VA > Ekonomi

Friday, 22 November, 03:35

VA - 13 sep 11 kl. 11:22

Sälj SAS!13 september

Royal Bank of Scotland, RBS, sänker rekommendationen för SAS till sälj från tidigare behåll. Samtidigt dras riktkursen ned till 11 kronor från 20 kronor.
Det framgår av en analys daterad den 13 september.
Royal Bank of Scotland framhåller att SAS rapport för det andra kvartalet inte var så bra som den först tedde sig, utan stärktes av engångsposter och en stark krona.
Vidare ser analyshuset risker för en avmattad efterfrågan framöver, där bland annat Flybe Nordics expansion kommer att öka pressen på SAS på vissa nordiska och baltiska rutter.
Läs mer på VA
Läs mer om:
SAS, Bank, Scotland, RBS, Flybe Nordics, Oslo-Newark, Köpenhamn, Shanghai, Kina, Spanair,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sälj, SAS
BT - 18 nov 12 kl. 08:20

Ödesdag för SAS framtid

Vid SAS-förhandlingarna i Köpenhamn överlämnade pilotföreningarna i Sverige, Danmark och Norge natten till söndagen ett bud till bolaget. "Strax efter midnatt överlämnade pilotföreningarna ett bud till SAS som tillmötesgår SAS på alla de områden som efterfrågats, och som gör att förhandlingarna ska kunna avslutas på ett framgångsrikt sätt", säger Jens Lippestad, ordförande för de norska SAS-piloterna och pilotföreningarnas förhandlingsledare. Förhandlingarna i Köpenhamn inleddes i fredags och väntas pågå hela helgen.

HBL - 18 nov 12 kl. 10:58

Hundratusentals drabbas om SAS faller

I kväll avgörs det om SAS går i konkurs. Samtidigt som facket och ledningen förhandlar om ett krispaket har SAS beordrat att alla plan måste vara fulltankade för kunna flyga tillbaka om det blir konkurs. Livebloggen hittar du som länk till artikeln.

Dagens PS - 01 feb 17 kl. 11:03

Flygbolaget släpper bomb: ”SAS är desperat”

SAS etablerar ett nytt luftfartstillstånd på Irland och två operativa baser i London och Spanien. Beslutet togs i går, tisdag, av SAS styrelse och syftet är att minska personalkostnaderna och stärka konkurrensen mot lågprisflygbolag, framgår det i ett pressmeddelande i dag, onsdag. Enligt SAS präglas flygmarknaden av hård prispress och stort fritidsflygande.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nya lån till SAS

SAS har fått klart med nya lån på 3,5 miljarder kronor. Marktjänsten och ett norskt dotterbolag säljs, 800 jobb försvinner och förhandlingar om lönesänkningar inleds. Men några statliga pengar blir det inte.

BT - 15 nov 12 kl. 14:33

Unionen: SAS bud 80 kronor i timman

SAS kräver att timanställd kabinpersonal går med på en lön på 80 kronor i timman, en av de sämsta lönerna i Sverige, hävdar Unionen.
Ett stort missförstånd, enligt SAS som vidhåller att ingen sänkning blir större än 15 procent.
En del av SAS-ledningens sparkrav är att den timanställda kabinpersonalens löner ska sänkas till 80 kronor i timmen, enligt Unionen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Norska kabinfack gjorde upp med SAS

De två norska kabinfacken SNK och NKF skrev i natt under ett avtal med SAS. Ännu finns inget besked från de övriga sex förbunden som förhandlar med SAS i Köpenhamn. Det norska kabinfacket SAS Norge kabinforening (SNK) skrev under ett nytt avtal med SAS, bekräftade ordföranden Anneli Nyberg för norska nyhetsbyrån NTB.

BT - 17 aug 11 kl. 17:44

SAS-aktien rusade efter vinstbesked

Flygbolaget SAS lyfte med 21 procent på börsen efter att ha redovisat en högre vinst än väntat i dag. SAS har under de senaste åren sänkt sina kostnader och har nu bättre möjligheter att tävla med konkurrenterna.
Flygbolaget SAS redovisar en vinst före skatt på 729 miljoner kronor för andra kvartalet, jämfört med förlusten på 600 miljoner kronor samma tid i fjol.

