BT > Nyheter

Wednesday, 20 November, 07:25

BT - 13 sep 11 kl. 08:37

Överlidas folktandvård hotas på nytt
Folktandvården i Överlida är hotad. Igen.
Nu föreslås att denna klinik först blir ett annex till tandvårdskliniken i Svenljunga. Och att tandvården i Överlida sedan på sikt läggs ned och flyttas till Svenljunga.
?
Läs mer på BT
Läs mer om:
Överlida, Svenljunga, Roger Sjöstrand, Sjöstrand, Göteborg, Toftalyckan, Hillared, Furubergsgården, Marie Carlsson, Tina Litzell, Hanna Bengtsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överlidas, folktandvård, hotas, nytt
Skånskan - 31 jan 17 kl. 14:00

Folktandvården och socialen i nya lokaler

HÖRBY Folktandvården Skåne ska flytta till nya, toppmoderna lokaler på Storgatan i centrala Hörby.
Det innebär att det blir lediga utrymmen i vårdcentralsbyggnaden. Här ska det öppnas ett nytt socialkontor, med runt 45 arbetsplatser.

Skånskan - 03 apr 19 kl. 17:30

Tandvård firade nytt hus

BARA
Fler undersökningsrum, senaste tekniken och en arbetsmiljö som hyllas av personalen skålades i går in på Torggatan i Bara. Folktandvårdens lämnade sin tidigare hemvist i samma hus som vårdcentralen i december men efter att ha bott in sig ett tag var det på onsdagen invigning i de nya lokalerna som också blivit större.
– Bara växer, det blir fler invånare, och därför har vi valt att utöka antalet behandlingsrum.

SmålandsPosten - 29 aug 14 kl. 07:19

Folktandvården i centrum tar inte emot nya patienter

Trycket på Folktandvården i Kronoberg är hårt, inte minst i Växjö. Kliniken på Klostergatan tvingas nu säga nej till nya patienter. – Vi har ett hårt patienttryck, och särskilt i Växjö.

UT - 31 jan 14 kl. 21:47

Nytt liv i gamla folktandvården

Ägaren till gamla folktandvården vid Lilla torget vill fylla de tomma lokalerna med nytt liv. LSS-boende är ett alternativ. Sedan folktandvården flyttade till Boråsvägen för tre år sedan har de gamla lokalerna vid Lilla torget stått tomma.

Västerbottens Folkblad - 23 jan 15 kl. 10:27

Folktandvård i modern tappning

På måndag öppnar Folktandvården Teg dörrarna till sina nya lokaler på Länsmansvägen 5. Den första av länets tandvårdskliniker som byggs efter ett nytt koncept som ska öka tillgängligheten för patienter och personal. Folktandvården Västerbotten har totalt 33 tandvårdskliniker.

ÖstersundsPosten - 21 dec 15 kl. 05:52

Nytt läge för Folktandvården i Strömsund

Kristin Gahnström Jonsson, chef för Folktandvården inom Region Jämtland Härjedalen, är lite överraskad över etableringen i Hammerdal. I utredningen som föregick regionfullmäktiges beslut att avveckla fem tandvårdskliniker fanns en risk- och konsekvensanalys där det står att "Också för en privat aktör är det svårt att få ekonomisk bärkraft med ett litet patientunderlag. Det innebär att sannolikheten för att privata etableringar sker på platser där folktandvårdens kliniker läggs ner i praktiken kan vara liten"..

ÖstersundsPosten - 14 jan 15 kl. 16:29

Nedläggning av Gällö eller Bräcke i nytt läge

I tisdags kväll avslutades den medborgardialogsturné som politiker och tjänstemän från regionen genomfört på en rad orter i länet för att informera om planerna på att lägga ner ett antal folktandvårdskliniker. Region Jämtland Härjedalen måste spara fem miljoner kronor och genom att lägga ner ett antal kliniker och centralisera folktandvården till kommunernas centralorter vill man skapa färre men större enheter som kan erbjuda en mer kvalificerad vård..

ÖstersundsPosten - 04 apr 15 kl. 16:52

Snart nytt försök till beslut om Folktandvården

Förslaget till sparpaket inom Folktandvården, som ska sänka kostnaderna med 5 miljoner kronor, har flera gånger legat på regionstyrelsens bord och efter mötet i januari fattades ett beslut som fastställde förslaget till regionfullmäktige i februari. Men där stötte majoriteten (S, V och MP) åter på patrull när Alliansen drev igenom en så kallad minoritetsåterremiss, som även Sverigedemokraterna röstade för. Det innebar att frågan skulle tas upp i regionens samverkansråd där länets kommunalråd sitter.

LV - 03 jun 15 kl. 08:15

Ny folktandvård för 19 miljoner

Folktandvården i Vimmerby ska få nya lokaler. I dag väntas landstingsfullmäktige fatta beslut om att riva en del av gamla Svanen och bygga nytt för 19 miljoner kronor..

Dalarnas tidningar - 31 mar 16 kl. 19:25

Nytt chefsavhopp från folktandvården i Västerbergslagen

Nu har chefen för folktandvården i Smedjebacken, Susanne Billström, 49, Morgårdshammar, också sagt upp sig..

DalaDemokraten - 31 mar 16 kl. 19:25

Nytt chefsavhopp från folktandvården i Västerbergslagen

Nu har chefen för folktandvården i Smedjebacken, Susanne Billström, 49, Morgårdshammar, också sagt upp sig..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Löfven: Svagt S-stöd en markering

Socialdemokraterna brottas med svagt opinionsstöd och utmanas som största parti av SD..

BT - 15 minuter sedan

Asap Rocky stödjer flyktingar i Sverige

Förutom nya mjukiskläder till de intagna på Kronobergshäktet tänker Asap Rocky även donera pengar till den ideella svenska flyktingorganisationen FARR..

BT - 45 minuter sedan

Protestvågen i världen: Ung, ledarlös, folklig

Stora, regeringskritiska protester pågår i flera länder samtidigt. Finns det något som förenar dem?.

BT - 1 timme sedan

Tågresan tippas bli årets julklapp

Elcykel, VR-glasögon och robotdammsugare hör till de tidigare vinnarna. Men förra året fick teknikprylarna ge plats för det återvunna plagget, och bland de tippade vinnarna finns fler hållbara kandidater. Snart presenteras årets julklapp 2019..

BT - 45 minuter sedan

Brukare svalt i en vecka och hittades i avföring – avled sedan på sjukhus

En brukare hittades i misär och egen avföring – två veckor senare avled hen på sjukhus. Hemtjänstpersonal larmade flera gånger om behov av utökade insatser – men missade att berätta att brukarens telefon var avstängd då telefonräkningen inte betalats. – Det är fruktansvärt, men det är också en väldigt svår situation, säger Jeanette Zachau, socialt ansvarig samordnare.

BT - 1 timme sedan

Bris: Lag om barnrätt måste förberedas bättre

Barnkonventionen fyller 30 år och vid årsskiftet blir den del av svensk lag. Men många kommuner saknar en strategi för hur de ska säkerställa barnens rättigheter, enligt Bris..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.