Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 19 November, 21:17

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nya Libyen baseras på "moderat islam"
Ledaren av övergångsregeringen i Libyen, Mustafa Abdul Jalil, har hållit sitt första tal i Tripoli, sedan övertagandet av huvudstaden. Han berättade om sina planer på att skapa en modern, demokratisk stat baserad på en moderat form av islam, rapporterar BBC News. Han sa också att kvinnor kommer att spela en en aktiv roll i det nya Libyen. Rebellerna kontrollerar nu större delarna av Libyen, men Khadaffi-lojalister bjuder fortfarande på motstånd i Sirte och Bani Walid..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Libyen, Abdul Jalil, Tripoli, BBC News, Khadaffi, Sirte, Bani Walid

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya Libyen, baseras, moderat, islam
Newsmill - 01 feb 11 kl. 15:47

Egypten bör gå i Turkiets fotspår och välja moderat islam

Alla människor har rätt att leva och verka i en demokratisk stat. FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna antogs 1948. Enligt deklarationen är alla människor födda fria och har lika mänskliga fri och rättigheter.

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 23:07

"Ingen extremism" i nya Libyen

Foto: Alexandre Meneghini
En moderat tolkning av islam kommer att vara den huvudsakliga källan till lagstiftning i Libyen efter Muammar Gaddafi, säger Mustafa Abdel Jalil, ordförande för rebellernas Nationella övergångsråd vid ett tal i Tripoli.
? Vi kommer inte att acceptera någon extremistisk ideologi, från höger eller vänster, säger han.

YLE - 12 jan 15 kl. 17:07

Det här vill du veta om islam

Islam är en mycket mångsidig religion och den har en mängd varianter. Därför är det svårt att förklara de begrepp som används om och inom islam. Ännu svårare är det att förklara hur lärorna hänger samman med våldsdåd som utförs i religionens namn.

DN - 24 okt 17 kl. 17:13

Erik Ohlsson: Därför vill Saudiarabiens kronprins förändra landets syn på islam

Tre frågor till DN:s korrespontent Erik Ohlsson om varför Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman nu vill att landet återgår till moderat islam..

BT - 19 nov 11 kl. 12:06

Gaddafis son Saif al-Islam gripen

Muammar Gaddafis son Saif al-Islam har gripits i södra Libyen, uppger övergångsrådets justitieminister enligt AFP. Saif al-Islam var den av Gaddafis söner som låg bäst till för att bli sin fars "tronföljare". Tidigare ansågs han vara en reformvänlig kraft i Libyen, men efter att upproret bröt ut tog han sin fars parti och lovade att utrota "terroristerna".

Nyheter 24 - 19 nov 11 kl. 19:24

Saif al-Islam skyddas mot ilskna folkmassor


Exdiktatorn Muammar Khaddafis son Saif al-Islam flögs efter gripandet till en säkerhetsskyddad lokal i staden Zintan. När han landade möttes han av arga folkmassor som försökte storma flygplanet. Khaddafis son Saif al-Islam uppges ha gripits nära orten Obari i Libyen när han, tillsammans med sina livvakter, försökte fly till Niger.

UNT - 12 sep 11 kl. 23:03

Libysk lag ska bygga på islam

En moderat tolkning av islam kommer att vara den huvudsakliga källan till lagstiftning i Libyen efter Muammar Gaddafi, säger Mustafa Abdel Jalil, ordförande för rebellernas Nationella övergångsråd vid ett tal i Tripoli..

Sydsvenskan - 22 okt 11 kl. 06:30

Islam blir det nya Libyens statsreligion

Det nya Libyen ska ha en statsreligion, islam. Annars har statsreligioner nästan helt gått ur modet när nya konstitutioner skrivs. -?

BT - 19 nov 11 kl. 17:47

Gaddafisonen Saif al-Islam infångad

Saif al-Islam, Muammar Gaddafis son och Libyens förmodade kronprins, har fångats in i Libyen. Frågan är nu var han ska ställas inför rätta och om en dragkamp mellan Haag och Tripoli är att vänta.
När flygplanet svepte in mot landningsbanan i den västliga bergsstaden Zintan väntade där redan hundratals libyer.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

ICC i Libyen efter al-Islams gripande

Chefsåklagaren för Internationella brottmålsdomstolen, ICC, Luis Moreno-Ocampo och hans vice åklagare har anlänt till Libyen för att diskutera framtiden för Khadaffis son Saif al-Islam.ICC har efterlyst al-Islam misstänkt för krigsbrott och han greps i hemlandet i helgen. Moreno-Ocampo ska träffa Nationella övergångsrådet, NTC, för att diskutera om al-Islam ska ställas inför rätta i Haag eller i Libyen.

Nyheter 24 - 19 nov 11 kl. 13:56

Khaddafis son Saif al-Islam har gripits


Muammar Khaddafis son Saif al-Islam har gripits, det uppger det nationella övergångsrådet i Libyen. Det nationella övergångsrådets justitieminister Mohammed al-Allagui uppger att Saif al-Islam greps i öknen i södra Libyen under lördagsförmiddagen. Han greps tillsammans med flera livvakter och enligt ministern ska han vara "vid god hälsa", det skriver CNN.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.