Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 13 November, 12:47

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Var femte barn otryggt
Mer än vart femte barn känner sig otryggt i kollektivtrafiken eller i det egna bostadsområdet på kvällen. Det visar en enkätundersökning från Rädda Barnen som 24 544 barn mellan 12 och 17 år har deltagit i. Det finns stora skillnader i svaren beroende på var de tillfrågade bor. Bland annat känner sig 20 procent otrygga i bostadsområdet på kvällen i Spånga/Järva, medan bara sex procent svarar samma sak i Lund. - Vi oroas av det tydliga tecknet på att barns och ungas villkor skiljer sig åt så mycket beroende på var i landet de bor.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Rädda Barnen, SpångaJärva, Lund, Barnkonventionen, Ola Mattsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var femte, barn, otryggt
Testfakta - 13 sep 11 kl. 09:35

Var femte barn otryggt

Mer än vart femte barn känner sig otryggt i kollektivtrafiken eller i det egna bostadsområdet på kvällen. Det visar en enkätundersökning från Rädda Barnen som 24 544 barn mellan 12 och 17 år har deltagit i..

BT - 26 mar 14 kl. 09:14

Var femte barn mår psykiskt dåligt

Vart femte barn i Sverige mår psykiskt dåligt, enligt barnombudsmannens årsrapport. Men det är krångligt att få adekvat hjälp och åtgärderna dröjer alldeles för länge, enligt BO som vill inrätta "barnlotsar". - Vi tycker att man ska införa barnlots i varje landsting för att få hjälp och stöd vart man ska vända sig, säger BO Fredrik Malmberg till Ekot.

TA - 26 mar 14 kl. 09:34

Var femte barn mår psykiskt dåligt

Foto: Jessica Gow/TT
Vart femte barn i Sverige mår psykiskt dåligt, enligt barnombudsmannens årsrapport. Men det är krångligt att få adekvat hjälp och åtgärderna dröjer alldeles för länge, enligt BO som vill inrätta "barnlotsar".
- Vi tycker att man ska införa barnlots i varje landsting för att få hjälp och stöd vart man ska vända sig, säger BO Fredrik Malmberg till Ekot.

YLE - 11 aug 13 kl. 13:42

Vart femte barn mobbas på nätet

En engelsk studie visar att vart femte barn har blivit mobbat på nätet. De kränkande kommentarerna kunde till exempel vara hot eller uppmaningar att skada sig själv eller begå självmord. Tio procent av barn i åldern 6-11säger sig bli mobbade på nätet varje dag.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Vart femte barn lever med riskbruk

Nästa vecka går starten för ?Vart femte barn?, en rikstäckande kampanj som Falun deltar i, till förmån för barn som far illa i familjer med föräldrar som missbrukar, alkohol och droger..

NT - 19 jun 12 kl. 12:31

Var femte barn kan inte simma

Nu har simskolorna börjat för många sommarlovslediga barn. Men trots att simning numer är ett skolämne kan vart femte barn inte simma..

Nya Wermlands Tidningen - 12 feb 13 kl. 11:58

Kampanjen Vart femte barn har inletts

Vart femte barn heter den kampanj som startade i går och pågår till 17 februari för att uppmärksamma barn och unga som lever med missbrukande föräldrar. Eller mammor och pappor som har en riskabel alkohol- och narkotikakonsumtion som det står på kampanjens hemsida..

Expressen - 13 apr 16 kl. 11:23

Ann Söderlund väntar sitt femte barn

Ann Söderlund väntar sitt femte barn. I oktober väntas hennes och fästmannens andra gemensamma barn..

Expressen - 20 apr 17 kl. 11:01

Vart femte barn mår dåligt när de idrottar

Vart femte barn mår dåligt när de idrottar. Nu slår Stockholmsidrotten larm för att få bort föräldrarna som dödar lusten att träna. Flera förbund har gått samman och släpper i dag en film där vuxenvärldens krav framställs ur barnens perspektiv.

Dalarnas tidningar - 05 jan 11 kl. 06:36

Vart femte barn bor i missbruksmiljöer

[LUDVIKA] Mer än vart femte barn i Sverige växer upp i missbruksmiljöer. Oavsett om det är föräldrar eller andra anhöriga som inte klarar av relationen till alkohol eller andra droger blir barnen lidande. Men sedan 14 år tillbaka finns det speciella stödgrupper och Ingalisa Hillervik är en av eldsjälarna bakom träffarna..

UNT - 09 jun 11 kl. 10:06

Ingen resa för vart femte barn

Vart femte barn, 10-18 år, har inte åkt på en längre semesterresa med det senaste året och familjen har heller inte haft en sommarstuga att åka till. Det visar SCB:s senaste undersökning. (TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.