BT > Nyheter

Friday, 15 November, 16:31

BT - 13 sep 11 kl. 07:57

Fylla vid nollning blir politisk frågaUngdomar som dricker sig berusade vid skolstartens så kallade nollning blir nu en fråga för politikerna.
? Det har blivit en trend i hela Borås att man super den dagen, säger Moa Hultin, vice ordförande i elevkåren på Sven Eriksonsgymnasiet.
Fältassistenternas debattartikel om alkoholkonsumtionen i samband med nollningen väcker starka reaktioner.
?
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Moa Hultin, Sven Eriksonsgymnasiet, Maria Gustafsson, Per Carlsson, Carlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyllavid , nollningblir , politisk, fråga
DN - 12 sep 16 kl. 08:51

Nollning urartade till fylla och våldtäkt

En våldtäkt på en 16-årig flicka har anmälts efter en urartad nollning i Borås. Enligt polisen låg ungdomar helt utslagna och hade inte en chans att ta hand om sig själva. Nu befarar man fler anmälningar om sexövergrepp..

Expressen - 28 aug 18 kl. 21:40

Nollning spårade ur – polisen efterlyser föräldrar

Fylla, förnedring, slagsmål och könsord.Polisen i Linköping talar om ”kaosliknande scener” vid fredagens nollning av nya gymnasieelever.Nu efterlyser man fler vårdnadshavare som ger sig ut bland ungdomarna.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nollning spårade ur – gymnasieflickor till sjukhus

VARBERG. Efter att en nollning på en gymnasieskola i Varberg spårade ur under måndagen fick fyra unga flickor föras akut till sjukhus, skriver Aftonbladet. Tre av flickorna var så svårt alkoholförgiftade att det krävdes intensivvårdsbehandling och en av dem togs till sjukhus i ambulans.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Nollning spårade ur – bundna elever slagna med fiskarFriends: "Dags att förbjuda nollningar"

KALMAR. Fenomenet med nollningar fortsätter att skörda offer. För några dagar sen rapporterades det om att flera tonårsflickor i Varberg hade förts till sjukhus efter att ha hetsats att dricka stora mängder alkohol.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Studenter kritiseras – efter nollning med våldtäkts-spex

UPPSALA. Läkarstudenter i Uppsala inledde vårterminen med en nollning som också som brukligt avslutades med en fest. En fest som fick en högst otrevlig eftersmak efter att en del av underhållningen spårat ur.

Nyheter 24 - 30 aug 13 kl. 17:38

Arga brev till Björlund efter stängningen av elitskolan LundsbergDe andra elitskolorna är beredda att fylla luckanBeslutet

Veckans beslut från skolinspektionen att stänga ner elitskolan Lundsberg, efter uppgifter om flera sadistiska misshandlar under skolans nollning, har väckt debatt. Elever har varit helt förkrossade, Facebookgrupper har startats och flera gamla elever har skrivit debattartiklar om det hela.Även flera politiker, med utbildningsministern Jan Björklund i spetsen, har fått ta emot kritik.

Sydsvenskan - 05 sep 13 kl. 22:55

Elevkårer utbildar i nollning

Mer hoppborgar och elektriska tjurar och mindre fylla och förnedring.
Sveriges elevkårer vill få fler elever att välja alkoholfria nollningar..

Skånskan - 12 sep 16 kl. 08:21

Flicka våldtagen under nollning

En 16-årig flicka ska ha våldtagits i helgen under ett nollningsfirande i Annelundsparken i Borås.

Uppåt 600 ungdomar hade samlats i parken och polisen rapporterar om ett omfattande fylleri. Enligt Borås Tidning finns det vittnesmål om att vuxna personer ska ha rört sig bland ungdomarna och ”tafsat” på tjejer.

BT - 13 sep 11 kl. 07:57

Fylleriet vid nollningen blir politisk fråga

Ungdomar som dricker sig berusade vid skolstartens så kallade nollning blir nu en fråga för politikerna.
? Det har blivit en trend i hela Borås att man super den dagen, säger Moa Hultin, vice ordförande i elevkåren på Sven Eriksonsgymnasiet.

BT - 26 aug 13 kl. 11:27

Elev bränd vid nollning på Lundsberg

En elev har fått brännskador vid så kallad nollning på Lundsbergsskolan, enligt polisen. Nio personer misstänks för grov misshandel.En elev vid internatskolan ska ha utsatts för en grov misshandel på skolan, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Topplistorna: Miss Li tar över som etta

Miss Lis "Så mycket bättre"-version av Petters låt "Lev nu dö sen" seglar upp på singellistans förstaplats. Bästa nykomling är Einár med låten "Drip 2 hard". På albumlistan ligger Dree Low kvar som etta med "Flawless"..

BT - 30 minuter sedan

GM-strejk pressade industrisiffror

BT - 30 minuter sedan

Protester mot föreslagen premiärminister

Inom kort kan Libanon ha en ny premiärminister i form av den 75-årige affärsmannen och politiske veteranen Mohammed Safadi. Han har gått med på att ta sig an den mycket svåra uppgiften om han får politiskt stöd – men redan uppgifterna om att det kan bli han triggar igång nya demonstrationer..

BT - 45 minuter sedan

TT-FLASH: Kina hotar att porta

Om kulturminister Amanda Lind närvarar vid kvällens prisceremoni för Gui Minhai portas hon från Kina, säger Kinas ambassadör till TT..

BT - 30 minuter sedan

Försvaret stärks långsammare än väntat

Försvarsmakten bedömer att det fattas 55 miljarder i försvarsberedningens plan för att stärka försvaret. Därför måste upprustningen ske i långsammare takt..

BT - 30 minuter sedan

Onda döttrar i modernt Lear-drama

Patrick Melrose-författaren Edward St Aubyn har skapat en modern King Lear, en åldrande mediemogul som vill dra sig tillbaka. Romanen ”Dunbar” är njutbar, även om recensenten Ingrid Elam saknar äkta tragik..

BT - 1 timme sedan

Larm om brand i villa i Dalsjöfors

Enligt ett larm från SOS Alarm brinner det i en villa i Dalsjöfors..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.