SvD > Utrikes

Tuesday, 12 November, 02:39

SvD - 13 sep 11 kl. 08:33

Kina: 32 gripna för ?rännstensolja?32 personer har gripits i Kina, misstänkta för att ha tillverkat och sålt ?rännstensolja? - matolja som gjorts av rester av använd olja som fiskats upp ur restaurangers avlopp..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina32 , gripnaför , rännstensolja
Kristianstadsbladet - 08 sep 14 kl. 09:03

Hongkong fruktar rännstensolja i mat


Bland annat dumplings och söta så kallade ananasbullar tas nu bort från butikshyllorna i Hongkong. Detta eftersom de misstänks innehålla så kallad rännstensolja - matolja som gjorts av rester av använd olja som tagits upp ur avlopp.En utredning har inletts i Hongkong sedan det visat sig att produkter som kan innehålla rännstensolja importerats från Taiwan.

BT - 08 sep 14 kl. 09:03

Hongkong fruktar rännstensolja i mat

Bland annat dumplings och söta så kallade ananasbullar tas nu bort från butikshyllorna i Hongkong. Detta eftersom de misstänks innehålla så kallad rännstensolja - matolja som gjorts av rester av använd olja som tagits upp ur avlopp. En utredning har inletts i Hongkong sedan det visat sig att produkter som kan innehålla rännstensolja importerats från Taiwan.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 11:52

Rännstensolja kan bli flygbränsle


Så kallad rännstensolja - begagnad, skadlig matolja - i Asien kan få ett nytt användningsområde. Två flygplanstillverkare försöker nu omvandla använd matolja till flygplansbränsle, skriver Reuters.Boeing och Commercial Aircraft Corp of China ska testa oljan som biobränsle.

BT - 22 okt 14 kl. 11:52

Rännstensolja kan bli flygbränsle

Så kallad rännstensolja - begagnad, skadlig matolja - i Asien kan få ett nytt användningsområde. Två flygplanstillverkare försöker nu omvandla använd matolja till flygplansbränsle, skriver Reuters. Boeing och Commercial Aircraft Corp of China ska testa oljan som biobränsle.

Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 10:08

Griskadaver i kinesisk flod


Fler än 7 500 döda grisar har de senaste dagarna hittats i en flod i Shanghai-området - ett oönskat fynd som ännu en gång sätter ämnet matsäkerhet i fokus i Kina.Lantbrukare i en närliggande provins misstänks ha dumpat kadavren, som tros komma från självdöda grisar, men tjänstemän i området säger att det enbart är en lantbrukare som gjort så.Floden, Huangpu, går igenom Shanghais kommersiella delar och står för över 20 procent av stadens dricksvatten.

Sydsvenskan - 21 mar 15 kl. 09:45

Flög till Peking på frityrolja

Hainan Airlines har genomfört vad som beskrivs som Kinas första reguljärflygning med begagnad matolja som bränsle.Flygbolagets Boeing 737 hade på flighten Shanghai-Peking på lördagen 50 procent "rännstensolja" och 50 procent vanligt flygbränsle i tankarna, meddelar flygtillverkaren Boeing.Testturen är därmed av liknande typ som de flygningar SAS och Norwegian genomförde i Norge i november, då halten frityrolja angavs till 45 procent.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 15 kl. 09:45

Flög till Peking på frityrolja

Hainan Airlines har genomfört vad som beskrivs som Kinas första reguljärflygning med begagnad matolja som bränsle.Flygbolagets Boeing 737 hade på flighten Shanghai-Peking på lördagen 50 procent "rännstensolja" och 50 procent vanligt flygbränsle i tankarna, meddelar flygtillverkaren Boeing.Testturen är därmed av liknande typ som de flygningar SAS och Norwegian genomförde i Norge i november, då halten frityrolja angavs till 45 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.