Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 12 November, 18:09

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 11:59

Stora prisskillnader på mat för äldreKostavgiften på de kommunala äldreboendena skiljer sig mycket mellan kommunerna i NV-Skåne enligt en undersökning från PRO. Mest betalar de äldre i Svalöv. Minst betalar de i Perstorp..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
NV-Skåne, PRO, Svalöv, Perstorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora prisskillnader, matför , äldre
BT - 16 jun 11 kl. 08:01

Billigast mat i Södra Älvsborg -men kritik mot förvarning

Billigast är matkassen med 60 basvaror i Södra Älvsborg där den i genomsnitt kostade 1 317 kronor, enligt pensionärsorganisationen PRO:s årliga prisundersökning. Dyrast är den i Stockholm med 1 554 kronor i snitt medan riksgenomsnittet är 1 451 kronor. Det skiljer 900 kronor mellan den dyraste och billigaste matkassen i Stockholms län.

Barometern - 26 mar 14 kl. 07:42

Äldre kan bli nekade mat

Om en månad slutar kommunen att leverera färdiglagad mat hem till äldre.
Ett 25-tal äldre riskerar att bli helt utan. Den 5 maj räknar Borgholms kommun med att starta det nya systemet med hemtjänstpersonal som lagar mat i de äldres hem.

YLE - 02 sep 17 kl. 14:18

Äldre i Bromarv vill ha sin mat varm och hemkörd

Konceptet Menumat tas i bruk i hela Raseborg men responsen för matautomaten är sval. För tillfället finns det endast sju klienter i Karis och Pojo som utnyttjar servicen med fryst mat som värms hemma. I Bromarv väljer klienterna att istället köpa sin mat av en lokal företagare.

Skånskan - 07 jun 19 kl. 20:30

Pilegården stänger och bara kyld mat hem

STAFFANSTORP Den 31 augusti blir sista dagen som äldre kan äta lunch och fika på Pilegårdens restaurang.
Samtidigt ändras matdistributionen så att äldre i ordinärt boende inte längre får hem varm mat utan kyld.Det var vid senaste mötet som beslutet togs i omsorgsnämnden i Staffanstorp.

YLE - 13 okt 14 kl. 04:00

Äldre i Lojo ska äta grädde och smör

I Lojo planerar staden att de äldre ska få grädde och smör i maten. På det sättet hoppas man att kunna minska på användandet av näringstillskott och samtidigt få de äldre att må bättre. En arbetsgrupp har utarbetat en rapport om kosthållet i Lojo.

YLE - 06 sep 17 kl. 04:49

Vårdchef i Raseborg: Hemvårdare som kör ut mat är inte dagens melodi

Matautomater ger hemvårdare en chans att koncentrera sig på vården av de äldre, säger en vårdchef i Raseborg. Med automaterna förenhetligas också matservicen i hela staden. Raseborgs stad har tidigare testat matautomater i Karis, Pojo och Bromarv.

Barometern - 08 jul 13 kl. 07:38

Välja mat, självklart

Se hit alla ni äldre som får eller känner någon som får mat från kommunen levererat till sin dörr. Vi vill att ni ska få fler alternativ att välja på.
Genom att införa ett valfrihetssystem för de som tillagar matlådorna skulle krögare kunna börja presentera alternativ till de matlådor kommunen tillagat.

YA - 05 aug 13 kl. 06:30

Äldre får hemlagat efter strid om tillagning

De boende på Tulpanen och Pilegården får behålla den hemlagade maten när Aleris tar över driften den 1 oktober. Tidigare har beskedet varit att maten ska komma från Dafgårds i Västergötland.
Om två månader, den första oktober, tar det privata vårdföretaget Aleris över driften av äldreboendena Tulpanen och Pilegården.

BT - 05 nov 14 kl. 06:00

Riktig mat bäst för undernärda äldre

Det är inte säkert att undernärda äldre blir hjälpta av näringsdrycker och andra kosttillägg. I stället, säger professor Gunnar Akner, bör de äldre uppmuntras att äta riktig vällagad mat. Undernäring bland äldre är vanligt.

YLE - 26 maj 17 kl. 04:37

Hemvårdare bekräftar kritik: Äldre i dåligt skick kan få vänta månader på en vårdplats

Hemvårdaren Linda Nwaogo cyklar runt hos sina äldre klienter på Drumsö i Helsingfors. Hon håller med revisionsverkets kritik av äldreomsorgen i huvudstaden. Äldre i alltför dåligt skick vårdas hemma då det är svårt att hitta en vårdplats i dagens läge.

SmålandsPosten - 28 jul 14 kl. 06:18

Matföretag vill sätta guldkant på tillvaron för barn och äldre

Lite guldkant på tillvaron. Det hoppas Guldkant Virestad AB kunna ge både barn och de äldre på Pehr Hörbergsgården från och med i höst. Men en satsning på lunchservering för Virestadsborna kan också­ bli aktuellt, av­slöjar företaget.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Strid om provsmakning av öl i Göteborg

En strid har blossat upp i Göteborg mellan mikrobryggerierna och kommunens tjänstemän, skriver Göteborgs-Posten. Orsaken till bråket är tjänstemännens beslut om alkoholmängden som får serveras i samband med mikrobryggeriernas provsmakningar. Bryggeriern.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Malin Byström gestaltar Karin Boyes drama med glödande intensitet

Staffan Storm ger högsta betyg till stjärnans första solistalbum..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Vasatorps trädgård växer med hyresrätter

Sista obebyggda marken på Vasatorps trädgård får två hyreshus..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Utbildningscentrums framtid på bordet igen

Christian Larsson (M): ”Vi har inte satt ner foten i någondera riktningen”..

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Misstroendet mot Morgan Johansson speglar Sveriges nya politiska landskap

Tre konservativa partier står skuldra vid skuldra..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Polens premiärminister rasar mot Netflix

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki vill att Netflix gör ändringar i dokumentärserien "The devil next door". Skälet är att dokumentären visar en karta över koncentrationsläger inom Polens nutida landgräns. Morawiecki menar att kartan som används i.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Demokratin ska inte finansiera sina fiender.

Toleransen mot de intoleranta får inte vara gränslös..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Ett testamente fullt av livskraft

Alexander Agrell hör Rachid Tahas postumt släppta album..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Krav på skärpt lag för betalning av assistans

Försäkringskassan ber regeringen ändra lagen för att förhindra att assistansersättning betalas ut till personer som inte har tillstånd att bedriva personlig assistans från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo). I dag anser sig inte myndigheten kunna sä.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Vattnet i Fjugesta förorenat – bör kokas

De som får kommunalt vatten från Fjugesta i Lekebergs kommun i Örebro län uppmanas att koka sitt dricksvatten. Anledningen är att koliforma bakterier har hittats i vattnet, varnar kommunen på sin hemsida. Vattentornet i Fjugesta ska nu tömmas och sanera.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.