Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 19 November, 20:13

Dagens Medicin - 13 sep 11 kl. 09:00

Nu börjar dråprättegångenI dag, tisdag, inleds rättegången mot läkaren vid Astrid Lindgrens barnsjukhus som står åtalad för dråp. Dagens Medicin finns på plats och rapporterar direkt, både på sajten och via Twitter. .
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Astrid Lindgrens, Medicin, Twitter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu börjar dråprättegången
Nyheter 24 - 19 jun 12 kl. 21:17

Breivik: "Rättspsykiatriker har kuppat in sig i rättegången"


Dag 40 i rättegången mot Breivik ägnades åt den viktiga rättspsykiatriska frågan: Är Breivik är tillräknelig eller inte. Under dagen berättade Breivik att han vill prata om offren och hur rättegången gått till på fredag. OSLO.

Supermiljöbloggen - 29 nov 17 kl. 16:02

Klimaträttegången avslutad – nu väntar vi på domen

Förra veckan avslutades rättegången om den norska oljan. Det är Greenpeace och Natur og Ungdom som har stämt den norska staten för att de öppnat ett tidigare orört område i norska Arktis för oljeborrning. Det lär dock dröja innan denna rysare är över - domen från tingsrätten kan dröja upp till tolv veckor, och den förlorande sidan kommer säkerligen överklaga.

Sydsvenskan - 18 apr 13 kl. 06:30

Rättegången mot känd regimkritiker skjuts upp

Rättegången mot en av Rysslands mest kända oppositionsledare Aleksej Navalnyj inleddes igår morse, men ajournerades efter 45 minuter. Den fortsätter istället nästa vecka.Juristen och antikorruptionsaktivisten Aleksej Navalnyj anklagas för förskingring av pengar vid försäljning av virke.

YLE - 04 aug 15 kl. 03:50

Talvivaararättegången börjar – Vem hade ansvaret?

Vem fattade besluten, vem bär ansvaret – och vem borde ha slagit larm om åtgärder tidigare? Det här är några centrala frågor som professor Jussi Tapani ställer inför Talvivaararättegången som inleds på tisdagen. Fyra chefer, bland dem bolagets tidigare verkställande direktör Pekka Perä åtalas för grov miljöförstöring.

YLE - 26 maj 14 kl. 17:21

Attentatsrättegången: Ville döda unga för effektens skull

Planerna på ett attentat mot Helsingfors universitet började ta form i augusti i fjol och till en början skulle massmordet äga rum i januari i år, men det sköts upp till mars för att sedan avvärjas. En man och en kvinna åtalas nu för förberedelse av grovt brott mot liv och hälsa. Rättegången mot den 23-åriga mannen och den 24-åriga kvinnan som planerade attentatet inleddes i dag måndag vid Helsingfors tingsrätt.

YLE - 16 dec 14 kl. 04:12

Jari Aarnio träder fram - rättegången började

I dag började den omtalade rättegången mot Jari Aarnio, tidigare chef för Helsingforspolisens narkotikarotel. Första delen av förundersökningsmaterialet på 25 000 sidor blir därmed offentliga. Rättegången inleddes klockan nio.

Skånskan - 05 aug 19 kl. 05:00

Begick nya brott efter rättegången

höör 19-åringen hade precis suttit på den anklagades bänk i en rättegång när han gjorde sig skyldig till nya brott.Det var i juni i år som en rättegång avslutades mot den 19-årige Höörsbon i ett mål som gällde bland annat misshandel, utpressning och försök till utpressning.
19-åringen släpptes på fri fot i väntan på domen men dömdes senare till skyddstillsyn.

Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 13:00

Världens första live-streemade rättegång – Kim Dotcom sänder hela rättegången mot hans fildelning

En domare i Nya Zeeland har sagt att rättegången mot internet-entreprenören Kim Dotcom med Megaupload kommer att tillåtas att sändas live på nätet. USA vill att grundaren av de beslagtagna webbplatserna Megaupload som anklagas för intrång i upphovsrätten, utpressning och penningtvätt skall utlämnas, de har även motsatt sig hans önskemål att sända rättegången på YouTube. Kim Dotcom kommenterade på Twitter att han via beslutet ”bryter ny mark” med streaming av rättegången.

