Regeringen > Nyheter

Friday, 15 November, 01:42

Regeringen - 13 sep 11 kl. 08:59

Kulturarvslyftet ska hjälpa personer tillbaka till arbeteRegeringen föreslår i budgetpropositionen en särskild insats som innebär att totalt 4 400 personer beräknas få en anställning med lönebidrag inom kulturområdet. Satsningen riktas till personer som lämnar sjukförsäkringen efter långa perioder av sjukfrånvaro. Kulturdepartementet, Arbetsmarknadsdepartementet, 13 september 2011.
Läs mer på Regeringen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturarvslyftetska , hjälpapersoner tillbaka till , arbete
BT - 27 nov 12 kl. 15:01

Kulturarvslyftet ett stort fiasko

Lena Adelsohn Liljeroth skriver att Kulturarvslyftet ger funktionsnedsatta en möjlighet på arbetsmarknaden och att Socialdemokraterna är emot att hjälpa denna grupp. Problemet är just att funktionsnedsatta inte har blivit hjälpta av Kulturarvslyftet, i alla fall inte i någon avgörande mening. Kulturarvslyftet är ett paradexempel på regeringens misslyckade jobbpolitik.

Regeringen - 29 maj 12 kl. 15:27

Kulturarvslyftet - En satsning på jobb som vårdar kulturarvet

Genom Kulturarvslyftet kan personer som under en längre tid varit borta från arbetsmarknaden på grund av ohälsa få ett arbete. Satsningen gäller hela landet och riktar sig till såväl kommunala, regionala och statliga institutioner som ideella aktörer, inom exempelvis hembygdsrörelsen. Stödet ska gå till insatser inom digitalisering, inventering och vård av kulturarvet.

SR - 28 okt 13 kl. 16:31

Bara en bråkdel av kulturarvslyftet har använts

800 miljoner kronor skulle under tre år hjälpa långtidsarbetslösa att bevara Kulturarvet i regeringens stora satsning Kulturarvslyftet. Men på nästan två år har knappt en sextondel av pengarna använts..

DN - 29 maj 15 kl. 21:27

Facit: Kulturarvslyftet gav 448 personer jobb

Kulturarvslyftet, regeringen Reinfeldts jobbsatsning under åren 2012–2014 inom kulturarvssektorn för personer som varit borta från arbetsmarknaden en längre tid, gav till slut arbete till 448 personer. Målsättningen var att 4.400 skulle kunna sysselsättas..

BT - 12 nov 12 kl. 13:06

S stänger dörren för funktionsnedsatta

Socialdemokraterna vill avskaffa Kulturarvslyftet ? regeringens satsning på kulturjobb för funktionsnedsatta personer som sökt sig till Arbetsförmedlingen efter långtidssjukskrivning. Resurserna ska enligt Socialdemokraterna i stället läggas på arbetslösa akademiker i kultursektorn.

Alliansfritt Sverige - 05 sep 12 kl. 12:00

Regeringen räknade med 4400 kulturjobb - det blev 57

LYFT. Kultur? Det kan ju vem som helst ägna sig åt, sa regeringen och införde Kulturarvslyftet för att hjälpa de som blivit utförsäkrade.

Kristianstadsbladet - 20 sep 11 kl. 06:30

Gunnar Axén (M): Nödvändig reform

Foto: Peter Åklundh
Trots den hårda kritiken var sjukförsäkringsreformen inget misstag, men i vissa fall borde människor fått stanna i sjukförsäkringen. Det anser Gunnar Axén (M) som leder riksdagens socialförsäkringsutskott.
I budgetpropositionen i dag lägger regeringen fram flera förslag för att förbättra sjukförsäkringen.

SR - 04 sep 14 kl. 05:00

Oklar framtid för digitaliseringen

Personer långt från arbetsmarknaden skulle hjälpa till att bevara kulturarvet genom Kulturarvslyftet. De skulle bland annat digitalisera museisamlingar. Men långt färre än man räknat med kunde anställas.

Alliansfritt Sverige - 06 aug 12 kl. 10:29

Kulturarvsjobben - en flopp

JOBB. Ingen borgerlig jobbsatsning är för liten för att misslyckas. Sveriges Radio:
Regeringens satsning kulturarvslyftet som redan i år skulle ge 1200 långtidsarbetslösa kulturarbetare jobb, går betydligt sämre än väntat.

YA - 06 sep 12 kl. 10:33

Snabba cash löser inte arbetslösheten

För ett år sedan presenterade regeringen kulturarvslyftet. Under tre år skulle 800 miljoner kronor satsas på att låta långtidsarbetslösa och utförsäkrade vårda och inventera vårt kulturarv.
Totalt beräknades 4 400 personer få en anställning med lönebidrag, varav 1 200 i år.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.