SvD > Ekonomi

Tuesday, 12 November, 11:29

SvD - 13 sep 11 kl. 06:22

Kulturarv sjukskrivnas uppdragRegeringen: De med nedsatt frmga ska rusta upp kulturarvet..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturarv, sjukskrivnas, uppdrag
Regeringen - 16 aug 11 kl. 09:52

Rapport om ny metod att bedöma sjukskrivnas arbetsförmåga

Försäkringskassan föreslår nya metoder för att bedöma sjukskrivnas arbetsförmåga. Centralt är att fånga in den försäkrades egen uppfattning samtidigt som tydlighet ska genomsyra dialogen mellan representanter för sjukförsäkringen och de försäkrade. Det framgår av den rapport som Försäkringskassan överlämnat till regeringen som ett resultat av ett tidigare uppdrag.

Dagen - 30 apr 12 kl. 10:19

Sida satsar på upprustning av kulturarv på Västbanken

Sida satsar stort på upprustning av kulturarv på Västbanken och i östra Jerusalem. I dag skriver den svenska biståndsorganisationen avtal med Unesco i Ramallah.

Avtalet omfattar 56 miljoner under tre år för att arbeta med att bevara och rusta upp viktiga kulturarv.

BT - 01 nov 12 kl. 11:47

Så kan kulturarv på kyrkogårdar räddas

kyrkogårdarna är både viktiga platser för anhöriga och bärare av ett kulturarv. Nu hotas kyrkogårdarna att tömmas på grund av att anhöriga inte har råd att betala för ommontering av äldre, osäkra, gravstenar. Därför bör ett Rot-avdrag för underhåll av gravstenar införas.

YLE - 21 maj 13 kl. 11:31

Finland skyddar immateriellt kulturarv

Finland omfattas från och med i dag av Unescos konvention för skydd av det immateriella kulturarvet. Därmed har konventionen trätt i kraft i 152 länder. Finland blev sista landet i Norden att ansluta sig till konventionen, som instiftades 2003.

ÖstersundsPosten - 13 dec 17 kl. 15:06

Kata Nilsson: Vi kanske måste fundera på vad som faktiskt är kulturarv och vad som bara är för att det alltid har varit så

När jag var vikarie på ett fritids i Östersund för ett par år sedan hade barnen fått i uppdrag att rita vad de hade sett på en teater veckan innan. En hade ritat jesusbarnet i krubban men därefter....

Kristianstadsbladet - 28 nov 13 kl. 09:30

Ålabodar kan bli svenskt kulturarv

Foto: Peter Åklundh
Nu ökar chansen att ålabodarna längs Hanökusten hamnar på Unescos lista över kulturarv, värda att bevara till eftervärlden.
Det handlar om språk och traditioner, seder och bruk, ärvda kunskaper och generationers bildning.Unesco, FN-organet som bland annat gjort listor på världsarven, har även en lista som mer ska skydda traditioner och handlar om immateriella kulturarv.

BT - 05 dec 14 kl. 21:35

Belgien: Pommes bör bli kulturarv

Att belgarna älskar sina pommes frites är ett välkänt faktum. Nu vill Belgien att favoritmaten stämplas som kulturarv, skriver nyhetsbyrån Reuters. De friterade godbitarna serveras ofta i pappersstrutar från enkla vagnar på gatan.

Sydsvenskan - 09 mar 15 kl. 08:57

IS uppges skövla fler kulturarv

Den irakiska regeringen utreder ännu en skövling av kulturarv i norra Irak av Islamiska staten (IS), rapporterar amerikanska medier. Enligt vittnesuppgifter från boende i området kring Khorsabad ska extremistgruppen under söndagen ha börjat förstöra det 2 800 år gamla assyriska fornminnet Dur-Sharrukin, som under en kort period på 700-talet före Kristus var huvudstad i det assyriska riket.I förra veckan kom uppgifter om att IS skövlat den antika assyriska staden Nimrud, efter att extremistgruppen tidigare släppt en film som visade hur män slog sönder unika kulturskatter på ett museum i Mosul.

Helsingborgs Dagblad - 09 mar 15 kl. 08:57

IS uppges skövla fler kulturarv

Den irakiska regeringen utreder ännu en skövling av kulturarv i norra Irak av Islamiska staten (IS), rapporterar amerikanska medier. Enligt vittnesuppgifter från boende i området kring Khorsabad ska extremistgruppen under söndagen ha börjat förstöra det 2 800 år gamla assyriska fornminnet Dur-Sharrukin, som under en kort period på 700-talet före Kristus var huvudstad i det assyriska riket.I förra veckan kom uppgifter om att IS skövlat den antika assyriska staden Nimrud, efter att extremistgruppen tidigare släppt en film som visade hur män slog sönder unika kulturskatter på ett museum i Mosul.

YLE - 07 maj 15 kl. 13:18

Fähus i Karleby kan få stöd som hotat kulturarv

Rasmus tegelhus på Rasmusbacken i Såka i Karleby är på förslag som ett av de mest hotade kulturarven i Finland. Tegelhuset kan få europeiskt stöd som hotat objekt. Elva förslag på hotade kulturarv i Finland har lämnats in till Europa Nostra Finland.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.