Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 15 November, 06:41

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 08:08

Stopp för sagor från fängelsetKarin Johansson, bibliotekarie på Stadsbiblioteket i Malmö, får årets folkbibliotekspris för fängelseprojektet Godnattsagor inifrån, som går ut på att intagna föräldrar läser in godnattsagor på cd-skivor till barnen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Johansson, Stadsbiblioteket, Malmö, Godnattsagor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppför , sagorfrån , fängelset
YLE - 21 nov 12 kl. 04:49

Fångar får fortsätta läsa sagor för sina barn

Projektet med att fångar i Vasa fängelse får läsa sagor för sina barn har varit så populärt att det nu blir permanent. Sedan ett år tillbaka samlas en studiecirkel på fängelset för att samtala om sagor och sagoläsning. I gruppen deltar internerade pappor som läser in sagor på cd-skivor, som skickas till barnen där hemma.

SmålandsPosten - 26 jul 13 kl. 06:18

Stopp för tidningen Land i fängelset

En av medlemmarna i den så kallade Gubb-ligan vill läsa tidningen Land i fängelset men får nej från kriminalvården. Efter många turer sätter nu också kammarrätten stopp för mannens prenumeration. På Swedbank i Tingsryd glömde den nu 72-årige mannen pannlampan i bankvalvet under ett rån 2008.

Skånskan - 21 feb 19 kl. 20:00

Inget stopp mot att rösta om fängelse

SVEDALA Svedalaborna får säga sitt i en planerad folkomröstning angående en etablering av ett fängelse i kommunen.
Det har förvaltningsrätten i Malmö slagit fast i en färsk dom.– Nu har utfallet blivit så här och då rättar jag mig i ledet, säger Göran Malmberg, politiker för Socialdemokraterna.

DN - 22 dec 14 kl. 14:49

”Breivik försöker rekrytera terrorister inifrån fängelset”


Anders Behring Breivik försöker rekrytera terrorister för nya dåd inifrån fängelset. Det hävdar Kriminalvården som satt stopp för hans massutskick av brev. ”Breiviks syfte är att befästa sin position som ledargestalt för en rörelse som inkluderar extremt våld”, skriver myndigheten..

Barometern - 13 feb 19 kl. 16:41

Stopp för p-hus i Cellgraven

Ett parkeringshus vid fängelset skulle förstöra upplevelsen av den gamla fästningen, menar länsstyrelsen, som nu stoppar planerna. – Nu får vi ta ställning till hur vi går vidare, säger Mattias Adolfsson (S)..

NT - 24 okt 17 kl. 18:00

Stopp för bygge vid fängelset

Det lär dröja innan det blir några bostäder på det gamla fängelseområdet i Norrköping..

Sydsvenskan - 05 dec 13 kl. 23:01

Nels liv en sannsaga

Mandela har alltid varit viktig och närvarande i mitt liv, trots att jag aldrig har fått träffa honom.
Hans död väcker jobbiga minnen till liv av all smärta, sorg och splittring som apartheid orsakat även i min egen familj.
Det var som att en saga blev sann när han stegade ut från fängelset 1990, så obruten, mild, stark och klok 1990, och en kort tid senare stod jag med tårarna ymnigt strömmande i ett fullkomligt kokande Globen när Mandela gjorde entre - lätt dansande!

GT - 24 mar 14 kl. 06:33

Alhem: "Gäller att han ska få veta sin plats"

GÖTEBORG. Rättsexperten Sven-Erik Alhem säger att det är viktigt att få stopp på Bandidospresidenten Mehdi Seyyeds aggressiva uppförande i fängelset. - Olaga hot är olaga hot även om det sker inom fängelset och att kasta något på personalen kan ju vara försök till misshandel, säger han..

Dagens PS - 20 jun 17 kl. 08:41

Mordfriade Kaj Linna tänker bli entreprenör

Aftonbladet har intervjuat den numera riksbekante Kaj Linna, 55 år, som 2004 dömdes för ett rånmord i Kalamark i Norrbotten men som den 15 juni i år frikändes av hovrätten för övre Norrland sedan han äntligen lyckats få resning i målet av Högsta domstolen. Just nu befinner sig Kaj Linna på Mallorca med sin kärlek Petra Wüllrich. Paret har gjort stopp där i väntan på att flytta till sin paradisö, Kanariön El Hierro med omkring 10.

YLE - 13 feb 13 kl. 12:32

Spotlight: Drogernas Finland

Det finns allt mera droger i Finland, och knarket har blivit allt billigare. Det är omöjligt att hitta en så avlägsen ort att det inte skulle förekomma narkotika där, och nästan alla berörs av problemet på ett eller annat sätt. I drogvärlden handlar livet om att fixa nästa sats droger, missbruket är ett jobb och jobbet pågår 24/7.

SmålandsPosten - 18 sep 13 kl. 08:22

Journalistikens väsen

Jag funderar ibland på syftet med journalistik. Inte så att jag betvivlar att det finns en mening, jag funderar snarare på vari den ligger. Det slutar alltid på samma sätt: Att granska, beskriva, upplysa.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Padelexplosion i Helsingborg – antalet banor fördubblas

"Marknaden kanske börjar bli mättad"..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Fler skolor med allvarliga brister ska stänga

Skolinspektionens möjligheter att stänga skolor med stora brister ska öka, enligt regeringen som tillsätter en utredare. I dag finns möjlighet att stänga friskolor men inte kommunala. – Vi vill att alla skolor ska vara bra skolor.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Pelosi: Trump har redan erkänt mutor

Donald Trump får Richard Nixons brott att blekna vid jämförelse och presidenten har redan erkänt brott. Det säger toppdemokraten Nancy Pelosi inför den andra dagen av tv-sända förhör i USA:s riksrättsprocess. Under dagen ska förra Ukrainaambassadören Ma.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Sviktande framtidstro i detaljhandeln

Framtidstron inom både e-handeln och butikshandeln minskar, enligt Handelsbarometern från Svensk Handel. För e-handeln faller framtidsindikatorn med 7,3 enheter i november. Indikatorn landar på 100,1, vilket är strax över den neutrala nivån på 100 och d.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Länsstyrelsen ger kommunen bakläxa på ställplats för husbilar

Nya husbilsställplatsen har haft drygt 200 övernattningar..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Politisk vilde i kommunstyrelsen

Tommy Brorson hoppar av partiet – men behåller sina uppdrag..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Svensk krigarkung sedd genom Dylan

Han driver med krigarkungen Gustav II Adolf och känner med de utsatta. Daniel Kehlmanns roman "Tyll" utspelas i ett mörkt 1600-tal, "en på djupet helt annan tid", enligt honom själv. Eller är det i själva verket i dag?

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Trög start för Liberalernas nystart

Nystarten i Liberalerna har hittills varit trögstartad. Nya partiledaren Nyamko Sabuni har inte lyft partiets låga opinionssiffror och så mycket ny politik har inte heller presenterats. En viss otålighet märks när partiet i dag inleder sitt landsmöte i.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Olsen om att bli träffad: ”Risken finns där”

Det rumänska fotbollsförbundet har ögonen på sig..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Försökte sälja stöldgods på Tradera – då kom polisen

Kommunikationsutrusning för försvaret stals och dök upp i en annons på en auktionssajt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.