Vimmerby Tidning > Nyheter

Wednesday, 13 November, 03:55

Vimmerby Tidning - 13 sep 11 kl. 08:16

Tolv vindkraftverk utredsEtt vindkraftsprojekt fr max tolv verk utanfr Gullringen utreds av Lnsstyrelsen och kommunen och vindkraftsfretaget Eolus Vind AB.
Det r tillsammans med Vimmerby Energis Vennebjrke projekt de enda fr vindkraft hittills i kommunen.
Samtidigt lgger kommunen fram sin vindkraftsplan som kan komma att ppna fr fler..
Läs mer på Vimmerby Tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tolv, vindkraftverkutreds
YLE - 23 okt 18 kl. 09:58

IKEA bygger tolv vindkraftverk i Malax

Under hösten börjar fyra nya vindparker byggas i Finland, två av dem är Långmossa och Ribäcken i Malax. IKEA Finland finansierar bygget och kommer äga parkerna när de tas i drift i början av 2020..

Cornucopia - 17 okt 18 kl. 16:01

Detta krävs på tolv år för att nå 1.5-gradersmålet

För de som fortfarande tror att mänskligheten kan klara 1.5-gradersmålet för klimatförändringarna, dvs reducera CO2-utsläppen med 45% jämfört med 2010 års lägre nivåer än idag till år 2030, så följer här exempel på vad som behöver genomföras på endast tolv år.
Elvafaldiga det här på tolv år.

NT - 26 maj 11 kl. 10:24

Man dog efter fall i vindkraftverk

En man avled i en arbetsplatsolycka i Hammerdal, Strömsund, i samband med bygget av ett vindkraftverk natten mot torsdagen. Mannen, som befann sig inne i tornet, föll cirka tolv meter och landade på ett betonggolv, uppger polisen..

NSD - 02 dec 11 kl. 14:25

Åtal efter dödsfall i vindkraftverk

I maj föll en 31-årig montör tolv meter och omkom i samband med bygget av ett vindkraftverk i Hammerdal, Strömsund. Nu begär Arbetsmiljöverket åtalsprövning efter dödsolyckan, rapporterar Dagens Arbete..

ÖstersundsPosten - 17 mar 14 kl. 18:40

Försvaret säger nej till vindkraftverk

Försvarsmakten vill inte tillåta tolv av de vindkraftverk som planeras vid Åndberget utanför Lillhärdal. Det framkommer i ett svar till Rabbalshede Kraft vilka ställt ett antal frågor till Försvarsmakten..

YLE - 27 nov 14 kl. 04:27

Skärpta bullerkrav på vindkraftverk

De regler som gäller idag är statsrådets beslut om riktvärden för buller (993/1992). Det finns inga specifika stadganden för buller från vindkraftverk i den lagen. När de här stadgandena kom fanns inga industriella vindkraftverk i landet och vindkraftens speciella karaktär noterades därför inte i riktvärdena som gäller generellt för buller av olika slag.

YLE - 16 mar 16 kl. 10:10

Han säljer gamla vindkraftverk

Andrius Cypas har gjort karriär genom att sälja gamla vindkraftverk. Just nu ansvarar hans företag för nedmonteringen av Innopowers vindkraftverk på Björnön i Kristinestad. Cypas är direktör på East Wind Brokers som är baserat i Litauen.

YLE - 24 apr 17 kl. 15:43

Vindkraftverk i Jeppo fick vingar

På måndagen monterades rotorbladen på det andra vindkraftverket i Jeppo. Tre vingar på 14 ton lyftes 137 meter upp i luften för att monteras på maskinhuset. Det är det danska bolaget European Energy som bygger vindkraftverken och kraftverken leveras av Vestas.

YLE - 26 feb 15 kl. 05:06

Radar visar risk för fågeldöd vid vindkraftverk

Med radar försöker man kartlägga fåglarnas flyttvägar i Österbotten. Målet är att hitta lämpliga placeringar för vindkraftverk och undvika högrisklägen. De första radarobservationerna gjordes i höstas på Svalskulla i Närpes där det står fem nya vindkraftverk.

Kristianstadsbladet - 08 sep 11 kl. 06:30

Uttjänta vindkraftverk - en dyr affär för kommunerna

För att undvika framtida stålskelett i form av övergivna vindkraftverk kräver länsstyrelsen ekonomiska garantier. Men kommunerna kan inte ställa samma krav. Trots att det kan kosta runt 700?

Fler nyheter från Vimmerby Tidning

Vimmerby Tidning - 08 maj 18 kl. 09:00

"Hälsocentralerna har blivit totalt nedringda"

Uppmaningen att vaccinera sig mot det fästingburna viruset TBE, gav effekt. "Hälsocentralen har blivit totalt nedringda", säger Lisa Labbé Sandelin, smittskyddsläkare..

Vimmerby Tidning - 08 maj 18 kl. 08:00

Förslag att investera elva miljoner i ishallen

En investering i ishallen på nära elva miljoner kronor. Det är huvudalternativet för kommunstyrelsen som i dag sätter sig för att fatta beslut om ishallens framtid i Vimmerby..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 22:00

Vårsalong i mindre format i KKisa

Kinda Konstförening hade i lördags vernissage för 2018 års vårsalong. Tjugotre lokala konstnärer och hantverkare har nu sina verk för allmän beskådan på Café Columbia..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 17:45

Tandläkare kritiseras efter ingrepp vid akut besök

En tandläkare kritiseras för otillräcklig undersökning och utebliven dokumentation av en mans kindtand vid ett akut besök på en klinik i Vimmerby kommun..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 15:30

Reportrarnas bästa minnen från Västerviksposten

I dag är sista dagen med Västerviks-Posten. Från och med i morgon har våra läsare två tidningar att välja mellan - Vimmerby Tidning eller Västerviks-Tidningen. Båda tidningarna kommer att innehålla nyheter och reportage från båda kommunerna..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 13:40

Motorcyklar i massor invaderade stan

Vackert väder bidrog säkerligen till det goda besöksantalet. Omkring 200 motorcyklar samlades under lördagen vid MX World i Vimmerby. Nytt för i år var en ny parkering för att inte störa trafiken.

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 13:04

Polisen misstÄnker liga bakom villainbrott i vimmerby och hultsfred

Ytterligare ett villainbrott har upptäckts i Vimmerby. Det är det tredje på kort tid..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 12:15

BROTT & STRAFF: Flera stölder från bilar

Medan bilägaren besökte kyrkan på söndagen slog tjuvarna till och stal handväskan i bilen..

Vimmerby Tidning - 07 maj 18 kl. 08:50

Samling vid den gamla BP-macken

För tolfte gången anordnades i helgen BP veteranrally i Björkfors. Med den välkända BP-macken som start och mål gick resan runt den södra delen av Åsunden för de trettiotalet deltagande ekipagen..

Vimmerby Tidning - 06 maj 18 kl. 21:09

30-åring anhållen för olaga intrång och misshandel

En 30-åring sitter anhållen misstänk för olaga intrång och misshandel i Vimmerby på söndagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.