Nyteknik > Teknik

Friday, 15 November, 18:42

Nyteknik - 13 sep 11 kl. 09:03

Korslimmad finsk designFinlands nya naturcentrum ?Haltia? blir landets frst offentliga byggnad i korslimmat tr. Bjlklag, inner- och yttervggar, tak, olika strukturer, brdorna ? hela alltet byggs med prefabricerade CLT-element, ?
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Korslimmad, finsk, design
HBL - 12 sep 14 kl. 13:35

Studio HBL • Finsk design är "hardcore"

Daniel Golling är svensk journalist som via sin design-podcast Summit initierat ett internationellt stipendium för unga lovande formgivare, som ska hjälpa dem att visa upp sig internationellt. Den här gången söker han en finsk pristagare.  Formgivaren Sebastian Jansson talar om sina aktuella projekt, och vad som krävs för att som designer slå igenom i en ekonomiskt tuff värld.

DalaDemokraten - 29 apr 15 kl. 11:51

Finsk design får nytt liv i Hedemora

För några år sedan beslutade Föreningen Hantverk och design att samla information och föremål från Alvar Aaltos tid i södra Dalarna, för att skapa en visningslokal..

Dalarnas tidningar - 29 apr 15 kl. 11:51

Finsk design får nytt liv i Hedemora

För några år sedan beslutade Föreningen Hantverk och design att samla information och föremål från Alvar Aaltos tid i södra Dalarna, för att skapa en visningslokal..

YLE - 20 jul 17 kl. 05:51

Lyxig aspekt i ekologiska produkter lockar Frankrike - finsk ekodesign intresserar

När man på finländska Paptic nyligen visade upp sina produkter i Frankrike, överraskades många potentiella kunder inte bara av företagets påsar ur miljösynpunkt, utan även ur en estetisk aspekt. - Påsen känns varken som papper eller plast, utan snarare som textil och det är intressant, tycker potentiella kunden Blandine som arbetar inom kosmetikabranschen. Esa Torniainen, en av Paptics grundare, presenterade nyligen i Paris företagets påsar gjorda av träfiber som ska ersätta plastpåsar.

HBL - 18 jun 12 kl. 13:43

Finländsk design visas i Kina på Radical Design Week

Kampanjen Radical Design Week ska i höst främja finländsk design och export i Shanghai i Kina. Målet är att vitalisera samarbetet mellan Finland och Kina och att uppmuntra finländska företag att gå in på den kinesiska marknaden.Programmet omfattar 40 kreativa evenemang.

YLE - 20 jul 17 kl. 05:44

Morgonkollen: Stödet för regeringspartierna i botten, finsk ekodesign lockar i Frankrike, John McCain har fått en hjärntumör

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Inrikes Stödet för regeringspartierna är rekordlågt, visar Yles senaste partimätning. Det är framför allt Centern som tappar stöd och landar på sin lägsta nivå sedan 2012.

HBL - 10 dec 13 kl. 06:46

Finsk design tillverkas i oetiska förhållanden

Otaliga brister i arbetarskyddet har uppdagats i den thailändska fabrik som tillverkar glasprodukter för Marimekko och Fiskars.I undersökningen som gjordes av Finnwatch framkom bland annat att de anställda inte hade ändamålsenlig skyddsutrustning, arbetsmiljön var väldigt het och de anställda fick inte tillräckligt med pauser. Fiskars har påpekat bristerna för fabriksledningen, men utan resultat.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sommar med finsk design

"Det kommer att vara mycket igenkänning över den här utställningen".

Nya Wermlands Tidningen - 09 aug 17 kl. 09:50

Finsk design i Kulturveckan

Matti Klenell är den Sunnebördige formgivaren av möbler och glas som jobbat i New York, Novi Bor och Nuutajärvi. På det senare stället har glastillverkaren Iittala haft en legendomsusad hytta där Klenell för första gången designade föremål åt företaget..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Volkswagens tunga investering: 640 miljarder på elbilar

Volkswagen investerar 60 miljarder euro, motsvarande 640 miljarder kronor, fram till 2024 i en elektrifiering av kommande bilmodeller..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Fords elbil avslöjad före premiären

På söndag skulle det vara klimax. Efter lång tids väntan och massvis med teasers var tanken att Ford skulle ryckt skynket av sin framtid. Men överraskningen uteblir – detta då Mustang Mach-E redan avslöjats..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Shapes rörkonstruktion fick SSAB:s stålpris

Vinnaren av det tjugonde Swedish Steel Prize tilldelas priset för banbrytande användning av martensitiskt stål i en 3d-formad rörkonstruktion för takräcken till bilindustrin..

Nyteknik - 6 timmar sedan

”Låt företagen ta fullt ansvar vid en kärnkraftolycka”

REPLIK. Ni har helt rätt om kärnkraften men ändå helt fel. Det är kostnaden vid en eventuell olycka som är kruxet med kärnkraft.

Nyteknik - 7 timmar sedan

Nu ska de bygga en flygande prototyp av sin jetdrivna mc

Deras flygande motorcykel ska prestera 241 km/h – men enligt Jetpack Aviation är den teoretiska toppfarten över 640 km/h. Nu har investerare lagt pengar för att få upp en prototyp i luften.  .

Nyteknik - 8 timmar sedan

13 timmars legobygge – fast på bara 8 minuter

Ny Teknik (med spännande gäster!) byggde lego i 13 timmar. Vi testade att skruva upp hastigheten med 10 000 procent.

Nyteknik - 8 timmar sedan

Addtechs it-system fortfarande utslagna efter hackerattack

För två veckor sedan drabbades teknikkoncernen Addtech av ett ransomwarevirus. Fortfarande har många av dotterbolagen stora problem, med försenade leveranser till följd..

Nyteknik - 9 timmar sedan

”Skinn” av kolnanorör kan skydda framtidens raketer

Forskarnas nya kompositmaterial öppnar vägen för böjliga värmesköldar med låg vikt. Deras kolnanorör skulle kunna täcka framtidens raketer, som ett tunt skinn..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Rymdministern: Därför investerar Sverige över en miljard per år i rymden

Nästa år ska Sveriges rymdbudget för första gången ligga på över en miljard kronor. ”Det här skapar jobb i Sverige”, säger rymdminister Matilda Ernkrans..

Nyteknik - 10 timmar sedan

IEA: Elbehoven i framtiden blir enorma

Elektricitet får en allt viktigare roll i världens framtida energisystem. Användningen kommer att växa mer än dubbelt så snabbt jämfört med ökningen av det totala energibehovet, enligt IEA..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.