Alingsås tidning > Nyheter

Thursday, 14 November, 05:13

Alingsås tidning - 13 sep 11 kl. 11:09

Är män mer sårbara? HÄLSOKRÖNIKAN: Medellivslängden i Sverige för män är nästan fem år kortare än för kvinnor. Det finns ingen enkel förklaring till att det är så..
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
HÄlsokrÖnikan, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är män, mer, sårbara
Ekonomistas - 17 feb 14 kl. 09:03

Har Riksbanken verkligen rätt i att de nu rikare svenska hushållen skulle vara mer sårbara?

[English translation.] Sedan 1995 har de svenska hushållens skulder i förhållande till disponibel inkomst nästan fördubblats, från omkring 90 procent av disponibel inkomst till nuvarande omkring 170 procent. Riksbanken hävdar att högre skulder har gjort hushållen mer sårbara.

Expressen - 01 jun 16 kl. 09:38

Riksbanken varnar: Hushållen mer sårbara

Bostadspriserna och hushållens skuldsättning fortsätter att öka, vilket har gjort både hushåll och banker mer sårbara, varnar Riksbanken i sin rapport om finansiell stabilitet..

YLE - 30 aug 16 kl. 06:33

Professor: Vårt beroende av teknologi gör oss sårbara

Hela samhället blir allt mer uppkopplat hela tiden och medan det å ena sidan innebär enklare och snabbare förbindelser innebär det också en större sårbarhet. Om datakommunikationerna helt slås ut innebär det stora problem inom alla samhällsektorer, men de senaste årens händelser både in- och utrikes har gjort att medvetenheten om riskerna har ökat. - Man kan nog tala om en kulturförändring när det gäller synen på cybersäkerhet i samhället, säger Jarno Limnell, professor i cybersäkerhet vid Aalto-universitetet.

Barometern - 28 aug 17 kl. 17:35

18 brandmän slutar i protest: "Vi blir sårbara"

I veckan slutar 18 brandmän på brandstationen i Emmaboda. – Vi klarar kraven på beredskap, men är mer sårbara om det sker en större skogsbrand, säger Hans Erlandsson..

DI - 27 maj 18 kl. 22:39

Skuldexperten varnar för sårbara tillväxtmarknader

Tillväxtmarknader är mer sårbara i dag än 2008 enligt Harvardekonomen och skuldsättningsexperten Carmen Reinhart. De länder som är bättre rustade för stigande räntor, en stark dollar och svagare tillväxt är också svårast att investera i..

SR - 17 apr 19 kl. 06:01

Sociala gorillor kan bli sårbara för sjukdomar

Gorillors beteenden vid döda artfränder kanske kan göra dem mer sårbara för ebola. Det spekulerar forskare i en ny studie..

Nerikes Allehanda - 05 aug 14 kl. 15:25

Vi är mer sårbara än vi tror

I ett välordnat samhälle är det lätt att drabbas av övermod och tro att vi kan hantera det mesta men mot naturkrafter står vi oss slätt..

SVT - 09 jan 17 kl. 06:23

MSB: ”Vi är mer sårbara i dag”

Sydsvenskan - 20 mar 17 kl. 14:29

Medierna allt mer sårbara

Cyberattacker och falska nyheter utgör inte bara ett hot mot mediebolagen, utan mot hela det demokratiska samhället. Det konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Statsminister Stefan Löfven håller med.

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 17 kl. 14:29

Medierna allt mer sårbara

Cyberattacker och falska nyheter utgör inte bara ett hot mot mediebolagen, utan mot hela det demokratiska samhället. Det konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Statsminister Stefan Löfven håller med.

GöteborgsPosten - 20 mar 17 kl. 14:29

Medierna allt mer sårbara

Cyberattacker och falska nyheter utgör inte bara ett hot mot mediebolagen, utan mot hela det demokratiska samhället. Det konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Statsminister Stefan Löfven håller med..

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 20 timmar sedan

Polis stoppade rattfull

På tisdagseftermiddagen larmade allmänhet polis om en bil som körde vingligt i Alingsås. En patrull stoppade fordonet på Lärkvägen. Efter en kontroll rapporterades föraren för rattfylleri..

Alingsås tidning - 20 timmar sedan

Slog sönder ruta i hus

Vid sextiden på tisdagskvällen anmäldes en skadegörelse där en ruta krossades i ett hus i Vårgårda. Enligt polis är en yngre man misstänkt för gärningen. Polis som larmades till platsen kontrollerade mannen, vilken då visade tecken på drogpåverkan..

Alingsås tidning - Igår: 17:05

Viltolycka på väg 190

Strax innan klockan fem på tisdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka där en bilist körde på ett rådjur på väg 190 mellan Östad och Brobacka. Olyckan orsakade störningar i trafiken..

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Cykelväg mellan Alingsås och Vårgårda

Trafikverket planerar nu för hur dagens E20 ska se ut när den nya motorvägen mellan Alingsås och Vårgårda är färdigbyggd – klart är att det blir en cykelbana mellan de båda orterna.
När den nya motorvägen mellan Alingsås och Vårgårda öppnas för trafik kommer Trafikverket inleda arbetet med den nuvarande E20-sträckan mellan de båda orterna. – När den nya vägen öppnar ska vi anpassa dagens E20 till den nya funktionen som lokalväg.

Alingsås tidning - I förrgår: 09:35

Påverkad tonåring rapporterad

Polis kontrollerade på söndagskvällen en tonåring som visade tecken på drogpåverkan. En anmälan om ringa narkotikabrott har gjorts..

Alingsås tidning - 10 nov 19 kl. 16:21

Katter i kubik och kvadrat

Korthåriga och långhåriga. Randiga, bruna och blå. I Tångahallen stod skönhetsmissarna på rad när föreningen Elfsborgskatten arrangerade kattutställning.

Alingsås tidning - 10 nov 19 kl. 06:00

Både säljer och målar blommor

Äpplet faller inte så långt från trädet.
Carina Sundemos mamma är konstnär och hennes morföräldrar drev blomsteraffär.
Själv är hon både florist och konstnär.

Alingsås tidning - 09 nov 19 kl. 06:00

Gör bra pengar på lottförsäljning

Gerdskens BK är riktiga hejare på Bingolotto-försäljning. Bland föreningarna som får mest pengar när Folkspel delar ut överskottet av försäljningen hamnar Gerdsken på sjätte plats i landet.
– Det betyder väldigt mycket för oss.

Alingsås tidning - 08 nov 19 kl. 05:30

Tom lokal söker hyresgäst

Vad ska hända med lokalen på Storgatan som tidigare huserat Postnord?
Herbos vd Christer Johansson säger till AT att intresset är ” lite vagt”.
Som AT har skrivit om tidigare så vill Herrljunga kommun skapa en mötesplats för kultur och näringsliv i centrum.

Alingsås tidning - 07 nov 19 kl. 05:30

Överlämnade sig till polis efter tio månader

I tio månader höll sig den efterlyste 28-åringen undan rättvisan. Nu har han överlämnat sig till polis och en rättegång för grovt narkotikabrott väntar. Han utreds även för en grov misshandel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.