Testfakta > Nyheter

Friday, 22 November, 16:21

Testfakta - 13 sep 11 kl. 09:52

Två miljoner bor med fuktskadorÖver två miljoner svenskar lever i en bostad med mögel- eller fuktskada. 751.000 byggnader beräknas vara drabbade, skriver Metro..
Läs mer på Testfakta
Läs mer om:
Metro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tvåmiljoner , bormed , fuktskador
Helsingborgs Dagblad - 09 mar 12 kl. 08:23

Nya fuktskador i renoverade hus

Nya fuktskador har hittats i lägenheter på Rosengård som nyligen renoverats. Miljöförvaltningen i Malmö har inspekterat 36 lägenheter och funnit fuktskador i tolv av dem, enligt Sydsvenskan. Kackerlackor och mögelangrepp uppmärksammades 2008 i lägenheter i området Herrgården.

YLE - 23 apr 14 kl. 13:12

Fuktskador stänger Normens skola

Normens skolbyggnad vid torget i Nykarleby stängs efter skolavslutningen på grund av fuktskador. Det här beslöt den av stadsstyrelsen tillsatta arbetsgruppen som jobbat med inomhusluften i Normen på tisdagen. En omfattande konditionsgranskning har gjorts som visar att det bland annat finns fuktskador i matsalen.

Skånskan - 11 feb 16 kl. 08:00

Svåra fuktskador i mingelhuset

HÖRBY Fukt och mögel har upptäckts i det så kallade mingelhuset, grannfastigheten till Metropol. Fuktskadorna är så allvarliga att värdet måste skrivas ner till hälften.
Notan för saneringen väntas sluta på minst en halv miljon kronor.

Skånskan - 08 nov 16 kl. 16:25

Utbredda fuktskador tvingar barn att flytta

Löddeköpinge Tolvåkers förskola, kommunens största med tio avdelningar, har drabbats av omfattande fuktskador och måste stängas.
Senast den 1 februari 2017 ska de 160 förskolebarnen evakueras. Sedan måste politikerna fatta beslut om förskolan ska renoveras, eller om den ska rivas och ersättas av en ny.

YLE - 25 apr 17 kl. 05:14

S:t Karins svenska skola: Stor oro för mögel- och fuktskador i huset

Krismöte om dålig inomhusluft i Hovirinta fastigheten i S:t Karins samlade på måndag cirka 150 föräldrar och lärare. Mötet arrangerades av föreningen Hem och skola i S:t Karins och förutom föräldrar och personal hade också stadens tjänstemän och politiker bjudits in. Bara en handfull politiker dök ändå upp.

BT - 4 timmar sedan

Nytt nej för Borås FC: ”Har ett antal olika spår”

Borås FC får nej även av överklagandenämnden, men föreningen jobbar vidare på en lösning: – Vi har ett antal olika spår som vi diskuterar, säger sekreteraren Tina Nyberg..

BT - 5 timmar sedan

JUST NU: Boråspoliser deltar i sökandet efter försvunnen flicka

En omfattande sökinsats pågår i Uddevallaområdet efter att en 17-årig flicka försvunnit. Även polisens hundförargrupp från Borås deltar i sökandet..

Sydsvenskan - 18 dec 13 kl. 08:00

Bor med myror och hål i taket

Myror och fuktskador var vad miljöförvaltningen hittade vid en kontroll på Kantatgatan..

Expressen - 04 okt 15 kl. 13:43

Så mycket kostade villorna där du bor

Husgrunder, fuktskador och budgivningsmetoder. Det är mycket att tänka på för en husköpare. – Mitt bästa tips är att kolla efter det tråkiga, säger entreprenören Isabella Löwengrip..

BT - 07 nov 18 kl. 06:25

Nybygget hade fuktskador redan efter två år – nu måste allt bytas ut

Nu blir ännu ett ärende med enstegstätade fasader i Borås en domstolssak. Bostadsrättsföreningen Svanen stämmer nu entreprenören, Mjöbäcks Entreprenad, på över tio miljoner kronor för en totalt utbyte av fasadmaterialet..

Nyhetskanalen - 08 feb 11 kl. 14:02

Chatt med Boverkets experter om fuktskador

Nästan 40 % av Sveriges alla småhus har fuktskador som kan påverka inomhusmiljön. Det visar en ny rapport från Boverket, som TV4 Nyheterna tagit del av. Värst drabbade är hus från 60- och 70-talen, och problemen finns framför allt på vindar och i grunder..

Fler nyheter från Testfakta

Testfakta - 10 jul 14 kl. 14:00

Mest energi från billigt batteri

Har du laddat semesterprylarna med rätt batteri? Testfakta har jämfört vilka märken som ger längst liv till digitalkameran eller barnens spelkonsol..

Testfakta - 04 jul 14 kl. 11:12

Slipp papperskaoset

Räkningar, reklam, papper från förskolan och teckningar. Har högarna börjat ta över ditt hem? Två dagars pappersrens på semestern kan ge sinnesro resten av året..

Testfakta - 27 jun 14 kl. 09:26

Ingen brikett är bra på allt

Vissa briketter går snabbt att tända men håller inte lika länge. Med andra är det tvärtom. Testfaktas test visar också att briketterna innehåller tungmetaller..

Testfakta - 18 jun 14 kl. 15:26

Så renoverar du miljövänligt

Ska du tillbringa semestern bland färgburkar och byggdamm? Börja redan nu med att hitta de minst giftiga och mest miljövänliga alternativen..

Testfakta - 17 jun 14 kl. 16:33

Testfaktas kvalitetsmärkning av sängar

Syftet med Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance är att lyfta fram sängar med bra komfortegenskaper och hög kvalitet. Kraven för kvalitetsmärkningen är högt ställda. Sängarna genomgår en rad olika laboratorietester och får inte underprestera i något enskilt testmoment.

Testfakta - 13 jun 14 kl. 10:56

Många gifter i snuset

Att snusa är ingen hälsokur. Under läppen stoppar snusaren en rad farliga ämnen utöver det starkt beroendeframkallande nikotinet. Hur mycket tungmetaller, nitrosaminer och rester av bekämpningsmedel man får i sig beror på vilken prilla man väljer..

Testfakta - 09 jun 14 kl. 14:42

Se över försäkringsskyddet till sommarlovet

När sommarlovet kommer står många barn utan försäkringsskydd om olyckan är framme. Testfakta tipsar om hur du väljer en barnförsäkring som gäller året runt..

Testfakta - 30 maj 14 kl. 10:24

Ny testmetod avslöjar honungsfusket

Två av sju undersökta fabrikat av flytande honung är falska, visar Testfaktas analys. Såväl Coops som Eldorados honung är utspädd med socker..

Testfakta - 25 maj 14 kl. 09:46

Ökat sug efter fluorfri tandkräm

Orolig för innehållet i barntandkrämen? Nu dyker fluorfria alternativ med naturliga ingredienser upp i allt fler butikshyllor. Men tandläkare avråder bestämt.

Testfakta - 16 maj 14 kl. 09:37

Liten skillnad mellan glasen

Priset på glasögonglas skiljer mycket mellan olika kedjor. Men det är inte någon skillnad i kvalitet, visar Testfaktas test..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.