VA > Ekonomi

Saturday, 16 November, 02:21

VA - 13 sep 11 kl. 08:45

IMF-stöd till Portugal13 september

IMF betalar ut 3,98 miljarder dollar i nästa utbetalning i stödpaketet för Portugal. Utbetalningen sker efter att IMF:s genomgång visat att Portugal följt villkoren i stödpaketet.
Det rapporterar Bloomberg News.

Direkt
 
Publicerad 08:45 av:  Länka hit Kommentera .
Läs mer på VA
Läs mer om:
IMF, Portugal, Bloomberg News,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IMF-stödtill , Portugal
BT - 16 jan 13 kl. 22:57

IMF-utbetalning till Portugal

Internationella valutafonden (IMF) har beslutat att överföra 839 miljoner euro till Portugal av de totalt 79 miljarder euro som stödpaketet omfattar.
Långivarna - IMF, EU och Europeiska centralbanken - kom i september överens om att ge Portugal mer tid att komma till rätta med underskotten, då en förväntad ökning av skatteintäkterna uteblev till följd av åtstramningar. Trots bakslaget har långivarna lovordat Portugals ansträngningar att genomföra tuffa nedskärningar och skattehöjningar.

DI - 07 apr 11 kl. 06:49

IMF redo hjälpa Portugal

IMF är redo att bistå i ett krispaket för Portugal om de tillfrågas. Det sade IMF i ett uttalande från Washington sent på onsdagskvällen rapporterar Bloomberg News..

VA - 07 apr 11 kl. 08:22

Portugal ber EU om stort krislån

7 april Portugal vänder sig till EU-kommissionen med en begäran om krislån, meddelade landets premiärminister i dag. Det finansiella läget för Portugal är nu så pressat att landet inte klarar sig utan den typ av stödpaket som Irland och Grekland fick av EU och IMF i fjol. Socrates tillkännagav på kvällen att han informerat EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso om att det kommer en begäran om hjälp från Portugal.

BT - 24 mar 11 kl. 13:18

EU kommer att hjälpa Portugal

- Europeiska länder kommer att undsätta Portugal om den krisdrabbade expeditionsministären från Lissabon ber om finansiellt stöd, sade Belgiens finansminister Didier Reynders på torsdagen enligt AFP. Räntan på portugisiska statsobligationer ligger på en ohållbar nivå.
Räntan på Portugals tioåriga statsobligation drog iväg ytterligare under torsdagsförmiddagen och nådde som mest upp till 7,98 procent.

VA - 24 mar 11 kl. 13:25

EU hjälper Portugal

24 mars ? Europeiska länder kommer att undsätta Portugal om den krisdrabbade expeditionsministären från Lissabon ber om finansiellt stöd, sade Belgiens finansminister Didier Reynders på torsdagen enligt AFP. Räntan på portugisiska statsobligationer ligger på en ohållbar nivå.

BT - 05 jun 11 kl. 21:21

Oppositionen vann i Portugal

Oppositionens parti - borgerliga Socialdemokraterna (PSD) - vann valet i det krisdrabbade Portugal, enligt vallokalsundersökningar.
Enligt tre olika vallokalsundersökningar kommer PSD att kunna bilda majoritetsregering tillsammans med sin traditionella politiska partner, konservativa CDC-PP.
Söndagens nyval i Portugal är det viktigaste sedan landet återgick till demokrati 1975, sade EU-kommissionens chef José Manuel Barroso, när han kom till en vallokal i Lissabon för att avlägga sin röst.

Opinionen.se - 05 maj 14 kl. 01:16

Portugal behöver inga fler lån


Portugal behöver inga fler lån. På söndagen meddelade premiärminister Pedro Passos Coelho att landet inte längre behöver stödprogrammet från EU och IMF. Beslutet fattades på ett regeringsmöte sent på söndagen efter att landet i fredags klarat EU:s och IMF:s experters sista granskning inom ramen för stödprogrammet från 2011.

