Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 15 November, 10:57

Dagens Medicin - 13 sep 11 kl. 10:42

Dalarnas åtgärder får godkäntEfter tidigare svidande kritik mot den ekonomiska hanteringen får nu Landstinget Dalarnas sparåtgärder godkänt av oberoende revisorer..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Landstinget Dalarnas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dalarnas, åtgärderfår , godkänt
Dalarnas tidningar - 29 okt 13 kl. 16:16

Socialnämnden får godkänt

Efter en tillsyn tidigare i år fick socialförvaltningen kritik för handläggningen av ärenden rörande barn och unga. Efter vidtagna åtgärder mot bristerna får nu socialnämnden godkänt i ett uppföljningsbeslut från Inspektionen för vård och omsorg, IVO..

Dalarnas tidningar - 19 dec 13 kl. 06:50

Kommunen får godkänt av IVO

Efter att Inspektionen för vård och omsorg (IVO), tidigare riktat kritik mot socialförvaltningen har nu socialtjänsten vidtagit åtgärder som IVO anser uppfyller de krav de ställt..

Dalarnas tidningar - 24 jun 14 kl. 04:10

Godkänner Åsmansbo-planer

Nästa år planerar Trafikverket för omfattande trafiksäkerhetshöjande åtgärder i Åsmansbo. Hela vägsträckan ska breddas till sex meter och ge utrymme för både gående och cyklister..

Dalarnas tidningar - 14 dec 14 kl. 15:13

Kungsljuset får godkänt i granskning

IVO har tittat närmare på tvångs- och begränsningsåtgärder vid Kungsljusets särskilda boende..

Dalarnas tidningar - 13 aug 15 kl. 17:02

Fler åtgärder mot mjölkkris övervägs

– Vi får se om vi kan komma med ytterligare åtgärder i budgeten. Vi diskuterar ytterligare åtgärder, säger Bucht till TT..

Dalarnas tidningar - 17 sep 17 kl. 07:00

Två nya detaljplaner godkända – klubbades för andra gången

En ny detaljplan för gamla Fellbytomten i centrala Rättvik och en detaljplan för en fastighet vid Werkmästergatan i Lerdal har godkänts av kommunfullmäktige. Samtidigt godkändes exploateringsavtal i båda fallen.
– Länsstyrelsen hade synpunkter på bullernivåerna det har vi nu löst, säger Hans Furn, ordförande i samhällsbyggnadsutskottet..

Dalarnas tidningar - 03 jun 13 kl. 08:56

Får godkänt

Socialnämnden i Malung-Sälen får nu godkänt av Socialstyrelsen..

Dalarnas tidningar - 12 jun 13 kl. 05:50

Här kräver Arbetsmiljöverket åtgärder

Dataproblemen på Mjälgaskolan är akuta. Elever och lärare kan inte arbeta enligt planerna. Nu kräver Arbetsmiljöverket omedelbara åtgärder..

Dalarnas tidningar - 15 jul 13 kl. 13:01

Skyddsombudet kräver snabba åtgärder

Skyddsombuden på Jakobsgårdarnas Vårdcentral har nu fått nog av den minst sagt hemska arbetsmiljön och kräver åtgärder. Arbetsmiljöverket slog ner på arbetsmiljön i lokalerna redan år 2004, och sedan dess har inte något större hänt. Det handlar om trånga lokaler med dålig ventilation, där cancerpatienter i flera fall tvingats vänta tillsammans infektionssjuka..

Dalarnas tidningar - 16 jul 13 kl. 21:12

Faluns badplatser får godkänt

Varje sommar testas badvattnet i Falun av kommunen, och i år har alla badplatser fått godkänt. ? Ibland får vissa bad anmärkningar men det brukar bara vara enstaka prov, säger Kristin Andersson, miljöinspektör..

Dalarnas tidningar - 22 aug 13 kl. 07:55

Djuråsskolan saknar godkänd ventilation

I dag är det skolstart för 421 barn på Djuråsskolan. Men elevernas hälsa kan inte garanteras när de nu åter sätter sig i skolbänken. Skolan saknar nämligen godkänd ventilation sedan nära sex månader tillbaka..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 5 minuter sedan

Tyskland inför krav på mässlingsvaccinering

Från och med i mars nästa år måste barn i Tyskland vara vaccinerade mot mässling när de börjar i förskola eller skola..

Dagens Medicin - 1 timme sedan

En robust sjukvård kräver reservkapacitet

I fallet Apotekstjänst och dess haveri som lamslog vården i fem regioner läser jag att den ansvariga upphandlaren, efter två veckors kaos, har fortsatt förtroende för Apotekstjänst. Jag kommer osökt att tänka på hur jag följde min aktie ända till botten. Det skriver Dagens Medicins krönikör Adel Abu Hamdeh..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Fall av cryptosporidium utreds

Flera fall av magåkomman cryptosporidios utreds av Folkhälsomyndigheten som nu letar efter smittkällan. Eftersom ökningen skett i olika delar av landet tror myndigheten inte att smittan är vattenburen..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

”Musikterapi är en underutnyttjad samhällsresurs”

I sin senaste rapport som släpps 11 november, slår WHO Europa fast att samhällsinsatser med inslag av kulturella och konstnärliga uttrycksformer främjar psykisk och fysisk hälsa. Vi vill rikta beslutsfattares uppmärksamhet till musikterapi, en internationellt erkänd forskningsbaserad behandlingsf....

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Barnmorskeförbundet: ”Vi har nått vårt delmål”

Eva Nordlund, nyvald ordförande för Svenska barnmorskeförbundet, är nöjd med att hittills 2 231 barnmorskor har valt att bli medlemmar..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Nya fynd om död och narkosdjup

Riskpatienter dör inte i mindre utsträckning om de får något lättare sövning vid större operationer, enligt nya fynd i tidskriften Lancet..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

”Offentliga vårdgranskare överger den offentliga vården”

Löf (Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) ägs av Sveriges regioner och har till uppgift att utreda och eventuellt ersätta oss medborgare ekonomiskt om vi råkar illa ut i den offentliga vården. Löf får in 17 000 anmälningar per år och nästan hälften leder till ersättning. Löf har sitt....

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Regionbolag vill ha privat vårdförsäkring

Regionägda Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag, Löf, upphandlar en privat sjukvårdsförsäkring för sina anställda. En konkurrensfråga, anser bolaget..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Ge våldtagna akut vård – i hela Sverige

Samhällets arbete mot våldtäkter och sexuella övergrepp måste stärkas på flera plan. Friheten för de som blivit offer för övergrepp kan stärkas betydligt genom bättre vård och stöd – inte bara i storstäderna. Det skriver två liberaler.

Dagens Medicin - Igår: 10:13

Fängelse för Paolo Macchiarini

Paolo Macchiarini och två andra kirurger döms till fängelse i Italien för att ha missbrukat sin ställning som läkare. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.