Expressen > Nyheter

Thursday, 14 November, 15:51

Expressen - 13 sep 11 kl. 09:17

Mangs misstänks för polisskottMALMÖ. Den misstänkte serieskytten i Malmö, Peter Mangs, 39, tros också ha varit ute efter att döda poliser. Han begärs häktad misstänkt för mordförsök på personal på polisstationen Davidshall i Malmö. Klockan 11 inleds häktningsförhandlingen. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
MalmÖ, Malmö, Mangs, Davidshall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mangsmisstänks för , polisskott
Nyheter 24 - 11 maj 12 kl. 10:40

Så gick gripandet till - här är samtalet mellan Mangs och polisen


Den misstänkte serieskytten fick krypa baklänges ner för trappan innan polisen kunde gripa honom. MALMÖ. Klockan är 18:24:28 den 6 november 2010 när det ringer på telefonen hemma hos Peter Mangs.

Sydsvenskan - 28 nov 15 kl. 04:00

Ett svar på gåtan Peter Mangs

För två år sedan, i november 2013, möttes Mattias Gardell och Peter Mangs i ett intervjurum på säkerhetsanstalten Saltvik i Härnösand.De var nyfikna på varandra. Peter Mangs är dömd till livstids fängelse för en serie rasistiska mord och mordförsök i Malmö.

BT - 14 maj 12 kl. 14:25

Försvaret: Mangs saknade motiv

Försvaret i rättegången mot Peter Mangs, åtalad för tre mord och tolv mordförsök, pekar på att det saknas dna-bevis mot den misstänkte serieskytten.
- Han har inte träffat målsägandena, och har inte heller något ont mot dem, säger försvarsadvokat Douglas Norking.
Försvarets linje är att Mangs varit intresserad av beteendevetenskap och därför studerat människors reaktioner, till exempel när han erkänt brott.

BT - 19 jun 12 kl. 11:40

Mangs berättar själv i rätten

Tre mord och tolv mordförsök har nu betats av - nu är det dags för flera dagar med allmän bevisning och därmed flera besvärande vittnesmål att lyssna på för misstänkte Peter Mangs. Mangs vän ska till exempel redogöra om promenader där Mangs bland annat ska ha erkänt alla tre morden. Och snart dyker psykologer och läkare upp för att berätta om Mangs intresse för dödande.

Trelleborgs Allehanda - 28 jan 13 kl. 07:18

Mangs kan fällas på fler punkter

Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX
Rättegången i hovrätten i Malmö mot livstidsdömde Peter Mangs har inletts. Åklagarna har under förmiddagen på nytt redogjort för bevisen mot honom. Huvudpersonen gör som i tingsrätten: Läser en bok.

TA - 22 maj 12 kl. 17:38

Vännen vittnade om Mangs dödshot

Foto: Scanpix
Om du går till polisen dödar jag dig och din familj.
Peter Mangs barndomsvän vittnade om ett hot med den innebörden sedan Mangs just bekänt ett mord och ett mordförsök för honom. Men när Mangs själv hördes i rätten avvisade han allt.

Kristianstadsbladet - 22 maj 12 kl. 17:39

Vännen vittnade om Mangs dödshot

Foto: Scanpix
Om du går till polisen dödar jag dig och din familj.
Peter Mangs barndomsvän vittnade om ett hot med den innebörden sedan Mangs just bekänt ett mord och ett mordförsök för honom. Men när Mangs själv hördes i rätten avvisade han allt.

BT - 28 jan 13 kl. 17:25

Peter Mangs läser vidare i hovrätten

Livstidsdömde Peter Mangs kräver frikännande från domen för mord och mordförsök, men vill slippa vara med under hela rättegången i hovrätten i Malmö. Första dagen ägnade han sig åt medhavd lektyr och hade tidvis fingrarna i öronen. När rättens ordförande, Göran Abelson, i inledningen ropade upp Mangs namn vinkade denne med ena handen och bekräftade personnummer och bostadsadress med ett kort "ja".

BT - 14 maj 12 kl. 07:49

Mangs var rädd för att skada

Rädslan för att skada andra var orsaken till att den misstänkte serieskytten Peter Mangs först sökte psykiatrisk vård.
Följ rättegången via TT:s reporter direkt inifrån rättegångssalen! När rättegången mot honom inleddes vid Malmö tingsrätt målade åklagarna upp hans liv.

