SvD > Nyheter

Friday, 15 November, 06:42

SvD - 13 sep 11 kl. 11:21

Höst i grytanKoka i öl eller med frukt. Här är några goda förslag att ställa på spisen några timmar..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hösti , grytan
YLE - 18 jul 14 kl. 06:28

Premiär för Porkalapjäsen Grytan full

I september 1944 samlades 7200 invånare i Degerby, Sjundeå och Kyrkslätt för att ta ett sista avsked av sin hembygd. De hade fått åtta dagar på sig att tömma allt från lösöre till skördar och boskap. Det har nu gått 70 år sedan dess och evakueringen av Porkala och Karelen uppmärksammas nu med pjäsen Grytan full.

DalaDemokraten - 19 dec 14 kl. 13:52

Frälsningsarmén håller grytan kokande

Julgrytan är en insamling som Frälsningsarmén anordnar varje år under devisen "Håll grytan kokande". Pengarna som kommer in under denna insamling används till hjälp åt personer som uppsöker Frälsningsarmén för att få hjälp. Vid Geislerska Parken i Falun har Kurt-Ove Eriksson vid Frälsningsarmén precis monterat upp grytan för att inta första passet som "grytvakt" för dagen.

Cornucopia - 01 jan 15 kl. 17:58

10 000-tals svenska ungdomar har bott i Grytan i -30 grader - i tält

Den nu omdiskuterade flyktingförläggningen i Grytan på gångavstånd till Östersund var tidigare Norrlands Artilleriregementes skjutfält, och är en plats dit tiotusentals svenska ungdomar tvångskommenderats för att tvingas bo i tält i snön i veckor, inte sällan under -30 grader. Idag duger inte platsen ens att söka skydd på från inbördeskrigets dödande i Syrien, i uppvärmda byggnader.

Norrlands Artillerregemente A 4 utbildade sju kompanier artillerister om året, eller gissningsvis ca 700 - 1 000 man om året.

ÖstersundsPosten - 05 feb 16 kl. 13:11

INSÄNDARE: Beundransvärd insats på Grytan

Kan inte låta bli att beundra Svenska Kyrkan och Röda Korsets personer som ställer upp och arbetar frivilligt på asylboenden i Grytan och i Ångsta. På Grytan är de två gånger per vecka. Lördagar har de kafé för de boende och på tisdagar får de asylsökande hjälp med svenskan.

Länstidningen i Jämtland - 17 jan 18 kl. 09:50

Flera lastbilar fast i backe på E 14 i Grytan – begränsad framkomlighet i norrgående körfält

Trafikverket och polisen gick vid 9-tiden ut med att trafikhinder finns på E 14 i Grytan. Flera lastbilar tog sig inte uppför backen som går upp från Brunflo mot Grytan..

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 11 kl. 04:00

Inget seniorboende i "Grytan"

Arbetsutskottet i kommunstyrelsen säger nej till att bygga ett seniorboende i grönområdet som kallas "Grytan". Istället hoppas politikerveteranen Claes Pettersson (C) på platsen där Statoilmacken är i dag..

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 11 kl. 19:16

Fest i Grytan med skräp som tema

Brukar du dumpa ditt skräp i närmaste papperskorg?I så fall är du automatiskt en del av Helsingborgs stads städkampanj. På lördagskvällen tackade staden för hjälpen genom att bjuda på en sju timmar lång fest i Grytan..

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 11 kl. 18:31

Världsrekord i Grytan

1 547 personer spelade "Leende guldbruna ögon" i Grytan på lördagen. Därmed ska man ha slagit världsrekord i ukulele..

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 11 kl. 11:04

Döda djurungar hittade i Grytan

När eleverna på Drottning Blankas gymnasieskola hade idrottslektion i Grytan gjorde de en ruggig upptäckt ? fyra döda små djur som de trodde var dumpade hundvalpar..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Små eldar värmde Grytan

K F Jehrlanders Drängar som hälsade våren välkommen vid Hembygdsgården i Grytan med körsång på Valborgsmässoafton..

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 12 kl. 16:05

Hoffsten och Banan till Grytan

Louise Hoffsten, Sean Banan och Panetoz. Det blir belöningen för de unga helsingborgare som under våren städat stan.Ren stad-kampanjen avslutas med den så kallade röjarfesten Proudness den 2 juni i Grytan.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.