UNT > Inrikes

Wednesday, 13 November, 12:47

UNT - 13 sep 11 kl. 07:55

Halv miljard till skydd för barnSammanlagt en halv miljard kronor ska stärka skyddet för utsatta barn, varav 140 miljoner nästa år. Pengarna används till fem satsningar, uppger barn- och äldreministern Maria Larsson på DN Debatt. (TT).
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Maria Larsson, DN Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halv, miljardtill , skyddför , barn
Expressen - 29 apr 11 kl. 13:03

Biståndsministern: En halv miljard till barn och ungdomar

Biståndsminister Gunilla Carlsson (M) lovar miljoner för att hjälpa barn. I Expressens och Unicefs satsning "Barnens tält" berättade hon om storsatsningen - på 500 miljoner kronor. Biståndsministern uppmärksammade också den gömda katastrofen i Elfenbenskusten: - Vi får inte glömma bort de gömda konflikterna..

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 07:57

Halv miljard till skydd för barn

Sammanlagt en halv miljard kronor ska stärka skyddet för utsatta barn, varav 140 miljoner nästa år. Pengarna används till fem satsningar, skriver barn- och äldreministern Maria Larsson på DN Debatt. Bland annat får varje barn som är placerat i socialvård en egen socialsekreterare som besöker barnet regelbundet..

NSD - 13 sep 11 kl. 07:55

Halv miljard till skydd för barn

Sammanlagt en halv miljard kronor ska stärka skyddet för utsatta barn, varav 140 miljoner nästa år. Pengarna används till fem satsningar, skriver barn- och äldreministern Maria Larsson på DN Debatt..

BT - 01 dec 14 kl. 22:57

SCA bekräftar nota på halv miljard

Den officiella notan för SCA:s deltagande i Volvo Ocean Race är 150 miljoner. Men flera källor uppger till Svenska Dagbladet att den verkliga notan uppgår till en halv miljard kronor. Bland annat har företagets vd Jan Johansson flugits i SCA:s privatplan till tävlingsstarten i Alicante för cirka 700 000 kronor och till Kapstaden i Sydafrika för för 2,5 miljoner.

Skånskan - 11 jan 17 kl. 07:00

”En halv miljard krävs”

höör Fyra nya förskolor med flera avdelningar, en ny grundskola och mer tillfälliga modullösningar krävs för att klara lokalsituationen. Det visar en skriftlig rapport från barn- och utbildningsnämnden som SkD tagit del av.
– Med äldreboenden inräknat skulle jag säga att det på sikt krävs investeringar för 500 miljoner kronor, säger Björn Andreasson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Halv miljard barn lever i slum

En halv miljard av världens barn lever i slumområden i städerna, enligt en rapport från FN:s barnfond Unicef.I år beräknas 1,2 miljoner barn dö enbart av diarré på grund av dåliga sanitära förhållanden. Många av barnen utnyttjas dessutom på olika sätt och utsätts för våld och sexuella övergrepp.

YLE - 24 apr 19 kl. 15:35

Varför får en kyrka en halv miljard men inte svältande barn? Filosof: Klart vi ger miljoner till Notre Dame - vi älskar prylar allra mest

På bara några timmar hade brandhärjade Notre Dame erhållit donationer på en halv miljard euro. Något en insamling för svältande barn eller offer för långvarig torka bara kan drömma om. Varför gör vi så?.

SN - 21 maj 12 kl. 20:56

Halv miljard kronor delas ut

Sörmlands föreningar är sämst i Sverige på att söka stöd från Arvsfonden. Där finns varje år en halv miljard kronor som delas ut till nyskapande projekt för barn, ungdomar och funktionshindrade..

Sydsvenskan - 02 sep 15 kl. 20:58

Halv miljard satsas på lekplatser

En halv miljard ska läggas på lekplatser och skolgårdar. Satsningen på utemiljöer vid förskolor, skolor och fritidshem nästa år har Vänsterpartiet fått igenom i budgetförhandlingarna med regeringen.— Utemiljöerna har inte hängt med i utvecklingen i skolan och leder inte till avkoppling, lek och stimulans, säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 20:58

Halv miljard satsas på lekplatser

En halv miljard ska läggas på lekplatser och skolgårdar. Satsningen på utemiljöer vid förskolor, skolor och fritidshem nästa år har Vänsterpartiet fått igenom i budgetförhandlingarna med regeringen.— Utemiljöerna har inte hängt med i utvecklingen i skolan och leder inte till avkoppling, lek och stimulans, säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Fler nyheter från UNT

UNT - 30 minuter sedan

Stort jordskred: "Fick springa för sitt liv"

Ett jordskred har inträffat i en sluttning norr om Lökeberg i Kungälvs kommun..

UNT - 1 timme sedan

Jordmassor rasade i havet utanför Kungälv

Ett jordskred har inträffat vid Bastevik norr om Lökeberg i Kungälvs kommun..

UNT - 1 timme sedan

Strid blåser upp om EU-avgiften

En politisk strid om Sveriges EU-avgift är på väg att blåsa upp..

UNT - 1 timme sedan

Präst som såg på porr blir av med jobbet

En präst får lämna sitt arbete vid en församling i Stockholms stift efter att ha tittat på porr vid två olika konfirmandläger..

UNT - 1 timme sedan

Polis om möte med kriminella: "Det gick in"

Det gick in, säger Malmös polismästare Stefan Sintéus om mötet med åtta kriminella, som bedöms vara drivande bakom våldet i Malmö..

UNT - 1 timme sedan

Löfven kan tänka sig minskad vetorätt i EU

Regeringen öppnar för att minska vetorätten inom EU:s utrikespolitik..

UNT - 1 timme sedan

Farliga ämnen i var tionde lädervara

Ett 70-tal vanliga lädervaror som handskar, klockarmband och mobilskal har granskats av Kemikalieinspektionen..

UNT - 1 timme sedan

Riksdagen röstar om misstroende på fredag

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson yrkar att riksdagen ska uttala misstroende mot justitieminister Morgan Johansson (S) för oförmåga i att hantera sprängningar och skjutningar..

UNT - 1 timme sedan

Skärpt straff för kvinna som dödade sin man

Hovrätten för Västra Sverige skärper straffet för den kvinna i 70-årsåldern från Lysekil som dödat sin man..

UNT - 1 timme sedan

Utpekad ”Khomeinibödel” begärs häktad i Sverige

En 58-årig iranier begärs i dag häktad misstänkt för att ha haft en ledande roll då tusentals politiska fångar avrättades i Iran 1988..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.