Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 18 November, 04:19

Affärsvärlden - 13 sep 11 kl. 09:22

400 berörs av sandviks omflyttDe åtgärder Sandvik vidtar för att försöka lyfta lönsamheten inom division Materials Technology, SMT, kan komma att innebära att cirka 400 personer måsta lämna bolaget..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sandvik, Materials Technology, SMT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 400, berörsav , sandviks, omflytt
SvD - 17 jul 14 kl. 18:15

Rapporten en kalldusch för Sandviks vd

Rapporten blev en kalldusch. Men gruvmarknaden har stabiliserats på låga nivåer och marginalerna bör förbättras kommande kvartal, berättar Sandviks vd Olof Faxander..

Kristianstadsbladet - 23 apr 13 kl. 13:19

Sandviks aktie lyfter trots vinstras

Sandvik fick se vinsten rasa med 38 procent under första kvartalet, 350 miljoner under snittförväntningarna. Men trots det stiger aktien på Stockholmsbörsen.
Vinsten före skatt för årets första kvartal föll till 2 078 miljoner kronor, mot vinsten före skatt på 3 371 miljoner kronor motsvarande period 2012.

Affärsvärlden - 13 sep 19 kl. 11:06

Sandviks SMT tar stororder

Sandviks division Sandvik Materials Technology, SMT, har fått en order värd cirka 400 miljoner kronor..

Affärsvärlden - 21 mar 14 kl. 13:02

Därför nobbar Lundberg Sandviks styrelse

Under förmiddagen meddelade Sandviks valberedning att Fredrik Lundberg avböjt omval till bolagets styrelse. Nu berättar Fredrik Lundberg om beslutet att lämna styrelsen..

Affärsvärlden - 11 aug 15 kl. 09:40

Sandviks ordförande: Därför fick Faxander gå

Sandviks ordförande Johan Molin inledde dagens presskonferens med att berätta att styrelsen beslutat att avskilja Olof Faxander från vd-tjänsten med effekt från och med igår..

DI - 11 aug 15 kl. 09:29

Sandviks ordförande: Därför fick Faxander gå

Sandviks ordförande Johan Molin inledde dagens presskonferens med att berätta att styrelsen beslutat att avskilja Olof Faxander från vd-tjänsten med effekt från och med igår..

DI - 22 jan 19 kl. 19:04

En kalldusch för Sandviks aktieägare

På måndagens rapportpresentation öste Sandviks vd Björn Rosengren beröm över sin gruvutrustningsaffär som ”går från klarhet till klarhet”. Men redan på tisdagen var det ”dags för nytt ledarskap” när han och affärsområdets chef Lars Engström ”tillsammans” kommit överens om att han ska ersättas under 2019..

Skånskan - 23 sep 19 kl. 17:26

Från Sandviks historia till när Sten Sture försvann

SVEDALA Höstens program med Svedala föreläsningsförening inleds med en kväll om ortens största industri och därefter blir det fåglar, mat, Snoddas och mycket mer.Jesper Löfberg är i år först ut på Kulturhuset Flammans scen när Svedalas föreläsningsförening drar igång hösten den 1 oktober. Han berättar då om Sandvik – Svedalas största industri som snart har funnits på orten i 140 år.

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 14:23

200 berörs av Sandviks sparprogram


Verkstadskoncernen Sandvik skär ner produktionen i Sandviken och Norrköping inom affärsområdet Sandvik Machining Solutions (SMS).114 anställda i Sandviken och 92 i Norrköping berörs av avvecklingen, enligt ett pressmeddelande från bolaget.I Sandviken räknar bolaget med att kunna hitta nya jobb för de som blir övertaliga inom koncernen.

TA - 29 jan 14 kl. 14:23

200 berörs av Sandviks sparprogram


Verkstadskoncernen Sandvik skär ner produktionen i Sandviken och Norrköping inom affärsområdet Sandvik Machining Solutions (SMS).114 anställda i Sandviken och 92 i Norrköping berörs av avvecklingen, enligt ett pressmeddelande från bolaget.I Sandviken räknar bolaget med att kunna hitta nya jobb för de som blir övertaliga inom koncernen.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 11:31

Tar rygg på Nordiska Värdeportföljen

PORTFÖLJUPPDATERING Avkastningsportföljen investerar i en aktie som sedan tidigare finns i Nordiska Värdeportföljen..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:46

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:02

Peter Hamberg tankar aktier i Net Ent

Peter Hamberg köpte den 14 november 80.000 B-aktier i Net Ent. Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:05

ING: SEB välpositionerad mot eventuella kostnader

Storbanken SEB är överlag välpositionerad för att hantera eventuella kostnader ifall sådana skulle uppstå med anledning av de penningtvättsuppgifter från SVT-programmet Uppdrag granskning som SEB informerade om på fredagsmorgonen. Det bedömer investmentbanken ING, rapporterar Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:47

Midroc New Technologys vd: Det slutgiltiga Powercell-priset en kompromiss

Midroc har förhandlat med Bosch under en lägre tid och eftersom kursen i Powercell steg brant under tiden hade parterna svårt att enas om priset. Det slutliga priset om knappt 107 kronor per aktie - stor rabatt i förhållande till rådande kurs - var resultatet av en kompromiss..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:43

Aktierna som går mot strömmen

Efter en öppning uppåt vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som tyngsta sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:26

Mohammed al-Amoudi säljer i Powercell

Det tyska verkstads- teknikbolaget Bosch har köpt drygt 5,8 miljoner aktier i det First North-listade bolaget Powercell, motsvarande 11,3 procent av aktierna i bränslecellsbolaget. Aktierna såldes av Midroc som kontrolleras av Preem-ägaren Mohammed al-Amoudi..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:13

Carnegie: Småspararfavoriten fortfarande köpvärd

Carnegie har höjt riktkursen för Embracer till 95 kronor, från tidigare 93:30, efter gamingbolagets rapport på torsdagen. Investmentbanken upprepar samtidigt sin köprekommendation..

Affärsvärlden - I förrgår: 11:09

UBS: Här får investerare räkna med ett svagt 2020

Investerare bör förbereda sig på låg avkastning under 2020, då handelskriget mellan USA och Kina väntas dra ned tillväxten. Tillväxten kommer dock sannolikt att hämta sig under andra hälften av 2020, säger UBS Asienstrateg Niall MacLeod till South China Morning Post..

Affärsvärlden - I förrgår: 10:49

SEB och Elekta tunga sänker på börsen

Efter en initial uppgång vände Stockholmsbörsen på fredagsmorgonen ned med SEB som sänke. Storbanken uppgav att SVT:s Uppdrag granskning hört av sig med frågor om misstänkt penningtvätt i Baltikum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.