DalaDemokraten > Nyheter

Sunday, 17 November, 05:29

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Centern tog upp vårdens ödesfrågorGöran Engström (C) tog upp vårdens ödesfrågor i en motion där Bo Brännström (FP) fick en eloge av Thomas Ylvén (V) i den livliga debatten som följde..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Engström, Bo Brännström, Thomas Ylvén

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centern, togupp , vårdens, ödesfrågor
YLE - 23 apr 16 kl. 09:58

Centern kritiseras av de egna

Centern är långt ifrån enat som parti i fråga om regeringens politik och planerade reformer. Det klarnade då Centern inledde sitt partifullmäktigemöte i Jyväskylä på lördagen. Statsminister och partiordförande Juha Sipilä målade upp en bild av ett parti som räddar Finland, men det finns ströröster.

YLE - 21 mar 17 kl. 15:54

Yle Åbolands valdebatt från Pargas: Simhall och skolfrågor delade åsikter

Skolor, daghem, turism, hyresbostäder i skärgården - bland annat det behandlades i Yle Åbolands valdebatt från Pargas på tisdagen. Kandidater från 8 av de 9 partier som har kandidater uppställda i Pargas deltog i debatten. Sannfinländarna var det enda partiet vars kandidater inte hade möjlighet att delta.

YLE - 21 mar 17 kl. 10:00

Finlandssvenska symbolfrågor förvånar statsministern

Språkklimatet är bistrare och oginare än tidigare i Finland, enligt en färsk Agenda-pamflett. Men statsministern är förvånad: Varifrån kommer stämpeln att vi inte beaktar språkliga rättigheter? Är det SFP som odlar idén i opposition?

Nyheter 24 - 30 okt 13 kl. 10:34

Högmo var klar som förbundskapten ? innan han tog över DjurgårdenSnabba frågor med HögmoHögmo om...

Det började inte bra. Tokelo Rantie gjorde 1?0 redan i den första minuten.

BT - 25 maj 14 kl. 08:47

Migration - en ödesfråga för EU

"Debatten är i dag mer fokuserad på att vi ska stänga gränserna än på att vi ska öppna dem", säger kommissionären Cecilia Malmström (FP). I detta allt kärvare klimat vill Soraya Post (FI) ta sig in i parlamentet för att kämpa mot antiziganismen och för allas rätt till lika värde. Den utsträckta handen som möter dig utanför mataffären är politik.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 15 kl. 20:31

Flyktingkrisen är en ödesfråga för EU:s framtid

Stödet för ett öppet och humant Europa förenar. Människor runt om i landet har engagerat sig i insamlingar och nätupprop. Under söndagen slöt såväl de politiska ungdomsförbunden, som stod bakom manifestationen, som tusentals andra människor upp i regnet på Medborgarplatsen i Stockholm.

Sydsvenskan - 06 sep 15 kl. 20:31

Flyktingkrisen är en ödesfråga för EU:s framtid

Stödet för ett öppet och humant Europa förenar. Människor runt om i landet har engagerat sig i insamlingar och nätupprop. Under söndagen slöt såväl de politiska ungdomsförbunden, som stod bakom manifestationen, som tusentals andra människor upp i regnet på Medborgarplatsen i Stockholm.

YLE - 25 jul 14 kl. 14:28

Här är #FixaSkärgårdens fem slutsatser

Svenska Yle har granskat miljö och förutsättningar för att vistas och bo i skärgården. Vi har utgått från publikens tips, granskat och rapporterat. Här är våra slutsatser.

YLE - 17 jul 15 kl. 18:17

Halonen: Europas historia har aldrig varit lätt

President Tarja Halonen manar till solidaritet med vanliga greker och minns sin egen presidentperiod som en tid då EU-optimismen stundvis var alltför för stor. Halonen ler ofta och brett och är skämtar ofta när hon besöker Björneborg och Suomi Areena på fredag. Men när intervjun kommer in på Grekland blir hon fundersam.

BT - 11 aug 14 kl. 09:47

Vi har inte tid att vänta

Omedelbar handling från starka regeringar krävs för att komma till bukt med de allt mer brådskande miljöproblemen. Både i Sverige och i andra länder. Det skriver Per Carlsson (S), som konstaterar att den sittande regeringen ser ut att missa 15 av 16 miljömål.

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 15 kl. 04:00

Årets bästa böcker – 14 recensenter väljer

Jenny Högström Kristofer Folkhammar
Magisterlekarna På Läroverket är Magistern suverän, han har full kontroll såväl över sin uppenbarelse som över klassen som över de nogsamt regisserade lekar med utvalda elever som utövas i det fördolda. Tills en störning inträffar.
Den här romanen utspelar sig i ett helt igenom homoerotiskt universum, med karaktärer som Bambipojkarna och Hyenorna.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.