Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 20 November, 03:42

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Stabilt i åkerinäringen
Transportbranschen tuffar på stabilt. Efterfrågan på åkeritjänster har avtagit något men en stor andel företagare i branschen har ändå upplevt en ökad efterfrågan det senaste kvartalet, enligt Sveriges Åkeriföretags senaste barometer. Inför tredje kvartalet har förväntningarna om en ökad efterfrågan skruvats ner något. "Både efterfrågan och produktionen förväntas vara kvar på nuvarande nivå konstaterar hälften av deltagarna i undersökningen"..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Sveriges Åkeriföretags

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stabilti , åkerinäringen
Kristianstadsbladet - 27 okt 14 kl. 08:12

Ny skatt ett hårt slag för åkerinäringen

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
S-MP-regeringen vill införa en kilometerskatt på lastbilstransporter för att flytta långväga godstransporter från vägar till järnvägar. Men bara tio procent av lastbilstransporterna går längre än 30 mil, skriver Tuve Skånberg (KD) och Andreas Carlson (KD).
Kilometerskatten är ett hårt slag för åkerinäringen och hela landsbygden.

SmålandsPosten - 28 jan 14 kl. 07:20

Stoppa fusket i åkerinäringen

Vi måste stoppa fusket i åkerinäringen. Vi behöver kontrollsystem och resurser i åkeribranschen som ser till våra lagar följs av alla. 1980 fanns det cirka 1?

Barometern - 14 jun 13 kl. 07:37

"Åkerinäringen behöver en dopingkommission"

Dagligen drabbas åkerinäringen av kriminalitet. Sveriges Åkeriföretag välkomnar att myndigheter och media uppmärksammar detta. Söndagens Aktuelltreportage kring misstänkta illegala transporter visar på frågans tyngd.

ÖstersundsPosten - 04 jul 13 kl. 04:59

Åkerinäringen behöver en egen dopingkommission

Dagligen drabbas åkerinäringen av kriminalitet. Sveriges Åkeriföretag välkomnar att myndigheter och media uppmärksammar detta. Ett Aktuelltreportage i juni kring misstänkta illegala transporter visar på frågans tyngd..

Kristianstadsbladet - 19 maj 14 kl. 08:20

Vi värnar om åkerinäringen

Foto: Johan Nilsson / TT
Molnen hopar sig över chaufförsyrket. Det bedrivs en omfattande olaglig trafik från utländska bilar. Nu kräver SD-politikerna Peter Lundgren och Niclas Nilsson hårdare tag för att komma tillrätta med problemen.

DalaDemokraten - 04 feb 15 kl. 11:02

Faludom om falskt pass viktig för åkerinäringen

42-åringen stoppades på kvällen den 7 januari i sin lastbil på ett industriområde i utkanten av Borlänge. Han körde en lastbil ägd av ett åkeri i Norrköping. 42-åringen visade upp ett tjeckiskt körkort men också ett kroatiskt pass.

Newsmill - 28 maj 12 kl. 10:24

Du betalar när kriminaliteten drabbar åkerinäringen

http://www.newsmill.se/trackback/45245Sveriges Åkeriföretag: Drivmedelsstölderna har ökat lavinartat i Sydsverige och att allt fler uppställningsplatser för lastbilar fungerar som illegala Systembolag och langningscentraler åt minderåriga.

Västerbottens Folkblad - 14 nov 12 kl. 02:00

Vi vill stärka åkerinäringen

Lastbilstransporter är nödvändiga i ett vidsträckt och exportberoende län som Västerbotten. Nu måste reglerna ändras om inte tusentals jobb ska förloras, skriver S-riksdagsledamöterna Isak From [...].

GöteborgsPosten - 25 mar 14 kl. 14:55

Ann-Sofie Hermansson: Vilda västern i åkerinäringen

Det har blivit enkelt att skylla problemen på EU-regler och den fria rörligheten. Men egentligen äger vi den här frågan nationellt..

GöteborgsPosten - 16 maj 14 kl. 20:00

Regeringen måste ta ansvar för schysta villkor i åkerinäringen

Katarina Elmsäter Svärd (M) borde ta sitt ansvar för att svenska åkerier och chaufförer snarast ska få schysta konkurrensvillkor, i stället för att anklaga oss för smutskastning och lögner, skriver Olle Ludvigsson (S) och Lars Johansson (S)..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Åkerinäringen rasar mot väghållning

Växlande vinterväder ett problem.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.