Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 18 November, 02:27

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 07:57

Halv miljard till skydd för barnSammanlagt en halv miljard kronor ska stärka skyddet för utsatta barn, varav 140 miljoner nästa år. Pengarna används till fem satsningar, skriver barn- och äldreministern Maria Larsson på DN Debatt. Bland annat får varje barn som är placerat i socialvård en egen socialsekreterare som besöker barnet regelbundet..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Maria Larsson, DN Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halv, miljardtill , skyddför , barn
Expressen - 29 apr 11 kl. 13:03

Biståndsministern: En halv miljard till barn och ungdomar

Biståndsminister Gunilla Carlsson (M) lovar miljoner för att hjälpa barn. I Expressens och Unicefs satsning "Barnens tält" berättade hon om storsatsningen - på 500 miljoner kronor. Biståndsministern uppmärksammade också den gömda katastrofen i Elfenbenskusten: - Vi får inte glömma bort de gömda konflikterna..

NSD - 13 sep 11 kl. 07:55

Halv miljard till skydd för barn

Sammanlagt en halv miljard kronor ska stärka skyddet för utsatta barn, varav 140 miljoner nästa år. Pengarna används till fem satsningar, skriver barn- och äldreministern Maria Larsson på DN Debatt..

UNT - 13 sep 11 kl. 07:55

Halv miljard till skydd för barn

Sammanlagt en halv miljard kronor ska stärka skyddet för utsatta barn, varav 140 miljoner nästa år. Pengarna används till fem satsningar, uppger barn- och äldreministern Maria Larsson på DN Debatt. (TT).

BT - 01 dec 14 kl. 22:57

SCA bekräftar nota på halv miljard

Den officiella notan för SCA:s deltagande i Volvo Ocean Race är 150 miljoner. Men flera källor uppger till Svenska Dagbladet att den verkliga notan uppgår till en halv miljard kronor. Bland annat har företagets vd Jan Johansson flugits i SCA:s privatplan till tävlingsstarten i Alicante för cirka 700 000 kronor och till Kapstaden i Sydafrika för för 2,5 miljoner.

Skånskan - 11 jan 17 kl. 07:00

”En halv miljard krävs”

höör Fyra nya förskolor med flera avdelningar, en ny grundskola och mer tillfälliga modullösningar krävs för att klara lokalsituationen. Det visar en skriftlig rapport från barn- och utbildningsnämnden som SkD tagit del av.
– Med äldreboenden inräknat skulle jag säga att det på sikt krävs investeringar för 500 miljoner kronor, säger Björn Andreasson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Halv miljard barn lever i slum

En halv miljard av världens barn lever i slumområden i städerna, enligt en rapport från FN:s barnfond Unicef.I år beräknas 1,2 miljoner barn dö enbart av diarré på grund av dåliga sanitära förhållanden. Många av barnen utnyttjas dessutom på olika sätt och utsätts för våld och sexuella övergrepp.

YLE - 24 apr 19 kl. 15:35

Varför får en kyrka en halv miljard men inte svältande barn? Filosof: Klart vi ger miljoner till Notre Dame - vi älskar prylar allra mest

På bara några timmar hade brandhärjade Notre Dame erhållit donationer på en halv miljard euro. Något en insamling för svältande barn eller offer för långvarig torka bara kan drömma om. Varför gör vi så?.

SN - 21 maj 12 kl. 20:56

Halv miljard kronor delas ut

Sörmlands föreningar är sämst i Sverige på att söka stöd från Arvsfonden. Där finns varje år en halv miljard kronor som delas ut till nyskapande projekt för barn, ungdomar och funktionshindrade..

Sydsvenskan - 02 sep 15 kl. 20:58

Halv miljard satsas på lekplatser

En halv miljard ska läggas på lekplatser och skolgårdar. Satsningen på utemiljöer vid förskolor, skolor och fritidshem nästa år har Vänsterpartiet fått igenom i budgetförhandlingarna med regeringen.— Utemiljöerna har inte hängt med i utvecklingen i skolan och leder inte till avkoppling, lek och stimulans, säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 20:58

Halv miljard satsas på lekplatser

En halv miljard ska läggas på lekplatser och skolgårdar. Satsningen på utemiljöer vid förskolor, skolor och fritidshem nästa år har Vänsterpartiet fått igenom i budgetförhandlingarna med regeringen.— Utemiljöerna har inte hängt med i utvecklingen i skolan och leder inte till avkoppling, lek och stimulans, säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Áñez: Nyval inom kort i Bolivia

Bolivias interimspresident Jeanine Áñez säger att landet inom kort kommer att hålla nyval. Áñez säger att hon hoppas att ett nyval kommer att återställa landets demokratiska trovärdighet. Sedan i oktober har Bolivia skakats av protester och våldsamheter.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Legalisera? Ta i alla fall reda på effekterna.

Sverige utmärker sig genom sin konsekvent repressiva hållning till alla former av narkotika..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Utnämningsmakten blir redskapet att styra Sverige.”

Löfven visste hur han skulle vinna striden om Rosenbad..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Personligt ansvar med allvarliga personliga följder – glöm det.”

Tyngdlagen har upphört att gälla för Morgan Johansson..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bloomberg ber om ursäkt för polismetoder

Michael Bloomberg, som nyligen aviserade att han ställer upp i ett par av Demokraternas primärval, ber om ursäkt för att han under sin tid som New York-borgmästare lät polisen använda kontroversiella metoder, rapporterar CNN. – Jag kan inte ändra histor.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Radhus började brinna i Helsingborg

Klockan 00.33 kom larm om att ett radhus börjat brinna i Helsingborg..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Avspärrningar efter ras har minskats

Avspärrningarna vid skredområdet i Lökeberg utanför Kungälv är fortfarande kvar. De har minskats något under helgen sedan vissa delar som tidigare varit avspärrade kunnat anses säkra, skriver räddningstjänsten i Storgöteborg i ett pressmeddelande. Det r.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Turkiet: Man gripen för bombdåd i Syrien

Turkiet har gripit en man som misstänks ligga bakom ett bilbombsdåd i staden al-Bab i norra Syrien i lördags. I dådet dödades minst 18 människor medan 30 skadades. Bomben utlöstes vid en buss- och taxistation i staden al-Bab, som ligger nära den syrisk-.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Greker protesterar och hedrar juntans offer

Minst 30 000 personer demonstrerade på söndagen i grekiska Aten och Thessaloniki till åminnelse av en studentrevolt 1973. I studentupproret mot den grekiska militärjuntan dödades minst 24 människor, och årsdagen hedras alltid. Söndagens demonstration va.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

156 kvadratmeter stort hus i Norra Varalöv sålt

1 400 000 kronor blev priset för Erikslundsvägen 27..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.