Regeringen > Nyheter

Tuesday, 12 November, 09:00

Regeringen - 12 sep 11 kl. 17:33

Flera EU-länder kritiska till kommissionens budgetförslagNär EU-ministrarna träffades i rådet för allmänna frågor den 12 september framförde ett antal länder kritik mot kommissionens förslag till EU:s nästa långtidsbudget som de tycker är för högt. Rådet för allmänna frågor den 12 september 2011 Pressmeddelande: Smalare och vassare EU-budget EU-representationen i Bryssel, 12 september 2011.
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
EU, Bryssel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera EU-länder, kritiskatill , kommissionens, budgetförslag
YLE - 11 aug 16 kl. 19:20

Vänsterförbundet och SDP kritiska till budgetförslaget

Vänsterförbundets ordförande Li Andersson säger angående Finansministeriets budgetförslag att det är ett steg i rätt riktning att sänka inkomstbeskattningen om sänkningen riktas så att den gynnar framför allt låginkomsttagarna. Utan en särskild kompensation till låginkomsttagarna finns det enligt Andersson en risk för att deras beskattning kommer att skärpas. Ministeriets förslag om sänkt arvsskatt och en höjning av hushållsavdraget gynnar enligt Andersson höginkomsttagarna.

Opinionen.se - 08 feb 13 kl. 07:39

Svensk rabatt i nytt budgetförslag

Ett nytt budgetförslag är på gång och de 27 EU-ledarna ska samlas på nytt klockan 06.30. I det nya förslaget erbjuds Sverige en klumpsummerabatt på EU-avgiften, enligt diplomatkällor.

UT - 12 sep 13 kl. 07:23

Fyra budgetförslag möjligt i fullmäktige

Tre budgetförslag, kanske fyra. Så ser det ut inför fullmäktiges budgetmangling. Förra veckan presenterade den styrande borgerliga minoriteten sitt förslag till budget för nästa år.

Opinionen.se - 08 feb 13 kl. 06:10

Nytt EU-budgetförslag "på gång"

Ett nytt budgetförslag är på gång och de 27 EU-ledarna ska samlas på nytt klockan 06.30, uppger EU:s ordförande Herman Van Rompuy på Twitter. Van Rompuy strävar efter att först nå en uppgörelse kring den totala utgiftsnivån för 2014-2020.

ÖstersundsPosten - 10 okt 17 kl. 23:07

Oppositionen i Ragunda kritiska till Socialdemokraternas budgetförslag

Budgetförslaget är överlag ett dåligt beslutsunderlag. Det anser Ragundas oppositionsråd Eva Sundin (AfR) som tillsammans med Elisabeth Björklund (AfR) därför reserverade sig mot Socialdemokraternas budgetförslag..

EU-Parlamentet - 01 dec 14 kl. 14:45

Artikel - EP i veckan: Klimatsamtal, euroländernas budgetförslag och Lux filmpris

Allmän information : Denna vecka sammanträder ledamöterna i utskotten. De diskuterar bland annat mänskliga rättigheter i Ryssland, den syriska flyktingkrisen och EU:s ekonomiska prioriteringar för 2015 samt kommissionens syn euroländernas nationella budgetförslag. Under veckan träffar också ledamöterna parlamentariker från Afrika, Västindien och Stillahavsländerna i Strasbourg.

Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 08:38

EU-kommissionens förslag långt ifrån tillräckliga

EU-kommissionen presenterade i onsdags ett paket med åtgärder som ska ”leda, och inte bara anpassa oss till, en energiomställning”, men förslaget som är tänkt att ge EU en globalt ledande position kritiseras för att vara business as usual, eller ännu sämre. ”Clean Energy for All Europeans” som åtgärdspaketet heter innehåller policy förslag som ska hjälpa EU att förverkliga parisavtalet. Till exempel vill kommissionen fokusera på energieffektiviseringar, bli globalt ledande inom förnybar energi och ge rättvisa villkor för konsumenterna.

SmålandsPosten - 05 jun 19 kl. 17:48

Hård kritik mot varandras budgetförslag

Inte helt oväntad är den blågröna majoriteten och oppositionen kritiska till varandras budgetförslag..

UT - 15 nov 14 kl. 12:56

Två budgetförslag ska bli ett

Två budgetförslag, i väntan på en kompromiss.
I går berättade två av de politiska grupperingarna i Ulricehamns kommun, S och V respektive trepartialliansen (M, KD och FP), hur de vill hantera kommunens ekonomi nästa år. Både grupperna är inställda på att kompromissa.

NT - 21 sep 15 kl. 17:36

SD kritiska till budgetförslaget

Sverigedemokraterna kritiserar regeringens budgetförslag, och kallar reformerna för blygsamma..

YLE - 09 aug 17 kl. 15:53

Orpo presenterar finansministeriets budgetförslag – Yle sänder direkt

Finansminister Petteri Orpo (Saml) håller en presskonferens om finansministeriets budgetförslag för nästa år. Du kan följa med konferensen direkt från och med klockan 16.55.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.