DalaDemokraten > Nyheter

Friday, 15 November, 01:15

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Sparåtgärderna i Landstinget får betyget godkäntPwC, en av Sveriges ledande revisionsbyråer, har granskat landstingets sparåtgärder och satt betyget godkänt.
”Nu menar ledningen allvar.” ”Detta borde ha gjorts tidigare.” Det är kommentarer de fått i sina 25 intervjuer..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Landstinget, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sparåtgärdernai , Landstingetfår , betyget, godkänt
YLE - 11 sep 15 kl. 11:33

”Sparåtgärderna ska vara lika hemska för alla”

Regeringens sparpaket är orättvist. Besparningarna tas av de som redan har lite, tycker veckans fredagssnackare. Karisbon Petri Horttana är konstnär och drabbas inte själv av nedskärningarna.

HBL - 29 apr 13 kl. 10:00

Forskare: Sparåtgärderna leder till depression

Brittiska forskare varnar för de hälsokonsekvenser som de ekonomiska åtstramningarna leder till. Sparåtgärderna har ökat antalet depressioner, självmord och smittande sjukdomar samt gjort det svårare för patienter att få vård. Det här skriver David Stuckler, nationalekonom vid universitet i Oxford, och SanjayBusu, biträdande professor i medicin vid universitetet i Stanford, i en bok som snart ges ut.

YLE - 26 mar 14 kl. 14:39

Hur sparåtgärderna påverkar dig

Regeringen tog fram den stora yxan och högg bland annat i en helig ko. Myteriet har grävt fram några saker som påverkar dig och din vardag i och med sparåtgärderna. Finland behöver pengar och regeringen har kommit med en plan.

YLE - 02 maj 17 kl. 18:19

Sparåtgärderna påverkar i Grankulla - nyvalda politiker får inte löneförhöjning

I Grankulla får de nya förtroendevalda känna av stadens sparåtgärder. Det blir inga löneförhöjningar, trots att det är brukligt att arvodena höjs när en ny valperiod inleds. I Helsingfors ska stadsstyrelsen få en löneförhöjning på 5 000 euro om året.

YLE - 30 nov 15 kl. 14:30

Sjukvårdspolitiker godkände sparbudget

Vasa sjukvårdsdistrikt går in för att spara 5,4 miljoner euro nästa år. Politikerna var ense om att det är möjligt. Den enda som uttryckte oro var SDP:s Per Hellman.

YLE - 15 apr 16 kl. 16:34

Raseborgs sjukhus listar sparåtgärder

Raseborgs stads sparkrav på det lokala sjukhuset leder nu till konkreta förslag på hur sjukhuset kunde sänka sina kostnader. Ingå och Hangö berörs också av sparåtgärderna och i kommunerna känner man nu en oro för vården. Under åren 2016-2019 ska Raseborgs sjukhus banta ner sin verksamhet så att Raseborgs årliga kostnader sjunker med tre miljoner euro.

YLE - 18 sep 15 kl. 09:51

Fackförbund manifesterar mot sparåtgärder i Jakobstad

Ungefär 150 av fackförbundet JHL:s medlemmar i Jakobstad manifesterar mot orättvisa sparågärder. - Regeringens förslag till slår hårdast mot dem som redan lever från hand till mun, säger huvudförtroendeman Kari Viinikka. Huvudsförtroendeman Kari Viinikka säger att sparåtgärderna slår mot de som redan har lägst inkomst.

YLE - 18 sep 15 kl. 09:51

FFC i Jakobstad protesterar mot sparåtgärder

FFC:s lokalorganisation i Jakobstad manifesterar mot orättvisa sparågärder. - Regeringens förslag till slår hårdast mot dem som redan lever från hand till mun, säger huvudförtroendeman Kari Viinikka. Ungefär 150 personer har samlats för att delta i manifestationen som är en de av löntagarnas landsomfattande åsiktsyttring.

YLE - 21 maj 13 kl. 06:48

Raseborg godkände åtgärdsprogram

Det står nu klart att servicen i Raseborg försämras och kommunalskatten stiger.
Raseborgs stadsfullmäktige godkände i går hela sparpaketet utan några ändringar. I pengar betyder det över 8 miljoner redan nästa år.

YLE - 21 maj 13 kl. 13:26

Raseborg godkände miljonpaketet

Det står nu klart att servicen i Raseborg försämras och kommunalskatten stiger. Raseborgs stadsfullmäktige godkände i går hela sparpaketet utan några ändringar. I pengar betyder det över 8 miljoner redan nästa år.

YLE - 08 sep 16 kl. 05:13

Vörå godkände sparpaket för vården

Vörå-Korsholm vårdnämnd godkände på onsdagen ett sparpaket för vården. Totalt ska man spara 231 000 euro per år från och med 2017. Sparpaketet har tagits fram av en arbetsgrupp och på onsdag kväll sa vårdnämnden ja till sparåtgärderna.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.