Kristianstadsbladet > Opinion

Thursday, 21 November, 20:38

Kristianstadsbladet - 13 sep 11 kl. 06:30

Vårt behov av USACondoleezza Rice ? som sedermera blev nationell säkerhetsrådgivare och utrikesminister ? uttryckte vid samma tid skepsis mot så kallade ?
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
USA, Rice, Afghanistan, qaida, Bush, Irak, Hussein, Mellan, Woodrow Wilson, Ronald Reagan, Guantánamo, Lennart Pehrson, Ni, Bonniers, Bushs, Kina, Indien, Fareed, The Post-American World, Europa, Andersson, Axess

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårt behovav , USA
SR - 16 maj 11 kl. 06:11

Trots stort behov - USA:s egen lånegräns är nådd

USA slår i lånetaket i dag, den gräns som kongressen som satt upp för hur mycket den amerikanska staten får låna. För att det inte ska bli en ekonomisk katastrof måste gränsen höjas - men för att gå med på det kräver republikanerna att det genomförs mycket stora nerskärningar i statens utgifter..

YLE - 29 okt 13 kl. 18:42

Yle Nyheters korrespondenter kommenterar USA:s avlyssning

Yle Nyheters korrespondenter befinner sig alla vid Yle i Helsingfors och vi passade på att fråga dem om den amerikanska NSA-avlyssning som nu håller på att nystas upp. I diskussionen deltog Mette Nordström (Washington), Bengt Östling (Stockholm) och Dan Ekholm (Bryssel). Spela upp klipp på Arenan Hur pinsamt är det här för USA?

PrivataAffärer - 03 dec 18 kl. 06:39

Handelskonflikten: USA och Kina överens om eldupphör

Enligt ett uttalande från Vita huset har Trump lovat att ”inte denna gång” höja tullarna från 10 till 25 procent på kinesiska varor för ett värde av 200 miljarder dollar från årsskiftet, i utbyte mot kinesiska köp från USA. ”Kina har kommit överens om att köpa en ännu inte specificerad, men betydande, summa av jordbruks-, energi-, industri- och andra produkter från USA för att minska handelsobalansen mellan våra länder”, skriver Vita huset. Kina ska omedelbart börja köpa jordbruksprodukter från USA.

Expressen - 22 aug 17 kl. 09:29

USA-experten: Trump i behov av lyckad insats

Donald Trump förklarade i natt att trupperna från USA stannar kvar i Afghanistan.Men hur målet att utplåna IS och talibanerna ska uppnås gavs inga svar på.– USA är i behov av en lyckad insats, säger USA-experten och Expressenkrönikören Frida Stranne..

Dagensanalys.se - 13 dec 18 kl. 15:01

Nordiska företag satsar mer på röststyrning och AI i sin marknadsföring än företag i USA och Storbritannien

Salesforce publicerar idag sin årliga rapport State of Marketing som ger oss en bild över de senaste trenderna inom marknadsföring. Det framkommer att nordiska företag använder AI och röststyrning i sin marknadsföring i större utsträckning än i USA och Storbritannien. Vidare framkommer det att företag fortsatt vill utforska AI till att förutspå vilka produkter och tjänster som konsumenten vill ha, samtidigt som integritetsfrågor och förtroende står högt på agendan globalt.

Kristianstadsbladet - 03 okt 12 kl. 11:13

Slaget om USA:s framtid

Foto: Scanpix
I?dag börjar nedräkningen inför det amerikanska presidentvalet på allvar. Inför hela världens ögon möts i Denver, Colorado de båda kandidaterna Barack Obama och Mitt Romney i en första duell.

YLE - 25 jun 13 kl. 14:28

Henriksson: Inget behov för pedofilregister

Facebook stängde en sida som samlade namn och bilder på personer som är dömda för sexbrott. Justitieminister Anna-Maija Henriksson anser att det inte finns behov för ett pedofilregister. Facebook-gruppen Ei hyssyttelyä pedofiileille (Inget hjyssande för pedofiler) har under tre år publicerat bilder på personer som blivit dömda för sexuella övergrepp på barn.

