fiendehttp://www.newsmill.se/trackback/39342I predikan p sndagens gudstjnst i Svenska kyrkan sades friheten vara ngot som skilde kristendom frn judendom och islam. Sdana frenklade motsttningar kan vara direkt farliga. Kristna, judar och muslimar r alla Abrahams folk.
Läs mer på Newsmill

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Farligtatt , kalla, islam, frihetens, fiende
Sydsvenskan - 23 nov 12 kl. 06:30

Ny topp jämför islam med nazism

SD-ledaren Jimmie Åkesson placerade i går två förtrogna på topposter i partiet.
Nye rättspolitiske talesmannen Richard Jomshof passade på att kalla islam ett värre hot än nazismen..

Nyheter 24 - 19 nov 11 kl. 19:24

Saif al-Islam skyddas mot ilskna folkmassor


Exdiktatorn Muammar Khaddafis son Saif al-Islam flögs efter gripandet till en säkerhetsskyddad lokal i staden Zintan. När han landade möttes han av arga folkmassor som försökte storma flygplanet. Khaddafis son Saif al-Islam uppges ha gripits nära orten Obari i Libyen när han, tillsammans med sina livvakter, försökte fly till Niger.

Dagen - 12 apr 11 kl. 03:00

"Detta är Guds budskap: Islam är djävulens verk!"

GAINESVILLE, Florida. En gnista i en amerikansk småstad har satt Afghanistan i brand. Vi reste till Gainesville, Florida, för att ta reda på vem Koranbrännaren Terry Jones egentligen är och hittade en stad i stark opposition mot den excentriske pastorn.

SvD - 28 apr 14 kl. 01:00

Farligt försvar för frihetens filosofi

Utopismen och kollektivismen är frihetens fiender, menar Per Svensson i en ny debattbok om antiliberalismen. Det största hotet är han dock blind för: de tilltagande hindren för reell frihet för alla..

YLE - 04 mar 17 kl. 08:12

Leif Salmén: Islam har påverkat oss på tusen sätt - araberna är våra systrar och brödrar

De europeiska ledarna är politikens pygméer då de inte vågar stå upp för sina ideal i flyktingkrisen. Den offentliga debatten är ytlig och förstörd av att vem som helst kan kalla sig intellektuell. Finlands regering visar oerhörd likgiltighet inför demokratiska processer.

YLE - 20 aug 14 kl. 14:44

Vad var det kalla kriget?

Vissa menar att risken finns att vi är på väg in i ett nytt kallt krig. Men vad gick alltså det kalla kriget ut på och vilka paralleller kan man dra till nutiden och krisen i Ukraina? Det kalla kriget var en kraftmätning mellan Sovjetunionen och västvärlden – mellan kommunism och kapitalism.

PI - 12 apr 11 kl. 09:55

ABBA-Björn ryter till om den svenska undfallenheten gentemot islam

CENSUR Björn Ulvaeus fick igår en insändare införd i Newsmill, där han mycket riktigt påpekar hur det svenska etablissemanget kröker rygg inför alla de islamistiska krav som ständigt sker i vårt land. Den händelse som Ulvaeus särskilt riktar in sig på är att Kulturhuset i Stockholm nyligen stoppade dansföreställning ?Celebration of womanhood?

SmålandsPosten - 06 sep 13 kl. 00:29

Det är farligt att vara kristen

Kronobergspolisens avvisning av en asylsökande man i Lessebo har blivit riksnyhet. Mannen som var från Uganda skickades tillbaka trots att Migrationsverket behandlade en ansökan om så kallat verkställighetshinder av skyddsskäl. Man ska vara försiktig med att göra en politisk fråga av en enskild händelse.

Kristianstadsbladet - 26 aug 16 kl. 14:50

Kalla mig inte islamofob

Den som ifrågasätter fenomen kopplade till islam blir inte sällan anklagad för att vara islamofob – men det är bara skitsnack sagt i syfte att tysta och misstänkliggöra seriösa kritiker. Jag har inget emot en viss religion, men som liberal kan jag inte ignorera vissa intoleranta inslag i de kulturer som omgärdar islam. Jag kan inte blunda för ofriheten och se den som en religiös familjeangelägenhet.

Expressen - 17 mar 17 kl. 13:52

Jihadism reduceras till vantolkningar av islam

Syftet med att kalla jihadister för terrorresenär är att säga att de bara är terrorister utan någon koppling till islam, skriver Devin Rexvid. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.