TA - 05 maj 14 kl. 01:15

Portugal behöver inga fler lån

Portugal behöver inga fler lån. På söndagen meddelade premiärminister Pedro Passos Coelho att landet inte längre behöver stödprogrammet från EU och IMF.
Beslutet fattades på ett regeringsmöte sent på söndagen efter att landet i fredags klarat EU:s och IMF:s experters sista granskning inom ramen för stödprogrammet från 2011.

VA - 24 mar 11 kl. 15:13

Börsen stiger trots krisen i Portugal

24 mars Kommentar.
I dag ser vi en klassisk börsreaktion på nyheten om att Portugals regering avgår och sannolikheten för att EU och IMF får gå in och rädda landet har ökat. Tvärtemot vad man skulle kunna förvänta sig så stiger börskurserna i Europa i dag, euron stärks mot dollarn och priset på marknaden för att gardera sig mot en portugisisk betalningsinställelse går ned.

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 12 kl. 00:04

Ny miljardutbetalning till Portugal

Internationella valutafonden (IMF) godkände på måndagen en ny utbetalning av nödlån till Portugal på 1,48 miljarder euro, motsvarande nästan 13 miljarder svenska kronor. Utbetalningen kommer sedan Portugal lämnat in en ny rapport om hur budgetbantandet fortskridit. Landet får beröm av IMF, som anser att Portugal är på rätt väg och att budgetmålet för 2012 är inom räckhåll, och uppmuntras att fortsätta sparreformerna..

Fler nyheter från VA

VA - 10 timmar sedan

Nya trähus ska lagra koldioxid – högsta träbyggnaderna i dag

I över ett sekel var det förbjudet att bygga trähus högre än två våningar på grund av brandrisken. Nu kommer höghusen i trä som ska rädda klimatet. .

VA - 10 timmar sedan

En tidsresa tillbaka till 1800-talet

Ofta är det små flygplan och jeepar som gäller när man ska på safari. Men med Rovos Rail går resan med tåg. Ett nygammalt sätt som samtidigt är avkopplande och oftast mer hållbart.

VA - 10 timmar sedan

Netflix visar upp sin nordiska satsning

Netflixproduktioner som presenterades var bland annat actionthrillern Red Dot och skräckfilmen Cadaver. .

VA - 11 timmar sedan

Spotify måste ha minst en tredjedel av ljudmarknaden

”Vi måste fortsätta att hitta en miljard eller två miljarder nya dollar i intäkter varenda enskilt år framöver”,  sade Daniel Ek. .

VA - 11 timmar sedan

Så mycket kostade den sällsynta rådiamanten

Brittiska Petra Diamonds sålde på fredagen en ovanlig blå rådiamant på 20,08 carat för 14,9 miljoner dollar, motsvarande 145 miljoner kronor. .

VA - 11 timmar sedan

Apples annonsintäkter spås öka drastisk – passera 100 miljarder

 Nyckeln är tv-streamingsatsningen Apple TV+, som lanserades i september. .

VA - 12 timmar sedan

Elektas nedgång den största på fyra år

Efter lunchtid var aktien ned över 13%. .

VA - 13 timmar sedan

Finansinspektionen tar hårdare tag mot penningtvätt – tredubblar satsningar

Finansinspektionen, FI, kommer under nästa år ytterligare skärpa arbetet mot penningtvätt. .

VA - 14 timmar sedan

Fler unga väljer att jobba som konsulter: Så gynnas arbetsgivarna

Andelen unga medarbetare har länge varit högre bland konsulter, jämfört med övriga arbetsmarknaden. Det är en trend som rekryteringsföretaget Gazella ser fortsätta växa och det finns många fördelar för arbetstagaren – som också gynnar arbetsgivaren. .

VA - 14 timmar sedan

”ICA-aktien kan rasa 75%”

Måns Larsson, på Makuria Investment Manager, ser ICA som en blankningskandidat och  att bolaget tog skada av en ökad konkurrens i Sverige. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.