Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Friday, 15 November, 01:43

Nya Wermlands Tidningen - 13 sep 11 kl. 08:14

Muddring av älven är en möjlig skyddsåtgärdÄr det en bra idé att muddra Klarälven i Karlstad för att minska risken för översvämning? Det vill kommunen ta reda på. Bara de första undersökningarna som måste göras kostar 2,5 miljoner..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Klarälven, Karlstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Muddringav , älvenär en , möjlig, skyddsåtgärd
Skånskan - 08 okt 19 kl. 15:00

Liten risk vid muddring

limhamn Inför muddringen av södra delen av småbåtshamnen i Limhamn har provtagningar av sedimenten gjorts – och fått grönt ljus.
Avsikten är att återställa tidigare vattendjup så att ungdomar även i fortsättningen ska kunna lära sig att segla optimistjolle i den skyddade hamnen.
– Men än är det flera aktiviteter som måste till innan muddringen kan börja, säger Jesper Hallberg, kustingenjör på Fastighets- och gatukontoret.

NSD - 21 aug 19 kl. 15:13

Tunnel möjlig lösning för Norrbotniabanan

Trafikverket vill undersöka möjligheten att dra Norrbotniabanan genom en sänktunnel under Luleälven istället för att bygga en bro..

YLE - 08 feb 17 kl. 05:26

Vasas stadsdirektör: Offentlig upphandling är ett stort problem

Dagens system med kommunala upphandlingar är ett stort problem och därför går stora projekt ofta över budget. Det säger Vasas stadsdirektör Tomas Häyry och efterlyser ett nytt system. I en intervju med Yle Pohjanmaa hävdar Heimo Hokkanen (KD), ordförande för revisionsnämnden i Vasa, att Vasa har satt underbudgetering i system.

Trelleborgs Allehanda - 18 jun 13 kl. 20:00

Dom om småbåtshamn överklagas

Foto: Anna Wahlgren
Tekniska förvaltningen ger sig inte. Nu överklagas Mark- och miljödomstolens dom som gav villaägarna rätt att få behålla sina båtplatser i Västra småbåtshamnen.
Det finns inget skäl att upphäva en vattendom så länge som Västra småbåthamnen används.

Barometern - 06 mar 14 kl. 06:46

Bara ett överklagande av Linnéplanen

Deadline för överklagande är passerad.
Det är bara Intressegruppen för Linnéuniversitetet som protesterat mot planen i Ölandshamnen. Onsdagen var sista dagen för överklagan av detaljplanen över Ölandshamnen, då skulle brev som var poststämplade den 4 mars vara diarieförda hos kommunledningskontoret.

Kristianstadsbladet - 16 jul 14 kl. 01:30

Lyckad häckning för hotad hackspett


Två ungar är resultatet av den första lyckade häckningen på 19 år som vitryggig hackspett gjort i Uppland. För ett annat par i området vid nedre Dalälven misslyckades häckningen, troligtvis för att honan var för ung, rapporterar Upsala Nya Tidning.Kristoffer Stighäll på Naturskyddsföreningen ser årets båda ungar som en framgång för projekt vitryggig hackspett, där man bland annat arbetar med att föda upp och släppa ut fåglar i området.

BT - 16 jul 14 kl. 01:30

Lyckad häckning för hotad hackspett

Två ungar är resultatet av den första lyckade häckningen på 19 år som vitryggig hackspett gjort i Uppland. För ett annat par i området vid nedre Dalälven misslyckades häckningen, troligtvis för att honan var för ung, rapporterar Upsala Nya Tidning. Kristoffer Stighäll på Naturskyddsföreningen ser årets båda ungar som en framgång för projekt vitryggig hackspett, där man bland annat arbetar med att föda upp och släppa ut fåglar i området.

YLE - 25 aug 14 kl. 15:10

Många förslag för att förbättra Iskmosunden

Det finns flera möjliga åtgärder för att minska på övergödningen i Iskmosunden. Enligt en rapport kan södra delen av Skatasund klassas som övergödd och Iskmo sund som måttligt eutrofierad. I synnerhet mängden alger tyder på övergödning.

ÖstersundsPosten - 13 jan 15 kl. 10:09

Här är det risk för en ny Vildhussenkatastrof

Sjön Gesunden kan tömmas genom att Indalsälven tar en ny älvfåra. En ny Vildhussenkatastrof är möjlig, konstaterar länsstyrelsen i en rapport..

Sydsvenskan - 01 mar 16 kl. 11:11

Det som glömts bort kan plötsligt visa sig omistligt

Somliga operor spelas ständigt överallt: ”Figaros bröllop”, ”La Traviata”, ”Tosca”, ”Carmen”. Samtidigt dignar musikarkiven av verk som aldrig någonsin spelas. I produktionstakten under operakonstens tidigare storhetstid (innan inspelningar och tv-sändningar ändrade publikbilden) föll det mesta bort.

Cornucopia - 02 jul 19 kl. 15:56

Kris! Vad gör vi? - scenario av Lars Wilderäng hos SOS Alarm i Almedalen

Nedan följer mitt scenario åt SOS Alarm i Blåljustältet i Almedalen 2019. Det är ett realitstiskt fiktivt scenario, som utspelar sig under Almedalsveckan. Nedan finns inspelningen av själva eventet, samt den ursprungliga oavkortade texten, samt den sjunde punkten som ströks av tidsskäl.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Protester när kyrkan vill sälja församlingshemmet

"Jag tycker det ska vara kvar, det är ett bra ställe att samlas på".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Han är ny pingstpastor i Degerfors

Thomas Arvidsson: "Jag vill att människor ska känna sig sedda och bekräftade".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Intressant maktskifte

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Elev hotade över nätet

En minderårig elev i Karlskoga har blivit hotad på sociala medier. Händelsen är polisanmäld..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Misstänkt narkotikabrott

Polisen stoppade en man misstänkt för narkotikabrott..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Pigg och rask 50-åring

Hon har genomgått omfattande skönhetsoperationer, ett ansiktslyft här, lite utfyllnad där. Vi pratar inte om att sminka över skönhetsfel utan vi snackar stora ingrepp. Men resultatet är en ovanligt pigg och fräsch 50-åring..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Metoo har fått fart på jämställdhetsarbetet

"Helt plötsligt hamnade frågan under lupp".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ännu oavgjort i Årjängs kommun

Det är fortfarande inte klart vilka som skall styra i Årjängs kommun de kommande fyra åren..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hur används skattepengarna?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Unga Västanå sätter upp Paradisfågeln

I början av nästa år, närmare bestämt söndagen den sjätte januari, har Unga Västanå premiär på ”Paradisfågeln”.Premiären äger rum i Västanå Teaters lokaler på Brårud i Sunne.Och skådespelarna är ett tiotal teaterelever från Unga Västanå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.