Realtid > Ekonomi

Friday, 22 November, 19:40

Realtid - 13 sep 11 kl. 12:00

Kaupthing stämmer 428 sparareKaupthing kräver tillbaka pengarna från låntagarna som tidigare har stämt banken för vilseledande information om Lehman-obligationer..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Lehman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kaupthing, stämmer, 428, sparare
Realtid - 17 nov 11 kl. 16:14

Svenska sparare rasar mot Kaupthings stämning

"Banken kan rimligen inte svära sig fri från information kring sitt eget lån...", skriver de 428 svenska sparare som känner sig lurade av Kaupthing..

DN - 21 maj 13 kl. 13:45

Småsparare utmanar finansbolag i rättsprocess

Över fyra hundra svenska sparare driver en historisk, stor process för att få rätt mot det norska finansbolaget Acta och banken Kaupthing. I höst kommer de första målen upp i tingsrätten och i potten ligger hundra­tusentals kronor per sparare..

NT - 07 okt 15 kl. 19:29

Förlikningsavtal hjälper småsparare

Finansbolaget Actas konkurs blev en dyr affär för tusentals småsparare sedan den isländska banken Kaupthing börjat processa och krävt tillbaka pengarna man varit skyldiga..

BT - 23 okt 14 kl. 17:41

Förlikning i Actakonflikt

41 sparare tyckte att de blev lurade att köpa obligationer som sedan tappade stort i värde när Lehman Brothers kraschade. Nu har de förlikats - bara dagar innan fallet skulle upp i tingsrätten. Processen är en av flera som dragits i gång de senaste åren mot Acta Kapitalförsäkring och banken Kaupthing.

Kristianstadsbladet - 23 okt 14 kl. 13:49

Förlikning i Acta-konflikt


Sedan flera år tillbaka ligger hundratals sparare i konflikt med Acta Kapitalförsäkring och Kaupthing bank om vårdslös finansiell rådgivning. Nu har 41 sparare från i huvudsak Östergötland förlikats med motparterna, bara några dagar innan en förhandling skulle inledas i domstol.Förlikningen innebär att kunderna betalar tio procent av kraven från Kaupthing, medan Acta Kapitalförsäkring och Kaupthing ska stå för resten, enligt ett pressmeddelande från Aveniradvokaterm, som representerar de 41 spararna.

TA - 23 okt 14 kl. 13:49

Förlikning i Acta-konflikt


Sedan flera år tillbaka ligger hundratals sparare i konflikt med Acta Kapitalförsäkring och Kaupthing bank om vårdslös finansiell rådgivning. Nu har 41 sparare från i huvudsak Östergötland förlikats med motparterna, bara några dagar innan en förhandling skulle inledas i domstol.Förlikningen innebär att kunderna betalar tio procent av kraven från Kaupthing, medan Acta Kapitalförsäkring och Kaupthing ska stå för resten, enligt ett pressmeddelande från Aveniradvokaterm, som representerar de 41 spararna.

BT - 23 okt 14 kl. 13:49

Förlikning i Acta-konflikt

Sedan flera år tillbaka ligger hundratals sparare i konflikt med Acta Kapitalförsäkring och Kaupthing bank om vårdslös finansiell rådgivning. Nu har 41 sparare från i huvudsak Östergötland förlikats med motparterna, bara några dagar innan en förhandling skulle inledas i domstol. Förlikningen innebär att kunderna betalar tio procent av kraven från Kaupthing, medan Acta Kapitalförsäkring och Kaupthing ska stå för resten, enligt ett pressmeddelande från Aveniradvokaterm, som representerar de 41 spararna.

YA - 26 apr 14 kl. 04:00

Island upp ur askan

Foto: Thorvaldur Kristmundsson
I hamnen i lilla Borgarnes står flera hus med osålda lägenheter.
Det har gått sju år sedan de byggdes och det hårda klimatet längs Islands kust har redan gjort avtryck på panelerna. På motsatt sida ligger det trevliga bosättarmuseet, som tar besökarna tillbaka till den tid då de första norrmännen kom till den bubblande ön mitt i Atlanten.

Nyhetskanalen - 15 okt 12 kl. 20:08

Utredning av Kaupthings kollaps nedlagd

Den brittiska ekobrottsmyndigheten Serious Fraud Office har efter tre år lagt ned brottsutredningen om den kollapsade isländskt ägda banken Kaupthing. Enligt beskedet på måndagen finns det inte tillräckligt med bevis för att det ska vara meningsfullt att fortsätta utredningen.Enorma summor flödade ut ur Kaupthing dagarna innan banken kraschade 2008, samtidigt med Islands andra två större banker.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 14 kl. 13:51

Förlikning i Acta-konflikt

Sedan flera år tillbaka ligger hundratals sparare i konflikt med Acta Kapitalförsäkring och Kaupthing bank om vårdslös finansiell rådgivning. Nu har 41 sparare från i huvudsak Östergötland förlikats med motparterna, bara några dagar innan en förhandling skulle inledas i domstol..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 2 timmar sedan

Carnegie Fonder rekryterar Jonas Andersson från  Alfred Berg

Carnegie Fonder förvärvade i augusti Alfred Bergs nio fonder som förvaltar 10 miljarder kronor.  Nu rekryteras även Jonas Andersson, förvaltare av Alfred Bergs Fastighetsfond Norden..

Realtid - 3 timmar sedan

Chefsavhopp från Intrum

I princip hela Intrums ledningsgrupp för den svenska verksamheten har på kort tid sagt upp sig.

Realtid - 3 timmar sedan

"Banksektorn 15 procent undervärderad"

Enligt en färsk analys från Morgan Stanley är banksektorn den billigaste sektorn för tillfället. .

Realtid - 4 timmar sedan

Robur lanserar tillväxtmarknadsfond med klimatfokus

Swedbank Robur lanserar en tillväxtmarknadsfond med klimatfokus, Swedbank Robur Access Edge Emerging Markets. .

Realtid - 4 timmar sedan

Zimpler och Trustly i infekterad konflikt

Betalföretaget Zimpler anklagar Trustly för att missbruka sin dominerande ställning. Nu vill Zimpler att konkurrensverket agerar snabbt..

Realtid - 5 timmar sedan

Savills växlar upp med robot

Fastighetsrådgivaren Savills fortsätter sin satsning på den svenska marknaden med fyra nya rekryteringar. Ny i teamet är också roboten Neo som ska automatisera delar av förvaltningen..

Realtid - 5 timmar sedan

Tysklands BNP steg under tredje kvartalet

Den tyska bruttonationalprodukten, BNP, steg med 0,1 procent under det tredje kvartalet jämfört med det andra kvartalet. .

Realtid - 7 timmar sedan

"Osäkerheten lägger en våt filt över konjunkturen"

Vad betyder den geopolitiska oron för de finansiella marknaderna och för världskonjunkturen? Veckans panel är bekymrad över utvecklingen i Hongkong, men även brexit är ett orosmoment. Ytterligare en faktor är den tekniska kapplöpningen och rivaliteten mellan USA och Kina..

Realtid - 11 timmar sedan

Danske Bank säger upp 50 – merparten i Köpenhamn

50 personer måste sluta på Danske Bank till följd av kostnadsbesparingar och dålig lönsamhet inom affärsområdet för handel med optioner och valutor. En handfull personer berörs i Sverige..

Realtid - 9 timmar sedan

Telenor sålde sista andelen i Veon

Norska Telenor har sålt sina sista 157 miljoner aktier i ryska mobiloperatören Veon..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.