Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 12 November, 14:02

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Positiv jobbprognos
Av skuldkrisen märks inget när det gäller arbetsgivarnas anställningsplaner. Åtminstone inte enligt Manpowers återkommande arbetsmarknadsbarometer. Inför årets sista kvartal är jobbprognosen den bästa på tre år. Störst efterfrågan på arbetskraft är det i byggbranschen, offentliga sektorn och energibranschen. Däremot förväntar sig arbetsgivarna i handeln en minskad sysselsättning..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Manpowers

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positiv, jobbprognos
Vimmerby Tidning - 09 jun 11 kl. 08:21

Positiv jobbprognos i länet

Färre arbetslösa. Fler lediga jobb. Och större efterfrågan på kvalificerad arbetsplats.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 11 kl. 07:53

Positiv jobbprognos

Av skuldkrisen märks inget när det gäller arbetsgivarnas anställningsplaner. Åtminstone inte enligt Manpowers återkommande arbetsmarknadsbarometer. Inför årets sista kvartal är jobbprognosen den bästa på tre år.

Expressen - 25 jan 16 kl. 15:57

12 miljarder krävs för att klara jobbprognos

Tiden med miljardöverskott från Arbetsförmedlingen är snart över. 2019 räknar AF med att det behövs uppåt 12 extramiljarder för att klara myndighetens jobbprognos. Stefan Löfvens målsättning om lägst arbetslöshet i EU år 2020 döms ut helt av Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsförmedlingen: - Om det inte händer radikala saker i andra länder kommer man inte att nå målet..

Dagensanalys.se - 21 jan 16 kl. 11:31

Positiv feedback – Kan det bli för mycket av det goda?

I de flesta sammanhang, såväl professionellt som privat, är människor bättre på att ge negativ feedback än positiv feedback. Vi är snabba med att berätta när något är fel, och klagomål har flera gånger utnämnts till svensk nationalsport. Men samtidigt har människor börjat bli varse om detta och jobbar aktivt på att ge positiv feedback, i synnerhet till barn som gärna får uppmuntran och uppmärksamhet för sina prestationer.

Sydsvenskan - 02 maj 15 kl. 04:00

Kvinnor har förlorat på positiv särbehandling

Kvinnorörelsen har efter mer än ett århundrade lyckats minska kvoteringen av män i samhället. Exempelvis är män inte till 100 procent inkvoterade på gymnasieutbildning längre. De är inte heller ensamma om att få rösta till vår riksdag.

YLE - 07 sep 15 kl. 10:23

Vanligare med positiv respons på jobbet

Det har blivit vanligare med positiv respons på de finländska arbetsplatserna, visar en undersökning som gjorts vid den offentliga sektorns pensionsbolag Keva. De anställda upplever att positiv respons från chefer, kolleger eller kunder har blivit vanligare sedan 2003. År 2003 upplevde 65 procent av löntagarna att de fått positiv respons av sin chef.

Cornucopia - 06 maj 19 kl. 16:12

MÖP-måndag - Förvsarsmakten: Samma krav på kvinnor som män - ingen positiv särbehandling vid rekrytering

Dags för MÖP-måndag igen. Angående kränktheten över Försvarsmaktens pågående kampanj kom som du är, så meddelar presstjänsten att det inte finns någon som helst skillnad på kraven mellan kvinnor och män vid rekrytering och anställning, och inte heller någon positiv särbehandling. Ska man exempelvis bli jägare är fyskraven exakt samma för en kvinna som för en man.

YLE - 03 jun 14 kl. 05:38

Nyttan med positiv diskriminering döljs av dåliga rapporter

Majoriteten av rektorerna för de skolor, som tilldelas pengar inom ramen för positiv diskriminering, säger att de med hjälp av pengarna lyckats minska på klyftorna mellan olika skolor i Helsingfors. Men utan ordentliga rapporter är det här svårt att mäta. - Jag är väldigt glad som rektor att Helsingfors delar ut pd-pengar (pengar för positiv diskriminering), de hjälper vår skola att klara av vardagen och kommer väl till nytta, säger Botby grundskolas rektor Janika Wagner.

Nyheter 24 - 19 aug 11 kl. 12:05

Vem står bakom "Positiv läktarkultur"


Kampanjandet börjar ta fart - men vilka står egentligen bakom? Vad vill de? STOCKHOLM.

Cornucopia - 09 jun 16 kl. 09:26

Positiv amerikansk börs eller tjurfälla?

Sedan våren 2015 har de amerikanska börserna gått kräftgång, men trenden är just nu kort- och långsiktigt positiv. Frågan är om det handlar om faktiskt goda utsikter eller om det är en sista tjurfälla för att locka in och knäcka de positiva på marknaden?
Vi tittar här på det breda amerikanska indexet S&P-500 och ignorerar valutaeffekterna för oss svenskar.

YLE - 07 okt 16 kl. 11:19

Arrangörer hoppas på manifestation i positiv anda

Ett stort antal deltagare väntas till lördagens manifestation för fortsatt omfattande jour vid Vasa centralsjukhus. Laura Ala-Kokko från de gröna som är en av arrangörerna hoppas på en välbesökt manifestation i positiv anda. - Jag väntar mig en bra stämning så att vi får fram gemenskapen och att vi alla är bakom det här.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.