Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 19 November, 21:08

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nedgång på arbetsmarknaden väntas
Uppgången på arbetsmarknaden är på väg att plana ut, enligt Arbetsförmedlingen. Visserligen var färre öppet arbetslösa eller i aktivitetsprogram i slutet av augusti, 7,3 procent, jämfört med förra året, då det var 8,1 procent. Men blickar man framåt ser det mörkare ut. - Det hänger samman med den turbulenta situationen i världsekonomin, som redan nu har fått vissa följdverkningar för den svenska exportindustrin. Hur stor inverkan detta kommer att få för vår del är ännu omöjligt att överblicka.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Arbetsförmedlingen, Clas Olsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nedgång, arbetsmarknaden, väntas
Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 10:51

Fed väntas ge vink om räntan

I kväll lämnar USA:s centralbank ett räntebesked. Någon höjning väntas inte, ett sådant besked skulle vara en skräll. Däremot kommer ekonomer världen över att dissekera formuleringarna i beslutet och Fed-chefen Janet Yellens ord i jakt på ledtrådar om när höjningen kommer.

Sydsvenskan - 17 jun 15 kl. 10:51

Fed väntas ge vink om räntan

I kväll lämnar USA:s centralbank ett räntebesked. Någon höjning väntas inte, ett sådant besked skulle vara en skräll. Däremot kommer ekonomer världen över att dissekera formuleringarna i beslutet och Fed-chefen Janet Yellens ord i jakt på ledtrådar om när höjningen kommer.

Dagens PS - 27 mar 18 kl. 08:52

Svart prognos för Sverige – bostadspriserna boven

Danske Bank spår fortsatta boprisfall med dramatiska effekter för landets ekonomi som helhet, enligt ett nyhetstelegram nu på morgonen. Nyhetsbyrån Direkt rapporterar om att Danske Bank räknar med att bostadspriserna i Sverige väntas fortsätta sjunka. Det får i sin tur bostadsbyggandet att minska.

PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 10:56

Regeringen skriver ner BNP-prognosen

I den senaste prognosen, i samband med höstbudgeten den 15 november, räknade regeringen med en BNP-tillväxt på 2,1 procent i år och 1,6 procent nästa år. Den offentliga sektorns finansiella sparande väntas nu uppgå till 0,6 procent i år och 0,7 procent nästa år (+1,2 respektive +2,0 procent i november). Den öppna arbetslösheten bedöms uppgå till 6,3 procent i år och 6,4 procent nästa år (6,4 respektive 6,4 procent i november).

YA - 07 dec 12 kl. 04:00

Varsel hotar skånsk dröm

Foto: Thomas Löfqvist
YA anser: Statliga miljarder till coacher ger inga nya jobb. De skapas i företagen.
Under hösten har varselvågen dragit över landet, framför allt är det storföretagen som märker av vikande efterfrågan i omvärlden och därför måste minska personalstyrkan.

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 07:52

SEB: Svensk ekonomi saktar in

  Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP öka 1,6 procent i år och 1,7 procent under 2020. I föregående prognos, i januari, väntades BNP öka med 1,6 procent i år och 1,9 procent 2020. Även om nedåtriskerna överväger i denna fas av konjunkturen får tron på motståndskraftig global ekonomi stöd av flera faktorer.

PrivataAffärer - 04 okt 19 kl. 15:57

Prognos: Inflationen i september på treårslägsta

I augusti sjönk KPIF-inflationen oväntat till 1,3 procent och nu väntas den alltså fortsätta ned ytterligare. KPIF-inflationen exklusive energi sjönk till 1,6 procent i augusti och väntas även den fortsätta ned i september, till 1,5 procent. Under Riksbankens mål SEB väntar sig att inflationen fortsätter ned, drivet av baseffekter då priserna steg ovanligt mycket i september 2018.

YA - 06 feb 14 kl. 04:00

Hela Skåne måste lyftas

Foto: Drago Prvulovic
Konjunkturen väntas vända uppåt igen. Då måste de skånska företagen och politikerna vara med på noterna
Svensk ekonomi håller på att återhämta sig enligt den konjunkturrapport som Svenskt Näringsliv presenterade på onsdagen. Efter ett år med knappt mätbar tillväxt väntas BNP vända uppåt igen under 2014.

BT - 19 dec 13 kl. 15:12

Arbetslösheten sjunker nästa år

Arbetslösheten landar på 8,0 för i år men sjunker till 7,7 procent nästa år, enligt finansdepartementets nya prognos. Inflationen mätt som KPI stannar på 0,0 procent i år och på 0,4 procent nästa år, långt under Riksbankens mål på 2,0 procent.Finansdepartementet spår vidare att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014.

Opinionen.se - 19 dec 13 kl. 15:15

Arbetslösheten sjunker nästa år


Arbetslösheten landar på 8,0 för i år men sjunker till 7,7 procent nästa år, enligt finansdepartementets nya prognos. Inflationen mätt som KPI stannar på 0,0 procent i år och på 0,4 procent nästa år, långt under Riksbankens mål på 2,0 procent. Finansdepartementet spår vidare att BNP i år växer med 1,0 procent och med 2,4 procent 2014.

Dagens PS - 05 jan 18 kl. 08:11

Danske Bank: Tillväxten i Sverige bromsar in

Bakgrunden till scenariot i prognosen är prisfallet på bostäder. I år kommer den svenska tillväxten att bromsa in med lägre bostadsbyggande och en svagare privatkonsumtion till följd av boprisfallet. Det skriver Danske Bank i sin Nordic Outlook, som presenteras i dag, fredag, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.