Barometern - 13 jan 14 kl. 07:46

Rättegången inledd i hovrätten

Klockan 10 inleddes rättegången mot den 56-åring som anklagas för dubbelmordet i Flakeböle på Öland förra vintern. I tingsrätten dömdes mannen mot sitt nekande till livstids fängelse. Efter att ha överklagat domen ska nu målet prövas i hovrätten, som håller förhandlingen i Jönköping.

Nyheter 24 - 03 mar 14 kl. 14:16

Spelbolaget erbjuder spel på rättegången mot Pistorius

Under måndagen inleds rättegången mot sydafrikanske paralympiern Oscar Pistorius. Han sköt ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp i sitt hem förra året, men hävdar att han trodde hon var en inbrottstjuv. Fallet har fått enormt mycket uppmärksamhet och nu kan man till och med satsa pengar på rättegången.

YLE - 16 dec 14 kl. 09:17

Aarniorättegången inleddes med kamerablixtar

Rättegången mot Jari Aarnio, Helsingforspolisens tidigare chef för narkotikaroteln, har inletts med ett stort mediepådrag. Jari Aarnio valde frivilligt att delta i rättegångens förberedande session. Det var första gången Aarnio vistades i offentligheten sedan han häktades för ett år sedan.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Sofia Wallström utreder sjukhusbyggena

Uppdraget att utreda regionernas sjukhusbyggen går till Sofia Wallström, generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

”Vi är positiva till vårdval såvida de fungerar optimalt för patienterna”

Det vårdval för reumatologi vi nu ställer oss bakom är tänkt att få ett annat upplägg än det tidigare förslaget, skriver miljöpartisterna Susanne Nordling och Sandra Ivanovic Rubin i en replik..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Stora regionala skillnader i hur maskmedicin förskrivs

I Stockholm vänder sig 93 procent till läkare när de vill få receptbelagd medicin utskriven för springmask. I Kronoberg endast 47 procent. Skillnaden kan bero på vårdbolagens marknadsföring..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Facklig oenighet om Karolinskas nya verksamhetsmodell

Läkarförbundet befarar att inrättandet av omvårdsansvariga verksamhetschefer kan leda till otydlighet. Vårdförbundet ser ökad patientsäkerhet..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Stora besparingar väntar i vården

Stora besparingar väntar för vården i flera regioner. I Skåne ska sjukhusen spara 590 miljoner..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

”Vi vill att de internationella ramverken förstärks”

I samband med Internationella antibiotikaveckan bekräftar EU och Japan sitt åtagande att göra sitt yttersta för att minska den antimikrobiella resistensen, skriver Vytenis Andriukaitis, EU-kommissionär för hälsa och livsmedelssäkerhet och Kato Katsunobu, Japans minister för hälso-, arbets- och välfärdsfrågor..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Rygg och psykisk ohälsa bakom sjukskrivning

Stress och depression, följt av problem med rygg och leder. Det är de vanligaste orsakerna till att folk i Sverige blir långtidssjukskrivna, enligt en ny rapport från AFA Försäkring..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Brist på maskmedicin kostar miljoner

Bristen de senaste åren på receptfria läkemedel mot springmask har lett till samhällskostnader för onödiga läkarbesök på tiotals miljoner kronor, rapporterar SR Ekot..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Vårdens byråkratisering ett centralt problem

Medarbetare upplever att de ges mindre möjlighet att påverka vårdens utformning för att möta patienternas behov. Det är nu hög tid att ta de beslut som krävs för att ge vårdens professioner ett tydligt ansvar för den långsiktiga verksamhetsutvecklingen, skriver nio debattörer..

Dagens Medicin - Igår: 13:04

Svårt få hjälp av psykiatrin

Psykiatrin går på knäna och kan inte garantera att sjuka får vård. Läkare i Göteborg larmar om att enda chansen till ordentlig hjälp är att begå ett brott och hamna inom rättspsykiatrin. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.