Regeringen > Nyheter

Friday, 22 November, 09:02

Regeringen - 13 sep 11 kl. 08:40

Ökade anslag till domstolarnaDomstolarna får 15 miljoner kronor i ökade anslag för 2012 och 30 miljoner kronor från och med 2013. Anslagen ska öka domstolarnas möjligheter att upprätthålla en god säkerhet i domstolslokalerna. Pressmeddelande: Ökade anslag till domstolarna Frågor och svar - ökade anslag till domstolarna Justitiedepartementet, 13 september 2011.
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökade, anslagtill , domstolarna
Cornucopia - 07 sep 17 kl. 15:56

Försvarsmaktens perspektivstudie: Ökade anslag och Nato behövs för svenskt försvar efter 2020

Försvarsmakten har i dagarna levererat en delrapport om sin stora perspektivstudie om svenskt försvar efter år 2020 fram till år 2035. Utan ökade anslag kommer svensk försvarsförmåga minska. Försvarsmakten understryker både ett behov av 2% av BNP till försvaret samt Natomedlemskap ("traktatsbundna försvarsgarantier" med "bi- och multilateral operationsplanering") för att trovärdigt krigsavhållande svenskt försvar.

SVT - 17 feb 15 kl. 12:35

Moderaterna skärper tonen om försvaret: Vill se ökade anslag

Efter en höst med ubåts- och flygkränkningar, och en allt mer upptrappad kris i Ukraina, har försvarsfrågan fått allt större utrymme på den politiska agendan. Nu meddelar Moderaterna att man kommer att driva ökade anslag till försvaret, rapporterar Ekot..

Sydsvenskan - 14 mar 15 kl. 02:00

Filmchef vill ha ökade anslag

Ökade anslag med över 100 miljoner kronor per år till svensk film, stöd som är långsiktiga och förutsebara och finansiering som inte enbart är knuten till intäkter av biobiljetter.Det är några förslag som Anna Serner, vd för Filminstitutet, lägger fram på Dagens Nyheters debattsida."Vi står vid ett vägskäl.

Västerbottens Folkblad - 14 mar 15 kl. 02:00

Filmchef vill ha ökade anslag

Ökade anslag med över 100 miljoner kronor per år till svensk film, stöd som är långsiktiga och förutsebara och finansiering som inte enbart är knuten till intäkter av biobiljetter. Det är några förslag som Anna Serner, vd för Filminstitutet, lägger fram på Dagens Nyheters debattsida. ”Vi står vid ett vägskäl.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 15 kl. 02:00

Filmchef vill ha ökade anslag

Ökade anslag med över 100 miljoner kronor per år till svensk film, stöd som är långsiktiga och förutsebara och finansiering som inte enbart är knuten till intäkter av biobiljetter.Det är några förslag som Anna Serner, vd för Filminstitutet, lägger fram på Dagens Nyheters debattsida."Vi står vid ett vägskäl.

SvD - 14 mar 15 kl. 01:59

Filmchef vill ha ökade anslag

Ökade anslag med över 100 miljoner kronor per år till svensk film, stöd som är långsiktiga och förutsebara och finansiering som inte enbart är knuten till intäkter av biobiljetter..

UNT - 14 mar 15 kl. 01:59

Filmchef vill ha ökade anslag

Ökade anslag med över 100 miljoner kronor per år till svensk film, stöd som är långsiktiga och förutsebara och finansiering som inte enbart är knuten till intäkter av biobiljetter..

SR - 14 apr 15 kl. 18:46

Ökade anslag för idrottsrörelsen

Idrotten får ökade anslag för integrationsprojekt. Regeringen tillför 32 miljoner i år och 64 miljoner årligen från och med 2016. – Jag är väldigt glad över att vi kan ta det här första steget och att det kan gå till idrottens arbete med att stärka integration, säger idrottsminister Gabriel Wikström till Radiosporten..

Regeringen - 25 feb 16 kl. 12:27

Ideella föreningar får ökade anslag för läxhjälp

Regeringen har i dag beslutat om en förordningsändring som innebär att elever i samtliga årskurser i grundskolan och motsvarande skolformer ska kunna erbjudas hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie undervisningstid. Dessutom får de ideella föreningar som arbetar med att ge hjälp med läxor eller annat skolarbete ökade anslag..

YLE - 16 okt 16 kl. 16:12

Grahn-Laasonens tilläggsfinansiering inte ökade anslag

Enligt undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen kommer universitet och högskolor från och med nästa år att ha hundratals miljoner euro mer pengar att röra sig med men Åbo Akademis rektor Mikko Hupa tonar ner satsningen. Även om Grahn-Laasonen kallar det tilläggsfinansiering så är det inte inte ökade anslag det handlar om. Det gäller en liknande summa som i universitetens tidigare medelinsamling, där staten betalar universiteten tre euro för varje insamlad euro och universiteten får använda avkastningen på kapitalet.

YLE - 16 okt 16 kl. 16:12

Grahn-Laasonens tilläggsfinansiering ger inte universiteten ökade anslag

Enligt undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) kommer universitet och högskolor från och med nästa år att ha hundratals miljoner euro mer pengar att röra sig med men Åbo Akademis rektor Mikko Hupa tonar ner satsningen. Även om Grahn-Laasonen kallar det tilläggsfinansiering så är det inte ökade anslag det handlar om. Det gäller en liknande summa som i universitetens tidigare medelinsamling, där staten betalar universiteten tre euro för varje insamlad euro och universiteten får använda avkastningen på kapitalet.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.