Opinionen.se > Opinion

Thursday, 21 November, 09:37

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Domstolar ska få fler vakter
Det ska bli säkrare i landets domstolar. Nu lägger regeringen till 15 miljoner kronor i ökade anslag för 2012 och 30 miljoner kronor från och med 2013. Pengarna ska användas till att anställa fler ordningsvakter och till att installera fler larmbågar som kan känna av exempelvis vapen. - Domstolarna är centrala för ett väl fungerande rättssamhälle. Det är därför viktigt att alla som besöker och verkar i domstolarna känner sig trygga och säkra där, säger justitieminister Beatrice Ask i ett pressmeddelande..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Beatrice Ask

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Domstolarska , , fler, vakter
Helsingborgs Dagblad - 27 dec 12 kl. 15:41

Fler vakter i domstolarna

Fler vakter, utökat fotoförbud och ombyggnationer ? det är några av Domstolsverkets förslag på hur ordningen ska bli bättre i domstolarna. Verket har kartlagt domstolarnas beredskap för ordningsstörningar och kommit fram till att den generellt sett är god.

Kristianstadsbladet - 27 dec 12 kl. 15:39

Fler vakter i domstolarna


Fler vakter, utökat fotoförbud och ombyggnationer - det är några av Domstolsverkets förslag på hur ordningen ska bli bättre i domstolarna.Verket har kartlagt domstolarnas beredskap för ordningsstörningar och kommit fram till att den generellt sett är god. Men ordningsproblemen är större i tingsrätter än andra domstolar.

SvD - 27 dec 12 kl. 15:39

Fler vakter i Sveriges domstolar

Fler vakter, utökat fotoförbud och ombyggnationer - det är några av Domstolsverkets förslag på hur ordningen ska bli bättre i domstolarna..

DN - 23 okt 16 kl. 21:00

”Vi vill att domstolar ska utvisa fler för hedersbrott”

Liberalt integrationsprogram. Vi vill att arbetet mot parallellsamhällen ska intensifieras och individens rätt ska stärkas. För vissa brott, som hedersrelaterade brott, grova vålds- och sexualbrott samt hatbrott, ska domstolar ska vara skyldiga att pröva utvisning.

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 15 kl. 22:00

Säkerhet ska bättras vid domstolar

Bombhot, vapenbeslag, trakasserier, våld och avvisning av hotfulla personer. Hotbilden mot landets domstolar har ökat och nu pågår en satsning på krisövningar, ordningsvakter och fler säkerhetskontroller, skriver Svenska Dagbladet.Samtidigt skiljer sig säkerhetsarbetet stort mellan Sveriges domstolar.

Sydsvenskan - 21 feb 15 kl. 22:00

Säkerhet ska bättras vid domstolar

Bombhot, vapenbeslag, trakasserier, våld och avvisning av hotfulla personer. Hotbilden mot landets domstolar har ökat och nu pågår en satsning på krisövningar, ordningsvakter och fler säkerhetskontroller, skriver Svenska Dagbladet.Samtidigt skiljer sig säkerhetsarbetet stort mellan Sveriges domstolar.

BT - 27 feb 11 kl. 11:39

Fler mål avgjordes i fjol

I fjol avverkades 370 635 mål i landets domstolar. Det är 7 414 mål fler än året därpå. Framför allt tingsrätterna, med sju procent fler avgjorda mål, ökade i fjol men samma trend visar också hovrätterna och Högsta domstolen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hot mot domstolar ökar kraftigt

Anmälningar om hot och våld mot landets domstolar ökar kraftigt. 2011 anmäldes drygt 30 procent fler incidenter till Domstolsverket än året innan, rapporterar SR Ekot.Ökningen kan till viss del förklaras med att domstolarna blivit bättre på att anmäla, men det kan också bero på att det händer mer nu än tidigare.

Sydsvenskan - 04 jun 12 kl. 07:18

Allt fler hot mot domstolar

Förra året gjordes drygt 30 procent fler anmälningar om hot, våld och andra incidenter mot landets domstolar än året innan. Sedan 2008 har antalet anmälningar ökat från 188 till 301 i fjol..

SvD - 22 okt 15 kl. 11:15

”Domstolar fördummar män som våldtar”

Fler våldtäkter än någonsin anmäls, men det har inte lett till att fler förövare åtalas. Domstolarna fördummar många män genom att hävda att de inte förstått att kvinnan inte ville. Det är för mig obegripligt att detta tillåts ske i våra domstolar, skriver polisutredaren Nina Rung..

Nyheter 24 - 14 feb 11 kl. 10:40

Vakter misshandelsfrias - trots fem ögonvittnen


Dannys kamp för rättvisa mot ordningsvakterna som misshandlat honom kom ingenvart. Och hans öde är inte unikt. GÖTEBORG.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.