Nyheter 24 > Utrikes

Wednesday, 13 November, 02:44

Nyheter 24 - 13 sep 11 kl. 08:26

Efter Utøya - Katastrofval för Fremskrittspartiet
Lokalvalen i Norge tydligt påverkade av terrormorden den 22 juli. OSLO. Lokalvalet i Norge på måndagen innebar å den ena sidan stora framgångar för konservativa partiet Höyre och socialdemokratiska Arbeiderpartiet. Å den andra en kraftig tillbakagång för främlingsfientliga Fremskrittspartiet, som gör sitt sämsta val sedan 1991.Och för partiets tidigare ledare Carl I Hagen är kopplingen till händelserna den 22 juli glasklara.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
Utøya, Fremskrittspartiet, Norge, OSLO, Höyre, Arbeiderpartiet, Carl, Hagen, VG, Sosialistisk Venstre, Kristin Halvorsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter Utøya, Katastrofvalför , Fremskrittspartiet
Aftonbladet - 12 sep 11 kl. 23:16

Fremskrittspartiet gör katastrofval i Norge

Ett drömval för konservativa Höyre ? och en katastrof för FremskrittspartietUtøya-effekt i de norska kommun- och fylkesvalen..

Alliansfritt Sverige - 17 okt 13 kl. 20:39

Alliansens utredning: ?Fremskrittspartiet är främlingsfientligt? ? Men det var innan de vann valet

Fredrik Reinfeldt är inte främlingsfientlig, även om somliga på vänsterkanten tycks tro det. Han är rentav bra på att markera mot främlingsfientlighet. Utom när den kommer från hans eget parti eller från hans ideologiska kollegor runt om i Europa.

Kristianstadsbladet - 25 okt 14 kl. 14:41

Motigt för Fremskrittspartiet


Fremskrittspartiet tappar i en opinionsmätning publicerad i tidningen Dagens Næringsliv. Partiet, som styr Norge tillsammans med Høyre, får bara 12,2 procent, en nedgång med 1,5 procentenheter jämfört med mätningen i september. Det är den sämsta siffran sedan 1997.

BT - 25 okt 14 kl. 14:41

Motigt för Fremskrittspartiet

Fremskrittspartiet tappar i en opinionsmätning publicerad i tidningen Dagens Næringsliv. Partiet, som styr Norge tillsammans med Høyre, får bara 12,2 procent, en nedgång med 1,5 procentenheter jämfört med mätningen i september. Det är den sämsta siffran sedan 1997.

DI - 18 jan 11 kl. 15:23

S-topp självkritisk efter "katastrofval"

Socialdemokraternas Veronica Palm var inte nådig i sin kritik kring valresultatet i storstaden, som hon benämnde som katastrofval. ?Stockholmarna förtjänar en stark socialdemokrati?

Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 12:40

Sexskandal i Fremskrittspartiet

Norsk polis har inlett en förundersökning om sexköp mot stortingspolitikern Bård Hoksrud, verksam i det högerpopulistiska Fremskrittspartiet.
Han avgick på torsdagen från alla förtroendeposter sedan han medgivit att han köpt sex i Lettlands huvudstad Riga i helgen. Den norska sexköpslagen gäller även utomlands.

BT - 13 maj 12 kl. 18:25

CDU gör katastrofval i NRW

De tyska kristdemokraterna CDU gjorde ett katastrofval i delstaten Nordrhein-Westfalen (NRW). Därmed blir det fortsatt rödgrönt styre, enligt vallokalsundersökningar.
Den väntande förlusten beskrevs redan innan vallokalerna stängt som ett förkrossande nederlag för förbundskansler Angela Merkels CDU.

Nyhetskanalen - 13 maj 12 kl. 17:21

Tyskland: Katastrofval för Merkels CDU

I Tyskland gick i dag den folkrika delstaten NordRhein-Westfalen till delstatsval, med över 13 miljoner väljare. De tyska kristdemokraterna CDU, med förbundskansler Angela Merkel i spetsen, gjorde ett katastrofval och förlusten beskrivs som ett förkrossande nederlag för partiet. De federala parlamentsvalen hålls först 2013, men redan nu dras slutsatser av valresultat från delstater som är långt mindre än Nordrhein-Westfalen.

Expressen - 13 maj 12 kl. 18:41

Angela Merkels CDU gör nytt katastrofval

BERLIN. De tyska kristdemokraterna CDU gjorde ett katastrofval i delstaten Nordrhein-Westfalen (NRW). Därmed blir det fortsatt rödgrönt styre, enligt vallokalsundersökningar på söndagen..

Expressen - 07 sep 13 kl. 22:20

Vill inte jämföra SD med Fremskrittspartiet

OSLO. Enligt alla opinionsmätningar heter Norges nästa statsminister Erna Solberg. Expressen mötte ledaren för Høyre när hon valspurtade på Karl Johan på lördagen ?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.