Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Friday, 15 November, 06:19

Nya Wermlands Tidningen - 13 sep 11 kl. 11:08

Nöjda med sin nya stationDet har varit en lång och utdragen process men nu kan räddningschefen Roger Jansson äntligen pusta ut. ? Det här är stort både för oss och hela kommunen, säger han om den nya räddningsstationen..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Roger Jansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nöjdamed sin nya , station
Kristianstadsbladet - 05 sep 19 kl. 09:30

Så här kan Brobys nya station se ut

Formandet av Broby station tar fart — utan synpunkter från privatpersoner. Endast företag och myndigheter hade något att invända på detaljplanen. – Jag hoppas att de är nöjda, säger Sandra Cornmark, planarkitekt..

Trelleborgs Allehanda - 25 feb 13 kl. 06:30

SD nöjda med unik insyn

Som enda parti i Trelleborg gjorde SD ett byte i mandatperiodens halvlek. Ut gick Per Klarberg och in kom Helmuth Petersén som oppositionsråd.
?

YLE - 31 jan 17 kl. 13:19

Wasa station ska gå på miljövänlig energi

De statliga pengar på dryga två miljoner euro som Wasa station fått kommer att användas för miljövänliga energilösningar. Kvarteret kommer att värmas med bergvärme med 460 borrhål och dessutom solenergi för både värme och elektricitet. Men det stora enligt regionchef Mikael Snellman på byggbolaget Lemminkäinen är att hela kvarteret kommer att samarbeta kring energin.

YLE - 06 jun 17 kl. 05:24

Wasa station: Detta har hänt

Den 15 maj beslöt Vasa stadsfullmäktige att staden går vidare med Wasa Station. Men hur det faktiskt går med att locka företag till området är svårt att säga. Mikael Snellman på Lemminkäinen är fåordig.

YLE - 21 feb 15 kl. 08:41

Wasa Station får stöd för energiutveckling

Wasa Station, som byggs på gamla busstation i Vasa, får stöd från Tekes för sitt arbete i att utveckla ett omfattande, innovativt och förmånligt energisystem för hela kvarteret. Tekes, utvecklingscentralen för teknologi och innovationer, har beviljat finansiering för att utreda Wasa Station-projektets innovativa energilösningar samt för att grunda ett energibolag som täcker hela kvarteret. Tekes fick upp ögonen för projektet i och med att inget motsvarande tidigare genomförts i Finland.

YLE - 05 mar 15 kl. 05:43

Wasa Station -snart dags för beslut

Ett 24 våningar högt tornhus planeras på den plats där Vasa busstation tidigare låg. Tornhuset med hotell och privata bostäder blir en del av Wasa station, ett så kallat hybridkvarter med olika sorts attraktioner. Vasa stad är med på ett hörn, dels som markägare och dels - är det tänkt - som ägare till ett musik- och konferenshus som blir en del av kvarteret.

Kristianstadsbladet - 26 aug 13 kl. 10:04

Flera högskolor i förhandlingar med Norra Station

Foto: Bosse Nilsson
Kunskapsbyn Norra Station i Hässleholm har pågående förhandlingar med flera högskolor angående att förlägga utbildningar på Norra Stations-området.
? Vi diskuterar med Högskolan Halmstad om tekniska utbildningar överlag, det finns ett intresse från deras sida.

YLE - 16 jan 15 kl. 16:40

Tvärminne zoologiska station får 370 000 euro

Instrument för att mäta syredynamik på havsbotten och svävare som man kan använda vid provtagning i menförestider är sådant som Tvärminne zoologiska station kan skaffa tack vare pengar från Finlands Akademi. - Pengarna är otroligt viktiga, det är väldigt svårt att få medel för utrustning och det vi investerar gör att vi kan täcka upp luckor i förståelsen för havets processer, säger direktör Marko Reinikainen vid Tvärminne zoologiska station. Syredynamiken är en viktig styrande faktor av havsbottnens ekologi och den kan i dag inte mätas tillfredsställande, förklarar han.

YLE - 09 sep 16 kl. 05:08

Besvär mot Wasa Station i HFD

Lemminkäinen diskuterar som bäst med hotellkedjor och restauranger som är intresserade av Wasa Station. Men ett besvär, som just nu ligger hos Högsta förvaltningsdomstolen, har satt en del käppar i hjulet för projektet. En privatpersons besvär mot detaljplanen för det gamla busstationsområdet sätter käppar i hjulen för Wasa Station.

Barometern - 20 feb 14 kl. 06:24

Västra station stänger i vår

Centrala Kalmars enda fritidsgård, Västra station, stängs temporärt medan lokalerna byggs om inför att Monokrom ska flytta in till hösten. Västra station öppnade för 1,5 år sedan. Tanken då var att fritidsgården, som flyttat runt på flera adresser de senaste åren, skulle få leva sitt liv i lugn och ro och bygga upp kontakter med ung­domarna.

Alingsås tidning - 30 mar 18 kl. 05:30

Fåglaviks station blir byggnadsminne

Regeringen har beslutat att fyra stationsmiljöer i landet förklaras som statliga byggnadsminnen. Fåglaviks station är ett av dem. Den 160 år gamla stationen anses så värdefull för vårt kulturarv att staten vill skydda den.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Protester när kyrkan vill sälja församlingshemmet

"Jag tycker det ska vara kvar, det är ett bra ställe att samlas på".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Han är ny pingstpastor i Degerfors

Thomas Arvidsson: "Jag vill att människor ska känna sig sedda och bekräftade".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Intressant maktskifte

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Elev hotade över nätet

En minderårig elev i Karlskoga har blivit hotad på sociala medier. Händelsen är polisanmäld..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Misstänkt narkotikabrott

Polisen stoppade en man misstänkt för narkotikabrott..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Pigg och rask 50-åring

Hon har genomgått omfattande skönhetsoperationer, ett ansiktslyft här, lite utfyllnad där. Vi pratar inte om att sminka över skönhetsfel utan vi snackar stora ingrepp. Men resultatet är en ovanligt pigg och fräsch 50-åring..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Metoo har fått fart på jämställdhetsarbetet

"Helt plötsligt hamnade frågan under lupp".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ännu oavgjort i Årjängs kommun

Det är fortfarande inte klart vilka som skall styra i Årjängs kommun de kommande fyra åren..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hur används skattepengarna?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Unga Västanå sätter upp Paradisfågeln

I början av nästa år, närmare bestämt söndagen den sjätte januari, har Unga Västanå premiär på ”Paradisfågeln”.Premiären äger rum i Västanå Teaters lokaler på Brårud i Sunne.Och skådespelarna är ett tiotal teaterelever från Unga Västanå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.