BT - 25 apr 13 kl. 11:38

Hovrätten dömer Mangs till livstids fängelse

Hovrätten dömer Peter Mangs till livstids fängelse för två mord och åtta mordförsök. Mangs greps och häktades i november 2010, efter en serie skottdåd i Malmö, som främst riktades mot människor med invandrarbakgrund. Han kom att kallas "serieskytt och "en ny laserman".

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Nadia, 32: ”Därför är så många män dåliga i sängen”

”De flesta män suger på sex”.Det menar sex-experten och influencern Nadia Bokody i en uppmärksammad krönika om vad män gör fel – och varför många män faktiskt är dåliga i sängen..

Expressen - 1 timme sedan

AP7-höjdaren om det nya fondtorget: ”En utmaning”

PPM-utredningen ”Ett bättre premiepensionssystem” föreslår ett kraftigt minskat fondtorg som helt kontrolleras av en ny statlig myndighet.– En stor utmaning förstås, kommenterar Johan Florén, chef för kommunikation och ägarstyrning i AP7, i programmet Di TV Hållbart näringsliv..

Expressen - 1 timme sedan

Attacken mot judiska begravningsplatsen

84 judiska gravplatser skändades med grön målarfärg.Tilltaget fick Israels ambassadör Benny Dagan att besöka begravningsplatsen i Danmark.En av den nynazistiska Nordiska Motståndsrörelsens ledande medlemmar har efteråt häktats som misstänkt för inblandning i dådet..

Expressen - 1 timme sedan

Ladis dog ”i panik” – fick spruta i hjärtat

Margrét Magnúsdóttirs cocker spaniel Ladis avlivades med en spruta rakt in i hjärtat – i vaket tillstånd.Enligt Margrét skrek Ladis i panik innan döden till slut infann sig.– Det var ovärdigt.

Expressen - 2 timmar sedan

Sjöfarten dubbelt så stor klimatbov som vi trott

Utsläppen från inrikes sjöfart är mer än dubbelt så stora än svenska myndigheter tidigare trott. En ny, mer säker, beräkningsmetod visar att utsläppen ökat från 2010 och framåt.  – Gapet till klimatmålet för transporter har ökat med den nya metoden, säger Jonas Allerup, klimatanalytiker på Naturvårdsverket..

Expressen - 2 timmar sedan

Uppgifter: Flera pistoler stulna från Rosenbad

Både vapen och ammunition har stulits ur ett låst vapenskåp inne på Regeringskansliet, enligt uppgifter till Dagens Juridik.Vapnen är ”extravapen” ska ha varit avsedda att användas vid exempelvis en terrorattack. .

Expressen - 2 timmar sedan

Stödet till Tim – från oväntat kungligt håll

Svenska Tim Vesterberg har förlovat sig in i brittiska kungahuset. Strax efter beskedet kom en hälsning från ett oväntat håll – svenska Louise, som gift sig med den malaysiske kronprinsen..

Expressen - 2 timmar sedan

Nellas mördare förvandlad: Är besatt av ”mörka tankar”

29-årige Johan Fallqvist är dömd till livstids fängelse för det brutala mordet på Nella Olander.I fängelset har han fortsatt sin våldsamma förvandling.För personal har mördaren berättat hur ”mörka tankar” om att skada sina medfångar tar upp större delen av hans vakna tid..

Expressen - 3 timmar sedan

Deval Patrick kandiderar till presidentposten

Tidigare guvernören och nära vännen till Barack Obama, Deval Patrick, kandiderar till att bli USA:s president. Det skriver New York Times. .

Expressen - 3 timmar sedan

Klart: Så mycket höjs pensionerna 2020

I dag beslutar regeringen om att fastställa inkomstbasbeloppet.Det innebär att 1,5 miljoner pensionärer får veta var ökningen av inkomst- och tilläggspensioner landar 2020.– Inkomstpensionerna och tilläggspensionerna kommer att öka med 2,1 procent år 2020, vilket innebär en verklig ökning av pensionerna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.