YLE - 25 jun 13 kl. 18:31

Henriksson: Inget behov av pedofilregister

Facebook stängde en sida som samlade namn och bilder på personer som är dömda för sexbrott. Justitieminister Anna-Maja Henriksson anser att det inte finns behov av ett pedofilregister. Facebook-gruppen Ei hyssyttelyä pedofiileille (Inget hyssjande för pedofiler) har under tre år publicerat bilder på personer som blivit dömda för sexuella övergrepp på barn.

PrivataAffärer - 06 sep 18 kl. 11:51

Fingerprints vd: Inget behov att ta in kapital

Chefen för biometribolaget vill dock inte ge sig på att ge någon förklaring till varför Fingerprintaktien rekylerat upp rejält den senaste veckan. Inget behov av nyemission En svag marknadsutveckling och hård prispress inom kapacitiva sensorer i kombination med ett skifte i efterfrågan mot lågprissensorer har det senaste året lett till dramatiska försäljningstapp, förluster och negativa kassaflöden för Fingerprint Cards, vilket skapat en oro på marknaden för att bolaget skulle behöva ta in nytt kapital. ”Vi ser inget behov av att göra en emission”, säger Christian Fredrikson.

YLE - 31 jul 15 kl. 09:19

Soini: USA fattar sina egna beslut

Utrikesminister Timo Soini (Sannf.) önskar att de amerikanska myndigheterna motiverar varför finländska personer och företag blivit tillagda på sanktionslistan mot Ryssland. Soini betonar att sanktionsbesluten är USA:s egna angelägenhet.

Cornucopia - 18 jan 16 kl. 13:33

Nej, USA nettoexporterar inte olja

USA ska ha lättat på sin lagstifning och tillåter nu även export av obehandlad råolja. Det innebär en marknadsliberalisering, men inte att USA är självförsörjande på olja vilket en del vill framställa det som. USA är fortfarande en nettoimportör av olja.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 19 maj 17 kl. 16:51

Att skylla på diskriminering blir en fälla

Visst finns fördomar i svenska samhället, men det största skälet till arbetslöshet bland nyanlända är sådant som utbildningsnivå eller brist på språkkunskaper och kontaktnät. Om politiker fastnar i att skylla på diskriminering gör man människor en otjänst; det passiviserar att se sig själv som offer..

Kristianstadsbladet - 22 feb 17 kl. 03:00

Madeleine Brandin: Himmavid

”Skåningen är rödlätt, påklädd, och ätande”. Barhuvad gick ingen..

Kristianstadsbladet - 22 feb 17 kl. 03:00

Kommunpolitiker måste jobba hårdare

En fjärdedel av Malmös budget kommer från skatteutjämningen och nu riskerar fler kommuner att bli bidragsberoende..

Kristianstadsbladet - 21 feb 17 kl. 14:37

Carolin Dahlman: Nej, invandringen är inte bara lönsam

Bara för att Trump har sagt en sak behöver man inte tycka motsatsen..

Kristianstadsbladet - 23 dec 16 kl. 12:25

Dahlman: Socialsekreterarna jobbar åt oss och måste följa vad vi demokratiskt har bestämt

När enskilda tjänstemän rusar iväg och agerar utifrån vad de själva vill hotas demokratin. Vill man se förändring får man engagera sig politiskt och inte utnyttja den förtroendeposition de fått av oss..

Kristianstadsbladet - 29 nov 14 kl. 03:00

Dags att rensa i röran

Alldeles för många kommuner. En oändlig mängd beslutsfattare. Tillsammans skapar de ett splittrat Sverige där tillgången till välfärd blir som ett lotteri..

Kristianstadsbladet - 01 dec 14 kl. 03:00

Utsatta barn får inte hjälp i tid

Bristen på socialsekretare är ett nationellt problem. Risken är att det kan drabba barn som far illa..

Kristianstadsbladet - 29 nov 14 kl. 03:00

Bistånd utan förstånd

Det svenska biståndet är omfattande. Men ingen vet om det är effektivt. Riksrevisionen sågar statens dåliga kontroll av hur pengarna används..

Kristianstadsbladet - 10 dec 14 kl. 03:00

Det är mörkt nu, men det blir ljusare igen

Kristianstadsbladet - 06 dec 14 kl. 03:00

S har gått sönder

Låt extravalet handla om Stefan Löfven och hans förmåga att regera landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.