BT - 15 nov 12 kl. 11:56

SAS-budet: 80 kronor i timman

SAS kräver att timanställd kabinpersonal går med på en lön på 80 kronor i timman, en av de sämsta lönerna i Sverige.
Enligt danska uppgifter går SAS omkull på några veckor om sparpaketet inte går igenom.
En del av SAS-ledningens sparkrav är att den timanställda kabinpersonalens löner ska sänkas till 80 kronor i timmen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenskt kabinfack gjorde upp med SAS

Unionen har slutit avtal med SAS för de svenska kabinanställda. Tidigare har ett av de två norska kabinfacken skrivit på, men fortfarande förhandlar sex förbund med SAS i Köpenhamn. Svenska tjänstemannaförbundet Unionen, som representerar runt 600 kabinanställda på SAS, har kommit överens med SAS om ett nytt kollektivavtal.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Förbunden har lämnat bud till SAS

Sex av åtta fackförbund har slutit avtal med SAS. De övriga två har nu lämnat sina bud till flygbolaget. Unionen har slutit avtal med SAS för de svenska kabinanställda.

TA - 19 nov 12 kl. 16:37

Samtliga SAS-avtal klara

SAS har enats om nya avtal med alla flygfack. Därmed kan bolaget gå vidare i arbetet med den stora sparplanen 4 Excellence NG.Risken för konkurs är i princip undanröjd, enligt bolaget.

Fler nyheter från VA

VA - 10 timmar sedan

Målet med samarbetet: Alla ska ha råd med ett hållbart hem

Alla människor ska ha råd med ett hållbart hem – och ändå ha pengar över till annat. Med det som målsättning skapades BoKlok, ett samarbete mellan Skanska och IKEA, som i snart 25 år har utvecklat hållbara bostäder med hög kvalitet till ett lågt pris. .

VA - 11 timmar sedan

Trump: Apple har allt för att konkurrera med Ericsson, Nokia och Huawei inom 5G

Enligt Donald Trump har Apple pengar, teknik, en vision och vd:n Tim Cook. .

VA - 11 timmar sedan

Spotify går om Apple som störst på podcasts

"Ett tecken på att Apple möter ökande konkurrens både på hård- och mjukvarusidan." .

VA - 12 timmar sedan

3 faktorer att tänka på vid val av e-handelsplattform

E-handeln omsätter 300 miljarder kronor. Jämfört med förra året är den totala tillväxten 15,7 procent eller 40 miljarder kronor, samma belopp som Sveriges försvarsbudget. Kraven på e-handelsplattformarna är högre än någonsin.

VA - 12 timmar sedan

Kyligare för svensk ekonomi när tillväxt och inflation dämpas enligt ny OECD-rapport

"En fortsatt fördjupning av handelsspänningarna sedan maj får allt större inverkan på förtroendet och investeringarna, vilket spär på osäkerheten." .

VA - 13 timmar sedan

Lys upp höstmörkret med 10 briljerande nordiska aktier

Dags att fylla på portföljen? Här är hetaste aktierna att köpa på Nordens börser, enligt teknisk analys. .

VA - 13 timmar sedan

Människorättsorganisationen: Techjättarna bryter mot mänskliga rättigheter

"Google och Facebook dominerar våra liv i dag." .

VA - 16 timmar sedan

Kinas växande apitet för kolkraft äter upp klimatsatsningar

"Kinas föreslagna kolexpansion är så långt ifrån riktlinjerna i Parisavtalet att det skulle göra de nödvändiga minskningarna inom kolkraft omöjliga att uppnå." .

VA - 16 timmar sedan

Mediadrottningen ska bota din stress med ”mikrosteg”

Arianna Huffington var med och grundade Huffington Post, en av USA:s största mediasajter. Med hennes nya startup vill hon helt utrota farlig stress. .

VA - 17 timmar sedan

Paypal gör historiskt köp av kupongplattform – för 40 miljarder

Amerikanska Paypal köper Honey Science, en plattform som samlar rabatterbjudanden från populära e-handelssajter. Köpeskillingen är 4 miljarder dollar, motsvarande nära 40 miljarder kronor. Det innebär att svenska Izettle brädas som Paypals hittills största uppköp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.