Västerbottens Folkblad > Nyheter

Monday, 18 November, 00:19

Västerbottens Folkblad - 13 sep 11 kl. 10:47

Elen har blivit billigareOvanligt mycket regn och varmare vder n normalt pressade ned elpriserna p den nordiska elbrsen under frra veckan. TT skriver att medelpriset p spotmarknaden sjnk med 21 procent jmfrt med veckan fre, detta skriver Energimarknadsinspektionen i sitt veckobrev. Men oskerheten? Continuereading?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elenhar blivit , billigare
YLE - 06 maj 15 kl. 03:50

Billigare batterier revolutionerar elförsörjningen

Vindkraft och solenergi har gjort stora framsteg under senare år, men det som har hållit tillbaka utvecklingen och som många har kritiserat är att den energi de producerar är kortvarig. Massiva batterier som låter hushåll lagra förnybar energi har ändå snabbt blivit billigare. Andreas Frejborg.

Sydsvenskan - 28 jan 11 kl. 00:03

Vakna, politiker, elen är dyr

Sverige är kallt på vintern. Och kallare blir det i svenska hem när allt fler får svårt att betala elen. Frågan måste tas på större politiskt allvar.

Västerbottens Folkblad - 03 jun 11 kl. 11:11

Elen blir billigare i norr

Villaägaren i norr kan få betala en hundralapp mindre i månaden för elen jämfört med villaägaren i södra Sverige. Villaägaren i norr kan få betala en hundralapp mindre i månaden för elen jämfört med villaägaren i södra Sverige. Det kan ?

Aftonbladet - 30 okt 11 kl. 13:02

Nu blir elen dyrare ? och billigare

Bor du i norra Sverige? Grattis, nu får du billigare elNu införs fyra olika elpriser i Sverige ? vilket du får beror på var i landet du bor.

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 12 kl. 10:53

Swedbank: Elen blir billigare

Elpriset sjunker under de närmaste veckorna när vädret blir mildare. Den bedömningen gör Swedbanks ekonomer i en färsk analys. Utbyggnaden av vindkraft kan på sikt också leda till billigare el.

Kristianstadsbladet - 14 jan 11 kl. 01:55

Många riskerar få elen avstängd

Arkivbild: Bosse Nilsson
Dagligen hotas familjer i Kristianstad av att elen stängs av.
Överst i räkningshögen borde hyra och el ligga, tillsammans med en summa pengar som ska räcka till månadens mat. Men många verkar lägga mobilräkningen, kabel-tv och allmän konsumtion före elräkningen.

YLE - 04 maj 14 kl. 11:00

Korv-Görans: Vi visste inte om elen

Krögaren Frank Holmström, som driver Korv-Görans i Ekenäs, talar nu ut om de omdebatterade hyresavtalen som han har med Raseborgs stad. Enligt avtalet står staden för grillrestaurangens elkostnader. I anbudsförfrågan stod det att företagaren ska betala driftkostnaderna, dit elen hör.

Aftonbladet - 31 okt 11 kl. 11:12

Så dyr blir elen i vinter

I vinter kan du få billigare elräkningMen: Bara för att priserna är lägre betyder det inte att de är bra..

GöteborgsPosten - 11 nov 11 kl. 13:49

Hushållen kan få billigare el

Hushållen skulle ha mycket att vinna på att använda el när priset är lågt och minska förbrukningen när priset är högt. Men det förutsätter att elbolagen kan debitera för elen timme för timme..

Expressen - 27 feb 19 kl. 16:02

Unik statstik visar – det är nu du ska binda elen

Bind ditt elavtal nu – åtminstone om du ska luta dig mot historiska fakta.Det framgår av en granskning som Villaägarna har beställt.– De senaste 14 åren har det i genomsnitt varit billigare att binda sitt elavtal på våren – februari eller mars – än på hösten, säger Anna Werner, samhällspolitisk analytiker hos Villaägarna..

Cornucopia - 11 jul 19 kl. 15:59

Utvärdering ett år med timpris på elen - hur mycket sparade jag?

Ett år har nu gått sedan jag bytte över till timbaserad elprismätning, vilket ger stor kontroll över när man förbrukar sin el. Nedan följer en utvärdering.
Min solkraftanläggning i mörkaste vintern i januari 2018.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.