YA > Opinion

Friday, 15 November, 03:59

YA - 07 sep 11 kl. 06:30

Att orka hela grundskolanP tisdagen kom regeringens svar: Man satsar 2,6 miljarder kronor. Det r inte alltid s ltt att rkna rtt i politikens vrld. Men givetvis r det en vlkommen och rejl satsning p att lyfta landets alla elever i ett s viktigt mne som matematik.
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att orkahela , grundskolan
Kristianstadsbladet - 07 sep 11 kl. 06:30

Att orka hela grundskolan

Skolverket begärde i förra veckan 1,3-2 miljarder kronor av regeringen till en satsning på att förbä?
Förutom att regeringen går Skolverket till mötes med 1,3 miljarder kronor till vidareutbildning av lärarna ska ytterligare 1,3 miljarder gå till ett mattelyft åren 2012?2015.

YLE - 01 okt 16 kl. 09:57

Grundskolan goes MOVE – den sittande livsstilen behöver motvikt

- Det var jättemycket tyngre än jag trodde. Det gjorde ont i axlarna och sen orkade man inte med magmusklerna heller, säger Emma Johansson, femteklassare i Vindängens skola i Esbo, efter sit-up mätningen. Ändå orkade hon mycket bra.

YLE - 08 aug 16 kl. 18:01

Professor efterlyser omfattande förnyelse av grundskolan

Grundskolan är en finländsk toppinnovation från 1970-talet. Under ett halvt århundrade har den ändå föråldrats, visar en färsk utredning. Eleverna trivs inte i skolan, inlärningsresultaten sjunker och allt fler kan falla av kälken - och skolan är inte längre jämlik för alla.

HBL - 14 aug 12 kl. 05:30

Lärare ryter till mot läroplanen i grundskolan

Är det viktigare att vi skapar ett Nokialandia eller borde vi utgå från barnens behov? frågar sig Johan Nyberg, läraren som vill tala ut om sina erfarenheter av strukturella problem i grundskolan.I dagarna återvänder över en halv miljon elever till grundskolan för att inhämta ännu en läsårsportion av kunskap och färdigheter för framtiden, för livet.

YLE - 17 maj 17 kl. 08:54

De som bara går grundskolan får korta karriärer - högskoleutbildning kan ge 15 år mer jobb

Lägre utbildning betyder också färre arbetsår, visar statistik som fackcentralen FFC har tagit fram. Personer som bara har gått grundskolan jobbar under mindre än hälften av sin arbetsföra tid. I Finland finns 613 000 arbetsföra personer med endast grundskoleutbildning, enligt FFC:s statistik Kvinnor med endast grundskoleutbildning jobbar i medeltal i 21 år och män i 24, visar FFC:s siffror.

YLE - 07 aug 14 kl. 06:00

Pensionsförhandlare vill få dig att orka

Det är paus utanför ett bygge i Böle i Helsingfors. Muraren Hannu, en man i 60-årsåldern röker sin cigarett medan han berättar om sina yrkesskador. Det har behövts ett par operationer för att hålla honom arbetsför och nu har han slitage i knäna.

Skånskan - 29 apr 16 kl. 09:03

”Vi sadlade om till live för att orka”

Kultur och Nöje Rebecca & Fiona byter kostym och kliver ut på scenen tillsammans med sitt band. I kväll, fredag den 29 april, spelar de på Babel i Malmö och den 7 maj kommer de till Mejeriet i Lund.
– Vi sadlade om till live för att orka, säger Fiona FitzPatrick.

YLE - 06 jun 17 kl. 11:40

Många använder medicin för att orka prestera på jobbet - unga vuxna i farozonen

Ungefär 15 procent av de människor som är ute i arbetslivet använder receptbelagda mediciner för att orka med sitt jobb, visar en enkät. Receptbelagda läkemedel används mest i åldersgruppen 18-29 år. Unga vuxna använder sig av både psykmediciner och värkmediciner för att klara av sitt arbete.

Skånskan - 21 feb 16 kl. 08:00

Stora förändringar väntas i grundskolan

lund Vilka blir konsekvenserna om Svaneskolan görs om till gymnasium? Frågan utreds av barn och skolförvaltning Lunds stad.
Vad Skånska Dagbladet erfar från en säker källa skulle det leda till de största förändringarna inom skolvärlden på decennier.

Cornucopia - 05 sep 17 kl. 16:54

Teachers! Leave them kids alone! - Lärartäthet och kostnad för grundskolan i Europa

Sveriges skolsystem är mer ineffektivt än exempelvis Norges och Islands, men inte värst i Europa. Likväl lyckas såväl Island som Norge uppnå bättre lärartäthet trots likartat kostnadsläge.
Elever per lärare i grundskolan, samt kostnad per lärare.

Fler nyheter från YA

YA - 05 okt 17 kl. 12:43

Replik: "Sverige är inte hotat"

Först och främst: orden "Notan för stridspittarnas fest blev en halv miljard" var inte mina utan rubriken på den krönika, skriven av Katarina Mazetti, som jag länkade till i min tweet. Detta faktum är jag övertygad om är alldeles uppenbart för de flesta av mina följare på Twitter, så även för Petter Birgersson..

YA - 21 feb 17 kl. 14:37

Carolin Dahlman: Nej, invandringen är inte bara lönsam

Bara för att Trump har sagt en sak behöver man inte tycka motsatsen..

YA - 16 jan 17 kl. 16:10

Fattigdom är värre än ojämlikhet

Hur mycket äger världens rikaste? Väldigt mycket. Om man får tro välgörenhetsorganisationen Oxfam äger åtta personer i världen lika mycket som den fattigare hälften av jordens befolkning tillsammans..

YA - 16 jan 17 kl. 03:00

Nylander: Det finns ingen mödomshinna

I det allra första kapitlet i författaren Lina Wolffs Augustprisvinnare De polyglotta älskarna finns det en beskrivning av hur en kvinna förlorade oskulden och fick en spräckt mödomshinna som började blöda..

YA - 16 jan 17 kl. 03:00

Staten ska inte äga – sälj affärsbolagen

Staten ska inte driva affärsverksamheter. Särskilt inte om staten är en dålig ägare. Vilket staten ofta är, enligt Riksrevisionen..

YA - 14 jan 17 kl. 03:00

Karin Pihl: Män med dåligt Tinderflyt är ett samhällsproblem

Vad händer i ett land där andelen män överstiger andelen kvinnor?.

YA - 11 jan 17 kl. 03:00

Högt pris för lite effekt

Konsumenterna betalar för en omställning av energisystemet som inte minskar klimatutsläppen..

YA - 11 jan 17 kl. 03:00

Madeleine Brandin: Upplysning 2.0

Edison revolutionerade våra liv med glödlampan 1.0, nu lever vi i ljusets 2.0 med svindlande möjligheter..

YA - 24 dec 16 kl. 03:00

Gustav Juntti: Jul på Mövenpick i Jesus skugga

Traditioner förmedlar en tillhörighet. Det högtidliga Sverige finns överallt..

YA - 05 dec 16 kl. 15:29

Grönt är skönt för Österrike

Österrikes nya president är vald. Europa kan pusta ut, men bara tillfälligt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.